Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

session.save_path problem

[es] :: PHP :: session.save_path problem

[ Pregleda: 5717 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon session.save_path problem07.05.2002. u 08:58 - pre 239 meseci
[php/mysql]

gledajte sad ovo... uzmem i napravim najjednostavniji moguci primer za session koji sam nasao u manualu (function.session-save-path.html) i on mi prikazuje gresku u session.save_path. ok, uzmem procitam dalje i vidim da mu je (session.save_path) default = /tmp. ok i to. napravim tmp direktorijum i uradim refresh. opet ista situacija:

>>>
Warning: open(/tmp\sess_f8c2cdd5fb7c8eba2bcc8ab2b9e9c2b0, O_RDWR) failed: m (2) in c:\program files\nusphere\apache\htdocs\btb\btbase\sessions\counter\counter.php on line 2
Hello visitor, you have seen this page 1 times.
To continue, click here
Warning: open(/tmp\sess_f8c2cdd5fb7c8eba2bcc8ab2b9e9c2b0, O_RDWR) failed: m (2) in Unknown on line 0

Warning: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
<<<


a kod izgleda ovako (da ne biste trazili po manualu bezveze):


>>>
<?php
session_register ("count");
$count++;
?>

Hello visitor, you have seen this page <? echo $count; ?> times.<p>

<php?
# the <?=SID?> is necessary to preserve the session id
# in the case that the user has disabled cookies
?>

To continue, <A HREF="nextpage.php?<?=SID?>">click here</A>
<<<


i jel' moguce da ja nisam normalan? :)
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: session.save_path problem07.05.2002. u 12:04 - pre 239 meseci
posto imas win, potrazi fajl php.ini (moze da bude pored php.exe ili u system32) i nadji liniju temp_dir. Prebaci je na C:\temp na primer i napravi taj dir.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem07.05.2002. u 15:01 - pre 239 meseci
najjednostavnije i najsigurnije ti je da editujesh php.ini koji ti se najverovatnije nalazi u c:\windows\ [ako nije tamo, prekopiraj php.ini-dist ili php.ini-recommended iz php direktorijuma u c:\windows\ i promeni mu ime u php.ini]

... i onda u php.ini nadjesh liniju koja pochinje sa session.save_path ... i promenish je u

session.save_path = c:\windows\temp

poshto je to ionako vec default temp direktorijum u windowsu

Ako je ta linija u php.ini-ju komentarisana [ pochinje sa ; ] odkomentarishi je [skloni to ; ]
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem07.05.2002. u 15:16 - pre 239 meseci
<php?
# the <?=SID?> is necessary to preserve the session id
# in the case that the user has disabled cookies
?>

ne znam da li si ovde pogreshio ili su u manualu, ali sluchajno videh

... pochinje ti sa <php? umesto <?php
...ispravi to ili ce ti i to praviti probleme, tj nece raditi

Mislim, konkretno u ovom primeru necesh nishta primetiti [sem ako ne pogledash u source dobijene html strane] jer taj deo koda nishta ne radi [samo su komentari] ... ali za ubuduce da se sluchajno ne zaje... i chudish kako ti ne izvrshava taj deo koda
 
Odgovor na temu

bOkIcA
Bojan Abramovic
Novi Sad

Član broj: 1808
Poruke: 520
*.prozone.co.yu.

Sajt: www.bokica.com


Profil

icon Re: session.save_path problem08.05.2002. u 04:08 - pre 239 meseci
...koristim adodb, sesije su u mysql-u

http://php.weblogs.com/adodb-sessions


vrlo jednostavno i jako korisno
 
Odgovor na temu

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon Re: session.save_path problem09.05.2002. u 07:37 - pre 239 meseci
yeah, sad mi vise ne prikazuje one greske. nego ne znam da li ovako treba da se normalno ponasa kao sto se meni ponasa? tj. nesto sigurno nije uredu jer mi ispisuje sledece:

Hello visitor, you have seen this page 15 times.
is necessary to preserve the session id # in the case that the user has disabled cookies ?> To continue, click here

link i dalje ne radi, tj. kada sam prvi put posle podesavanja php.ini-ja refreshovao stranu, on je samo tada radio i nijedanput vise. pokusavao sam da obrisem sve u temp-u, pokusavao sam da restartujem apache i opet nakon svega toga isto.

nego, ne razumem zasto mi ovaj komentar ispisuje? to nije normalno, jel' da?

eh, da... da se izvinim, neko je lepo primetio da sam pogresio (nenamerno... a zasto bi neko oko ovoga gresio namerno? - ignorisi ovo :::> //unutrasnji monolog :)//) oko "php?" :)
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem09.05.2002. u 12:56 - pre 239 meseci
Problem ti se javlja jer php ne podrzava ... ili se bar slabo snalazi kada izmedju <?php i ?> dodash josh jednom te oznake za pochetak i kraj php koda.
Tako da ... najbolje bi bilo da izbacish taj deo koda ...poshto taj komentar bash i nije bitan.
Mogao bi da ga escapeujesh na sledeci nachin

<?php
# the <?=SID?\> is necessary to preserve the session id
# in the case that the user has disabled cookies
?>

... i ne bi se to pojavljivalo nigde na stranici, ali mi to izgleda glupo, besmisleno.

