Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Java & HTML & Tomcat

[es] :: Java :: Java & HTML & Tomcat

[ Pregleda: 6211 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.56.eunet.yu.



Profil

icon Java & HTML & Tomcat30.01.2005. u 12:19 - pre 203 meseci
Imam dva pitanja:
1) Kako iz HTML putem formi(formulara) da prihvatim neku upisanu vrednost,
pokrenem odgovarajucu Java aplikaciju kojoj cu proslediti upisanu vrednost
i koja ce izvrsiti neku obradu.
Znam da treba koristiti Servlete, interesuje me da li uz instalaciju jdk1.5.0
ide Tomcat i ako ne ide odakle ga downlod-ovati, kako ga konfigurisati i povezati
sa jdk - om. Ako nije problem treba mi primer ili link na primer servleta i osnovnih
metoda i objekata klasa koji se kreiraju za konekciju sa serverom.

2) Na koji nacin tj. koje klase i metode treba koristiti da bi se procitala datoteka
u kojoj su podaci zapisani cirilicnim fontom i koju treba "prepisati" u neku
drugu datoteku. Naime probao sam sa OutputStreamWriter - klasom i probao
sam da postavim charset na UTF-8 ili na UNICODE ali nista od toga nije proslo
i u izlaznoj datoteci sam za svaki karakter dobio znak pitanja ?.

Hvala.
 
Odgovor na temu

iinmii
Nikola Marić
Novi Sad

Član broj: 14098
Poruke: 84
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat30.01.2005. u 16:31 - pre 203 meseci
probaj ovde:
http://pipin.tmd.ns.ac.yu/nast...ezekurs/intprog0405/index.html
 
Odgovor na temu

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.144.EUnet.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat31.01.2005. u 19:41 - pre 203 meseci
Link je i vise nego koristan, skinuo sam Tomcat 5 i instalirao ga ali ne znam kako
da izvrsim podesavanja, jer sta god pokusao ne radi.
Takodje imam jdk1.5.0 i eclipse 3 ali nemam nigde paket javax.servlet. pa ostatak?
 
Odgovor na temu

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
*.dial.InfoSky.Net.



+3 Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat01.02.2005. u 08:20 - pre 203 meseci
Treba ti J2EE SDK (Java Enterprise Edition SDK). Mozes ga skinuti sa Sun-ovog sajta. Poslednja verzija je 1.4.
Ili mozes koristiti Java Web Services Developer Kit (JWSDK). Ovo ti je mozda bolja varijanta, jer ovaj paket dolazi sa integrisanim Tomcat-om, dokumentacijom i brdom primera. Takodje ga imas na Sun-ovom Java sajtu:http://java.sun.com.
Sto se tice toga da ti Tomcat ne radi, napisi sta konkretno ne radi...
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8622
82.117.206.*



+9850 Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat01.02.2005. u 08:25 - pre 203 meseci
To su ti paketi iz J2EE - Enterprise Edition
Vakcinacija je mera koja se primenjuje masovno, na celo stanovništvo. Tako, i samo tako deluje, nikako drugačije. A onda, kad se određeno veliki procenat populacije vakciniše, biva potpuno zaštićen i svaki vakcinisani pojedinac.

 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu.

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat01.02.2005. u 17:15 - pre 203 meseci
Tomcat je do skoro bio servlet reference imlementation.

Da skratim nema potrebe da skidas nikakve druge pakete sve imas zajedno sa tomcatom.

Klikni desnim klikom na projekat u Eclipsetu => Properties => Java Build path => Izaberes Libraries karticu => Add external jars
i dodaj:

TOMCAT_HOME\common\lib\servlet-api.jar

u paketu
TOMCAT_HOME\common\lib\jsp-api.jar

ti se nalaze javax.servlet.jsp.* mada ti to nesto posebno i ne treba u class pathu.

TOMCAT_HOME ti je instalacioni direktorijum Tomcat servera.

Ovako i trebas da radis da koridtis biblioteke implementacije mada Servlet specification je Servlet specification.
 
Odgovor na temu

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.108.eunet.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat01.02.2005. u 23:20 - pre 203 meseci
Hvala puno na odgovorima.
Probacu, nadam se da cu uspeti da uradim to sto sam naumio.
 
Odgovor na temu

igyy
Igor Stojanovic
Osijek

Član broj: 43742
Poruke: 42
*.studom.stucos.hr.



+1 Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat02.02.2005. u 00:27 - pre 203 meseci
2. možda ti ovaj članak pomogne na tvoje drugo pitanje

Od ćirilice do latinice i obratno
http://www.javasvet.net/resource.do?id=9
" A language that doesn't affect the way you think about programming, is not worth knowing!"
 
Odgovor na temu

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.22.eunet.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat03.02.2005. u 14:18 - pre 203 meseci
Opet pitanje vezano za tehnicki deo.
Napisao sam HTML kod, napisao sam servlet i kompajlirao ga.
Sta je potrebno uraditi da sada sve to proradi, tj. sta uraditi u Tomcat - u
ili bilo gde, da li treba napraviti EAR i WAR fajlove i kako?
I da, da li za Tomcat treba osim CATALINA_HOME podesiti jos neku Env.
varijablu?

