Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Spajanje s MySQL bazom

[es] :: MySQL :: Spajanje s MySQL bazom

[ Pregleda: 3978 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Spajanje s MySQL bazom24.01.2005. u 21:46 - pre 188 meseci
Nikako se ne mogu spojiti s MySQL bazom, i ne znam koji mi je username, password i ime servera, kako to da saznam, totalno sam hendikepiran s programiranjem jer se nikako ne mogu spojiti s bazom. Please HELP!!!
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom25.01.2005. u 03:25 - pre 188 meseci
Mozda pomogne da pitas administratora tog servera?
 
Odgovor na temu

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom25.01.2005. u 13:34 - pre 188 meseci
To je kod mene doma na kompu, u localhostu mi je folder sa stranicama i unutra sam napravio bazu, ali nikako da se spojim s njom...
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom25.01.2005. u 17:13 - pre 188 meseci
Ako si samo 'instalirao' bazu (pod pretpodstavkom da se radi o MySQL), onda se mozes konektovati sa:

host: localhost
user: root
pass: (nista, prazno dakle :))

Preporucujem ti da pogledas na mysql.com kako se prave korisnici i da napravis jednog 'admin' korisnika i da iskljucis root korisnika (odnosno da mu ukines sva prava)...

Poz,
Sale

PS. nisi naveo iz kog programa se povezujes sa bazom?!
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom26.01.2005. u 05:22 - pre 188 meseci
Zasto da ukida root-u privilegije? Ako je lokalni server + client za testiranje nema potrebe.
 
Odgovor na temu

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom26.01.2005. u 13:24 - pre 188 meseci
Napravio sam bazu u MySQL Turbo Manager i spremio je kao guestbook.sql u folder gdje su mi php stranice, to se sve nalazi u localhostu tj. wwwroot. Kôd pišem u Dreamweaveru i namjesti sam da koristi server technology. Ovak izgleda php kôd:
<?
$veza = mysql_connect("localhost", "root");
$baza = mysql_select_db("guestbook", $veza);
mysql_query("INSERT INTO guestbook VALUES(NULL, '".$_GET['ime']."', '".$_GET['email']."', '".$_GET['poruka']."', CURRENT_DATE") or die ('nesto nije uredu');
$Izlaz = mysql_fetch_array();
echo 'sad se bude upisalo u bazu';
?>

i ne radi, pokazuje upozorenja za svaki red kôda.
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom27.01.2005. u 10:09 - pre 188 meseci
Ok, nakon pazljivijeg citanja menjam poruku i kazem:

Tvoj code bi trebao ovako da izgleda:

Code:

<?

// svuda dodajem or die(mysql_error()) da bi znao tacno sta je greska!
// mysql mozda ocekuje 3 parametra, prema tome
$veza = mysql_connect("localhost", "root", "") or die(mysql_error());

// biranje baze
$baza = mysql_select_db("guestbook") or die(mysql_error());

// pravimo query (koji stoji solo, pa se tek posle izvrsava
$query = "INSERT INTO guestbook VALUES(NULL, $_GET['ime'], $_GET['email'], $_GET['poruka'], CURRENT_DATE)";

// debug mode (da proveris sam query, skloni comments da bi izvrsio!
// echo "<br>Query is: <b>".$query."</b><br>";

$do = mysql_query($query) or die(mysql_error());

if(!$do)
{
   echo "Podaci su zapisani u bazu!";
}

?>


Ovo ti uopste ne treba:
$Izlaz = mysql_fetch_array();

fetch array sluzi da kada radis SELECT query da 'zapises' rezultat u array da bi posle mogao da ga pregledas...

Elem, to bi *trebalo* da radi. A ti napisi sledeci put i greske koje dobijas!!! One su najvaznije za otklanjanje istih :)

Poz,
Sale

ps2. zasto mi je odgovor ovako "iskrivljeno" prikazan... Imam screenshot ako treba :)

[Ovu poruku je menjao StRiPy dana 29.01.2005. u 01:28 GMT+1]
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

stsung
NS

Član broj: 12899
Poruke: 432
*.dialup.neobee.net.



+2 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom28.01.2005. u 23:56 - pre 187 meseci
Pozd.
Citat:

$query = "INSERT INTO guestbook VALUES(NULL, $_GET['ime'], $_GET['email']...

Ovo bih malko da ispravim - nedostaju znaci navoda za 2,3... tekstualni parametar. Znachi umesto $_GET['ime'] treba \"$_GET['ime']\" i tako dalje. Dodatno bi bilo pozheljno koristiti mysql_escape_string (ili po potrebi mysql_real_escape_string) kako query ne bi bio osetljiv na sql injection. U sushtini, sve GET i ostale parametre koji uchestvuju u sql upitu potrebno je prvo pripremiti i sve potrepati u neke nizove, recimo ovako: (ne zamerite na greshkama u kucanju)
Code:

function prepareSqlInput($uinput, $addquotes) {
  if (ini_get('magic_quotes_sybase') == 1) $uinput = str_replace("''", "'", $uinput);
  elseif (get_magic_quotes_gpc() == 1) $uinput = stripcslashes($uinput);
  $uinput = mysql_escaoe_string($uninput);
  if ($addquotes) $uinput = '"' . $uinput . '"';
  return $uinput;
}

Tako da bi sql od gore izgledao : VALUES(NULL, prepareSqlInput($_GET['ime'],true) ...

Svako dobro.
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom29.01.2005. u 00:19 - pre 187 meseci
Citat:
Mister Big Time: Zasto da ukida root-u privilegije? Ako je lokalni server + client za testiranje nema potrebe.


Izmedju ostalog: http://www.elitesecurity.org/tema/92302

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Re: Spajanje s MySQL bazom29.01.2005. u 19:00 - pre 187 meseci
Sredio sam sve, nije mi MySQL baza bila dobro instalirana, sad mi radi.
Hvala svima.
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Spajanje s MySQL bazom

[ Pregleda: 3978 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.