Isto tako, mozesh taj kod da zapochnesh onako pogreshno sa <php? ... i on ti se nece pojaviti na stranici, ali shto je mozda josh gore, taj deo koda ce ti se pojaviti kada se u browseru ode na "View source".

A ovo shto se tiche linka ...nisam siguran shta hocesh, ali valjda bi trebala poslednja linija ovako da izgleda

To continue, <A HREF="nextpage.php?<?=session_id()?>">click here</A>

..valjda si to hteo
 
Odgovor na temu

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon Re: session.save_path problem12.05.2002. u 19:08 - pre 239 meseci
pa mislis da updatujem php?
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: session.save_path problem12.05.2002. u 19:26 - pre 239 meseci
nE NIJE DO PHP-ja meni savrseno radi na verziji 4
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem13.05.2002. u 01:28 - pre 239 meseci
ne ... shto bi updateovao ?
 
Odgovor na temu

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon Re: session.save_path problem15.05.2002. u 08:46 - pre 239 meseci
Citat:
RAZZLEDAZZLER:
ne ... shto bi updateovao ?


pa sta onda da mu radim???
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem15.05.2002. u 14:05 - pre 239 meseci
Pa jel ti radi ovo shto sam postovao tachno 5 postova iznad ovog?
 
Odgovor na temu

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon Re: session.save_path problem27.05.2002. u 07:34 - pre 239 meseci
resio sam problem...

samo sam dodao

session_save_path ("c:\windows\temp");

:)
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: session.save_path problem29.05.2002. u 00:16 - pre 239 meseci
Citat:
RAZZLEDAZZLER:
najjednostavnije i najsigurnije ti je da editujesh php.ini koji ti se najverovatnije nalazi u c:\windows\ [ako nije tamo, prekopiraj php.ini-dist ili php.ini-recommended iz php direktorijuma u c:\windows\ i promeni mu ime u php.ini]

... i onda u php.ini nadjesh liniju koja pochinje sa session.save_path ... i promenish je u

session.save_path = c:\windows\temp

poshto je to ionako vec default temp direktorijum u windowsu

Ako je ta linija u php.ini-ju komentarisana [ pochinje sa ; ] odkomentarishi je [skloni to ; :D]


Pobogu .. nije shto je moj post, nego shto je DRUGI po redu reply na topicu ... da si to odmah uradio ne bi bilo ovoliko zaje...

OK, nema veze ... vazno da radi
 
Odgovor na temu

eyesearch

Član broj: 274
Poruke: 52
*.041net.co.yu

ICQ: 106399891


Profil

icon Re: session.save_path problem29.05.2002. u 08:05 - pre 239 meseci
nije mi radilo onako. i dalje je smatrao za default /tmp a ne ono sto sam mu naveo u php.ini.

hvala anyway.
 
Odgovor na temu

Predator83
student

Član broj: 163444
Poruke: 2
91.191.25.*



Profil

icon Re: session.save_path problem23.11.2007. u 16:58 - pre 172 meseci
Instalirao sam wamp5.Unio sam podesavanja koja su ovdje napisana u php.ini fajl,medjutim i dalje mi sesije ne rade.Mogu samo da se ulogujem,al cim ucitam sljedecu stranicu gube se podaci o sesiji....

Zna li neko sta je u pitanju???

Hvala...
 
Odgovor na temu

nezki
Miodrag Lapcevic
Beograd

Član broj: 101503
Poruke: 438
89.216.122.*

Sajt: www.websolutions.co.rs


Profil

icon Re: session.save_path problem23.11.2007. u 22:40 - pre 172 meseci
verovatno nisi stavio session_start() na pocetku svake stranice
djLapac
 
Odgovor na temu

Predator83
student

Član broj: 163444
Poruke: 2
91.191.25.*



Profil

icon Re: session.save_path problem24.11.2007. u 00:01 - pre 172 meseci
Ukljucio sam session start(),sav kod koji sam napravio radi na drugom comp-u,na mom ne....Prvo sam koristio fireserv,kod njega mi se desava da kad se ulogujem prikaze mi stranicu da sam ulogovan kao taj i taj korisnik,medjutim kad uradim refresh te stranice sesija se gubi,al ako nastavim s radom na drugoj stranici pamti sesiju.Ono sto sam primjetio je da mi se taj problem javlja u fajlovima gdje dva puta upotrebljavam promjenljivu HTTP_SESSION_VARS[],ne znam da li to ima neke veze,jel se na drugom comp-u ne pojavljuju ovi problemi.Inace mislim da fireserv nebi trebao imati ovih problema sa sesijama.Onda sam pokusao sa wamp5 i probleme s njim sam vam napisao u proslom postu.....
Ako neko naslucuje sta je problem,puno bi mi pomogao....

Hvala!
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: session.save_path problem24.11.2007. u 00:16 - pre 172 meseci
Probaj da koristis $_SESSION umesto $HTTP_SESSION_VARS, verovatno zbog toga imas problem.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: session.save_path problem

[ Pregleda: 5717 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.