U kom časopisu si to pročitao?
Ovako nešto nije moguće, mislim da spojiš dva računara da rade kao jedan prostim sabiranjem.
Ono što je moguće su clusteri računara i to se već pravi sa Macovima (mislim da je Virginia State University najpoznatiji po tom pitanju, prošle godine su napravili cluster od preko 1000 G5-ica koje su kasnije zamenili Xservima kada se pojavio Xserve sa G5 procesorom).
Da li će Mini moći da se vezuje u cluster ne znam, ali čisto sumnjam. Naime, za vezivanje u cluster je potrebna brza veza izmedju dva računara. Jeste da Mini ima jedan FireWire port, ali ih Xserve ima tri ili četiri, plus ima dve gigabitne mrežne karte, dok Mini ima jednu 10/100.
Zatim, potreban je posebno napisan softver za distribuciju taskova. Iako će Apple verovatno ove godine izbaciti XGrid (
http://www.apple.com/acg/xgrid/) koji je praktično takva vrsta softvera, to ne znači da će svaka aplikacija moći da radi u clusteru. Naime, mislim da će aplikacija morati da bude napisana u startu tako da podržava rad u clusteru, a to ne znači da će sam operativni sistem omogućavati rasporedjivanje taskova. U svakom slučaju, pogledaj gornji link, možda sam ja nešto propustio, ali čini mi se da nećeš moći jednostavno da ubaciš Photoshop ili Final Cut u Xgrid i kažeš "hajde sada rasporedi ovaj render na mojih 20 Macova", klikneš na dugme i odeš, već će Adobe i Apple morati da napišu verzije ovih programa da podržavaju Xgrid.