Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Početnično pitanje - data grid

[es] :: .NET :: Početnično pitanje - data grid

[ Pregleda: 2505 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Početnično pitanje - data grid03.02.2005. u 08:58 - pre 200 meseci
Pozdrav svima

Napravio sam jednu aplikaciju sa access bazom, na koju se konektujem i šaljem podatke u datagrid. Sve radi OK, interesuju me mala tehnička pitanja.

V access bazi imam jednu tabelu i tamo kolone id, pocetak, kraj. Kada tu tabelu ubacim u datagrid, on mi kolone postavi ovako: id, kraj, pocetak. Kako, da izmijenim to?

A drugo, interesira me, kako bih napravio, da mi kolonu id uopšte ne prikazuje, znači, želeo bih , da u datagrid imam samo kolone pocetak i kraj.

Znam, da je ovo veoma lako pitanje, al ja sam tek počeo učiti vb.net, pa mi je zapelo.

Hvala na odgovoru.
 
Odgovor na temu

ilumnis
BG

Član broj: 42070
Poruke: 15
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.ilumnis.com


Profil

icon Re: Početnično pitanje - data grid03.02.2005. u 14:35 - pre 200 meseci
nisi naznacio (la) da li se radi o web ili desktop aplikaciji. ako je web, u design modu klikni desnim tasterom na grid, pa PropertyBuilder.
bicce ti sve jasno.

ako je desktop aplikacija poigraj se sa DataGridTableStyles
 
Odgovor na temu

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Re: Početnično pitanje - data grid03.02.2005. u 21:12 - pre 200 meseci
Uh, jedva sam našao ovaj svoj post.
Izvinjavam se, izgleda, da sam pogešio u izboru foruma.

Radilo se o dasctop aplikaciji i stvarno sam uspio riješiti problem sa DataGridTableStyles.

Al imam još jedno kratko pitanjce.

Kada iz accessa povučem podatke, koji su formata date in stavim jih u aplikaciju u textbox, tamo se mi promjeni format - dodaje se još sat.

Sada recimo imam u accessu 10.10.2000, a kasnije u textboxu 10.10.2000 00.00.00

Kako, da se riješim tog formata (DateTime). Mogu naravno, da promjenim u string, al to nije to.

Hvala
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.gpm.net.au.



Profil

icon Re: Početnično pitanje - data grid04.02.2005. u 00:40 - pre 200 meseci
Sve što se prikazuje u TextBox kontroli je i tako konvertovano u string, tako da je rešenje svakako u nekoj od DateTime metoda koje formatiraju datum u string (na primer, myTextBox.Text = myDate.ToShortDateString()).

Ukoliko koristiš data binding, onda možeš da upotrebiš Format event:

Code:

private void MyForm_Load(object sender, System.EventArgs e)
{
    Binding myBinding = new Binding("Text", myDataSource, "DateOfBirth");
    myBinding.Format += new ConvertEventHandler(this.myTextBox_FormatDate);
    myTextBox.DataBindings.Add(myBinding);
}

private void myTextBox_FormatDate(object sender, ConvertEventArgs e)
{
    if (e.Value.GetType() == typeof(DateTime))
    {
        DateTime dt = (DateTime)e.Value;
        e.Value = dt.ToShortDateString();
    }
}
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Početnično pitanje - data grid

[ Pregleda: 2505 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.