Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako uraditi log in?

[es] :: PHP :: Kako uraditi log in?

[ Pregleda: 2939 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
195.252.85.*



+1 Profil

icon Kako uraditi log in?18.02.2005. u 23:37 - pre 214 meseci
-Kako zabraniti pristup odredjenim stranicama ako neko nije ulogovan?
-Log in deo sam uradio (proveravanje usename-a i passworda) zanima me kako da php zna da je neko ulogovan... i kako da log out-uje nekog kada se site napusti...

hvala...
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.inabox.net.



+30 Profil

icon Re: Kako uraditi log in?19.02.2005. u 01:29 - pre 214 meseci

E ovako nesto
Code:

<?
if (!eregi("index.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) {
    die ("Nece moci ove noci...");
}
if ($_SESSION['registrovan_korisnik'] == NULL)
  {
     echo 'Niste se ulogovali ili niste nas clan, Molimo vas da se registrujete Potpuno besplatno';
     echo " ";
     echo '<a href ="index.php?strana=registracija">Registracija</a>';
     } else     {
      // sada ste ulogovani i mozete da pristupite ovoj stranici
      echo 'Ovo je stranica za clanove';
    ?>


Imas taj primer ovde scripta odlicno radi a i jednostavna je :::

http://www.serbiansite.com/mod...mp;d_op=viewdownload&cid=2
Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

WEXY
Beograd

Član broj: 33948
Poruke: 163
*.vdial.verat.net.

ICQ: 166638118


+7 Profil

icon Re: Kako uraditi log in?19.02.2005. u 01:40 - pre 214 meseci
Koristi PHP Session ID, na početku koda staviš
Code:
session_start();


Ovo će da kreira unique ID koji ce da se sačuva kod korisnika u cookie fajlu, cookie će da se izbriše kada korisnik ugasi browser.

Kada proveriš da su username/password validni uradiš recimo sledeće:
Code:
$_SESSION['ulogovan'] = true;


Ovim si ne u cookie već u fajl na serveru sačuvao da je korisnik kome pripada taj Session ID ulogovan.

Kada se korisnik izloguje, uradi:
Code:
$_SESSION['ulogovan'] = false;


Posle ako korisnik hoće da otvori secret.php, imas sledeći kod u secret.php:
Code:
session_start();
...
...
if ($_SESSION['ulogovan'] == true) {
        // ok moze dalje
}
else
{
        // begaj odavde :) vec vidi sta ces ovde, izbaci poruku ili nesto slicno
}


Naravno u taj fajl na serveru koji odgovara tom ID-u možeš da sačuvaš više polja, ne mora samo ovo 'ulogovan', možeš da čuvas još neke informacije kao što su ne znam username i slično.

Takođe, nisam se preterano igrao sa ovim tako da ne znam kako da namestiš da cookie traje duže, a ne da se obriše kad korisnik ugasi browser, za to ti preporučujem da skineš PHP Manual, predpostavljam da se namešta nekim argumentom funkciji session_start():

http://www.php.net/get/php_manual_en.tar.gz/from/a/mirror

E sad ja sam sve ovo iskucao u 02:38 malopre sam došao iz grada ako sam negde pogrešio razumi :)

Pozdrav.
"Nutri-matik je konstruisala i izradila Sirijuska kibernetska korporacija čije odeljenje za žalbe sada prekriva sve glavne kopnene mase prve tri planete zvezde Tau iz sistema Sirijusa"
 
Odgovor na temu

gagi
Dragan N.
Ottawa, Canada

Član broj: 166
Poruke: 162
*.194-70-69.mc.videotron.ca.

ICQ: 28662024
Sajt: www.z8m.net


Profil

icon Re: Kako uraditi log in?19.02.2005. u 02:55 - pre 214 meseci
Ja ovo koristim;
http://www.free2code.net/plugins/articles/read.php?id=99
DDSD!
 
Odgovor na temu

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Kako uraditi log in?19.02.2005. u 13:41 - pre 214 meseci
Puno hvala... uspeo sam :)
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako uraditi log in?

[ Pregleda: 2939 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.