Trazio sam dokumentaciju na net - u. Nasao sam nesto za Java Application
Server ali za verziju 1.3 i cini mi se da je previse komplikovana, ne u smislu
da ne bih znao da se iscupam vec u smislu da je previse posla za uraditi
za tako na oko "prostu" stvar.

Dokumentacija za j2ee 1.4 je 16 MB, skinucu je veceras. A takodje cu skinuti i
Java Web Services Developer Kit (JWSDK) i dokumentaciju, pa ako ne budem
nista uradio sa Tomcat - om probacu sa ovim.

Hvala.
 
Odgovor na temu

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.200.eunet.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat04.02.2005. u 23:57 - pre 203 meseci
Uspeo sam da zavrsim posao pomocu Java Application Servera.
I dalje me interesuje ceo postupak tehnickog dela pomocu Tomcat - a
pa ako nekog ne bude mrzelo bio bih zahvalan na pomoci.

Drugo, kada se cita datoteka koja sadrzi tekst u UTF - 8 formatu (pisan cirilicom), kako njen sadrzaj prikazati pravilno u HTML - u, tj. bez znaka ?.
 
Odgovor na temu

jandrla

Član broj: 8087
Poruke: 45
*.137.eunet.yu.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat06.02.2005. u 10:36 - pre 203 meseci
Mogu i sam da odgovorim na pitanje broj 2) koje sam postavio.

Treba ulaznu datoteku deklarisati na sledeci nacin:

BufferedReader ulaz = new BufferedReader(
new InputStreamReader(
new FileInputStream("C:\\TEMP\\neko_ime") , Charset.forName("UTF-8")));

Ako u kodu postoje dva objekta
HttpServletRequest request i HttpServletResponse response
koji su argumenti metoda doGet() i doPost(), pre poziva
request.getParameter("tamo_necega"),
treba postaviti request.setCharacterEncoding("UTF-8");

A i pre response.getWriter() takodje response.setCharacterEncoding("UTF-8");

 
Odgovor na temu

cile87
Student računarstva i automatike
Vojvodina

Član broj: 207236
Poruke: 11
*.nsradiolan.com.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat13.08.2009. u 10:47 - pre 148 meseci
PROBLEM KAD SA request.getParameter("..."); primam naša slova:

Evo primer html stranice na kojoj se nalazi forma i koja poziva UTF8EncodingServlet:

<html>
<head>
<title>Upload datoteka</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
</head>
<body>
<h2>GET metod </h2>
<form action="UTF8EncodingServlet" method="get" accept-charset="UTF-8">
Text to enter: <input type="text" name="text_field">
<br>
Text2 to enter: <input type="text" name="text_field2">
<br>
<input type="submit" value="Upload">
</form>
</body>
</html>

========================================
A evo i Servleta:

protected void processRequest(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
throws ServletException, IOException {
PrintWriter pout = response.getWriter();
System.out.println(request.getQueryString());
System.out.println(URLDecoder.decode(request.getQueryString(), "UTF-8"));

String par1 = request.getParameter("text_field");
String par2 = request.getParameter("text_field2");
System.out.println(par1);

pout.println("<html>");
pout.println("<head>");
pout.println("<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\">");
pout.println("</head>");
pout.println("<body>");

pout.println("Request character encoding: " + request.getCharacterEncoding() + "<br>");
pout.println("Response character encoding: " + response.getCharacterEncoding() + "<br>");

pout.println("Poslali ste ovo:" + par1 + "<br>");
pout.println("Poslali ste ovo:" + par2 + "<br>");
pout.println("</body>");
pout.println("</html>");
}

Na generisanoj stranici će se lepo videti naša slova: šđčćž ali na konzoli NetBeans-a (koja inače može da ispisuje naša slova) za ulaz šđčćž u oba polja se vidi:

text_field=%C5%A1%C4%91%C4%8D%C4%87%C4%91&text_field2=%C5%A1%C4%91%C4%8D%C4%87%C4%91
text_field=šđčćđ&text_field2=šđčćđ
??Ä?Ä?Ä?Ä?

Kako srediti da mi u stringu par1 i par2 stoje lepo slove šđčćž kada ih ispisujem (jer njih dalje treba da prosleđujem i čuvam u objektima itd...)

Probao sam razne stvari, googlovao sam po netu ali ništa mi nije uspelo. Koristim Tomcat 6.0.

Hvala.
 
Odgovor na temu

cile87
Student računarstva i automatike
Vojvodina

Član broj: 207236
Poruke: 11
*.nsradiolan.com.



Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat17.08.2009. u 01:26 - pre 148 meseci
Rešio sam uz pomoć URLDecoder klase...
 
Odgovor na temu

cope.rs
Predrag Stojadinović
preff.net
Aachen

Član broj: 145487
Poruke: 145
*.pools.arcor-ip.net.

Sajt: www.prefko.com


Profil

icon Re: Java & HTML & Tomcat24.02.2010. u 20:02 - pre 141 meseci
Citat:
cile87: Rešio sam uz pomoć URLDecoder klase...

Nebilo ti teško da podeliš sa nama to rešenje ?
Pedja
- http://www.CoPe.rs
- http://iKr.me - GROK! SKRATI TAJ LINK!
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Java & HTML & Tomcat

[ Pregleda: 6211 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.