Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Insert podataka iz textboxa u bazu

[es] :: .NET :: Insert podataka iz textboxa u bazu

[ Pregleda: 2689 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Insert podataka iz textboxa u bazu08.02.2005. u 17:15 - pre 203 meseci
Pozdrav svima

Molim vas za pomoč u vezi jednog, za vas verovatno veoma lakog problema.
Pravim jednu aplikaciju u VB.net, a u njoj moram napraviti jedan formular, sa kojim bi se u access bazu unosili podatci o userima.

Napravio sam jedan form sa 5 textboxa, u koje se upisuju podatci. Pored toga sam napravio bazu u Access-u sa 6 polja (dodatno id autoincrement).

Kako sad da pokupim vrijednosti iz tih textboxa i ubacim jih u bazu. Znam, kako se napravi dataconnection, dataadapter i dataset u design modu, al ne znam, kako to sa INSERT komandom ubaciti u bazu.

Hvala
 
Odgovor na temu

kuzmam
ireland

Član broj: 46518
Poruke: 31
195.252.114.*



Profil

icon Re: Insert podataka iz textboxa u bazu17.02.2005. u 13:45 - pre 203 meseci
Vrlo je jednostavno.
Bilo bi najbolje da napravis posebnu klasu, wrapper za tvoju bazu, gde bi implementirao i metodu za insert. S obzirom na Access bazu koji ne podrzava stored procedure moraces da hardcodujes stringove :) query bi ti izgledao slicno ovome
" insert into Ime_Tabele (Col1, Col2...Col5) values(" + x1.ToString() + "," + x2.ToString()...+")" tako nekako, snadji se, ukoliko je polje u bazi tipa text onda ide i single quote u gornjem stringu ..'" + x1 + "',... kapiras?
Jos ti treba instanca SqlCommand objekta i metoda ExecuteNonQuery. Snadji se dalje sam. Inace, potrazi na netu CodeSmith ili neki slican program, imas ih besplatne, koji generisu na osnovu baze kompletan middle tier.

Nadam se da sam bar malo pomogao
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Insert podataka iz textboxa u bazu

[ Pregleda: 2689 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.