Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

!!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....

[es] :: Python :: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....

[ Pregleda: 2719 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 09:35 - pre 215 meseci
E, ovako.... mislim da je pravo mesto, hitno (po mogucstvu odmah) mi treba: mali brojac koji se pokrece iz dos-a i neko vreme (koje mu se zada) odbrojava (ceka) i kraj. Treba da shto manje oduzima procesorskog vremena shto i nije neki preteran zahtev (zar ne)...
Poshto ce verovatno vishe pitanja biti u stilu "Shta ce ti to?" evo odgovora: treba mi da dok se odvija neki proces (tacnije render koji na svakih par sekundi prepisuje svoj izlazni fajl), hteo sam, shto zbog tacnosti, shto da ne sedim pored kompa, nego na brzaka napishem bat datoteku koja onaj izlazni fajl, koji se stalno menja, prekopira na sigurno mesto, reimenuje ga, zatim saceka nekoliko minuta (koliko mu zadam), i onda ponovo kopira fajl, reimenuje, pa opet ceka... i tako....
Eeee, kako da moj batch-file ceka ono odredjeno vreme, pri tom da ne vuce procesor, samo da ceka....
Znaci da mogu da mu iz komandne linije zadam vreme koje ce da broji... znaci neshto kao:

timer -360

... i on broji 6 min (360 sek) i kraj... i tako opet...

Eto... sad ima li neko neko pametno reshenje? Ja sam programirao jako davno u qbasic-u, ali nemam vremena sada da se podsecam, pa rek'o da se obratim nekome ko je u toku... Mislim da vama ovde nije frka da na brzaka napravite ovakav timer... naravno bez nadoknade, ali uz VEELIKU zahvalnost sa moje strane....
Tako da HVALA U NAPRED ! ! !
 
Odgovor na temu

Alef
Viktor Kerkez
Novi Sad

Član broj: 505
Poruke: 188
*.041net.co.yu.



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 12:40 - pre 215 meseci
Možeš čitavu stvar lako da uradiš u python-u (www.python.org):

Code:

import time

i = 1                  # Brojac kopija
vreme = 5              # Vreme cekanja u sekundama
dat = "datoteka.dat"   # Putanja do datoteke koju zelis da kopiras
buff_size = 1000000    # Po koliko bajtova da ucitava


while True:
    f = open(dat, "rb")
    p = open("copy-" + str(i) + ".dat", "wb")
    buff = f.read(buff_size)
    while buff:
        p.write(buff)
        buff = f.read(buff_size)
    f.close()
    p.close()
    i += 1
    time.sleep(vreme)


Instaliraj python, sačuvaj ovaj kod kao timer.py i pokreni ga kao običan program (dupli klik) — python će da uradi ostatak (Otvoriće se DOS prozor, a kada budeš želeo da prekineš proces, uradi samo Ctrl-C)
 
Odgovor na temu

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 14:46 - pre 215 meseci
Ok... koliko kapiram fajl timer.py ce po instaliranju python-a moci da se poziva kao i neki exe fajl.... a kako da regulishem brzinu (duzinu) iz prompta....
Mada sada se setih mogu da napravim vishe razlicitih fajlica koji ce svaki da traje... 2-3-4-5 min... kojilo treba.. pa cu svaki da pozivam zasebno.... ali verovatno moze i da se napravi da se vreme zadaje iz prompta.... Ponavljam potrebno mi je za batch fajl... da se samo izvrshava unapred zadatim komandama... jer cilj i je da ne moram da sedim pored kompa i cekam.....

Svejedno hvala... nije ni ovo loshe..... hvala....

Bio bih zahvalan kad bi timer bio exe fajl, kojem se zadaje vreme sa prompta....
Probacu i sam da provalim u pyton-u, ali sada sam kratak sa vremenom......
 
Odgovor na temu

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 14:53 - pre 215 meseci
Axaaa... evo instalirao sam python..... jasno mi je.... ovo nije samo brojac... nego i radi kopiranje..... ok.... hvala....
Aaa... moze li ipak da bude exe.... (sramota me... mnogo izvoljevam.....)
 
Odgovor na temu

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 15:04 - pre 215 meseci
Kada bi bio exe ovaj ceo kod.... bilo bi extra cool..... naravno sa unosom putanja i vremena......

Mada.... ovo skroz ok radi....... Hvalaaa!!!!!
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.in.is.

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 15:20 - pre 215 meseci
Zasto ne uradis sâm?

Elem, evo prepravke u kôdu za unos vremena kao argumenta u komandnoj liniji:
Code:

import time, sys

if sys.argv[1:]:
    vreme = float(sys.argv[1])    # Vreme cekanja u sekundama
else:
    vreme = 5              # default vreme
i = 1                  # Brojac kopija
dat = "datoteka.dat"   # Putanja do datoteke koju zelis da kopiras
buff_size = 1000000    # Po koliko bajtova da ucitava

while True:
    f = open(dat, "rb")
    p = open("copy-" + str(i) + ".dat", "wb")
    buff = f.read(buff_size)
    while buff:
        p.write(buff)
        buff = f.read(buff_size)
    f.close()
    p.close()
    i += 1
    time.sleep(vreme)


Pozdrav,
alex.
Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 15:52 - pre 215 meseci
Pa uradio bih sam, da znam.... upravo sam prvi put u opshte cuo za python... Nisam pre ni cuo za njega.... pa... logicno je....
Mislim, kapiram ja ove petlje i kako radi... sve je jasno, ali nemam poima kako da prevedem u exe... i u opshte kako da dodam i shta... kapiram kod (programirao sam davno u qbasicu) ali....
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
*.in.is.

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....26.01.2005. u 16:16 - pre 215 meseci
Uopste nije potrebno da skript prevodis u exe - python je interpretirani jezik, znaci kompajlira se dinamicki. Kada pozoves .py skript, automatski se poziva python interpreter koji prevodi i izvrsava python skript (ukoliko nije tako kod tebe, onda je dovoljno uraditi:
python skripta.py argument1 argument2 ..

Ukoliko ipak zelis exe, probaj py2exe, vec je bilo reci o tome u ovoj temi..

Pozdrav,
alex.
Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

Che che
Belgrade

Član broj: 36318
Poruke: 53
194.106.167.*



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....03.02.2005. u 13:59 - pre 214 meseci
Super.... Do sada je sve super radilo.... ali primetio sam mali bug... nije bitno u sushtini.... ali mozda vam znaci ako vam skrenem paznju.... koristio sam onaj prvi kod... i kada ime fajla ima na pocetku v on se istripuje i nece da radi... kao da je v neka varijabla i ne poziva taj fajl, nego v zamenjuje nekim stringom....
Nije bitno u sushtini... ne koristim v na pocetku i to je to.....
 
Odgovor na temu

Alef
Viktor Kerkez
Novi Sad

Član broj: 505
Poruke: 188
*.139.eunet.yu.



Profil

icon Re: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....03.02.2005. u 16:13 - pre 214 meseci
Evo sad sam isprobao i radi bez problema… Hajde pošalji da vidimo kako si izmenio kod.
 
Odgovor na temu

[es] :: Python :: !!! HITNO !!! Treba mi mali brojac....

[ Pregleda: 2719 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.