Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zasto nemogu da dobijem email

[es] :: C/C++ programiranje :: Zasto nemogu da dobijem email

[ Pregleda: 1672 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vlado2302
Zagreb

Član broj: 43726
Poruke: 28
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Zasto nemogu da dobijem email07.02.2005. u 21:11 - pre 210 meseci
Zna li netko sta je krivo u ovom kodu i zasto nemogu da dobijem email kad kompajliram ovaj kod u C-u. Našao sam sličan primer na netu ali neće ni on da funkcioniše. Zna li netko neki drugi kod da šalje email.
Zahvaljujem se ako netko zna da mi pomogne
Code:

#include <stdio.h>
#include "winsock2.h"

void main() {
  //----------------------
  // Initialize Winsock
  WSADATA wsaData;
  int iResult = WSAStartup(MAKEWORD(2,2), &wsaData);
  if (iResult != NO_ERROR)
    printf("Error at WSAStartup()\n");

  //----------------------
  // Create a SOCKET for connecting to server
  SOCKET ConnectSocket;
  ConnectSocket = socket(AF_INET, SOCK_STREAM, IPPROTO_TCP);
  if (ConnectSocket == INVALID_SOCKET) {
    printf("Error at socket(): %ld\n", WSAGetLastError());
    WSACleanup();
    return;
  }

  //----------------------
  // The sockaddr_in structure specifies the address family,
  // IP address, and port of the server to be connected to.
  sockaddr_in clientService; 
  clientService.sin_family = AF_INET;
  clientService.sin_addr.s_addr = inet_addr( "212.91.98.46" );
  clientService.sin_port = htons( 25 );

  //----------------------
  // Connect to server.
  if ( connect( ConnectSocket, (SOCKADDR*) &clientService, sizeof(clientService) ) == SOCKET_ERROR) {
    printf( "Failed to connect.\n" );
    WSACleanup();
    return;
  }

  //----------------------
  // Declare and initialize variables.
  int bytesSent;
  int bytesRecv = SOCKET_ERROR;
  char sendbuf[32] = "[email protected]";
  char recvbuf[32] = "";

  //----------------------
  // Send and receive data.
  bytesSent = send( ConnectSocket, sendbuf, strlen(sendbuf), 0 );
  printf( "Bytes Sent: %ld\n", bytesSent );

  while( bytesRecv == SOCKET_ERROR ) {
    bytesRecv = recv( ConnectSocket, recvbuf, 32, 0 );
    if ( bytesRecv == 0 || bytesRecv == WSAECONNRESET ) {
      printf( "Connection Closed.\n");
      break;
    }
    printf( "Bytes Recv: %ld\n", bytesRecv );
  }

  WSACleanup();
  return;
}

ja nista ne znam
 
Odgovor na temu

vlaiv
Vladimir Vlaisavljevic
Novi Sad

Član broj: 15993
Poruke: 352
*.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: Zasto nemogu da dobijem email14.02.2005. u 21:47 - pre 210 meseci
Pogledaj rfc za SMTP (ili se telnetom konektuj na smtp server na port 25 pa otkucaj HELP, pa onda HELP HELO, HELP MAIL i td ...)

postoje par komandi ....

HELO ...
MAIL FROM ...
RCPT TO ...


Ovaj kod ne radi nista drugo nego se konektuje na SMTP server i posalje mu

email adresu ... a server vrati gresku ....
 
Odgovor na temu

vlado2302
Zagreb

Član broj: 43726
Poruke: 28
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Zasto nemogu da dobijem email14.02.2005. u 22:26 - pre 210 meseci
Shvatio sam u cemu je greska..
A kako mogu poslati attachment?

I zasto kad saljem npr. [email protected], zasto moram napisati mail from:<[email protected]vip.hr>
Znači, nije mi jasno ako saljem mail na domenu vip.hr, zasto moram i ja lazno napisati da saljem s nekog vipovog accounta ako to nije istina. Kako rade svi normalni profesionalni programi koji ne izvode takve gluposti kod slanja?
ja nista ne znam
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Zasto nemogu da dobijem email

[ Pregleda: 1672 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.