Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

interbase srpski charset

[es] :: Baze podataka :: interbase srpski charset

[ Pregleda: 6661 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon interbase srpski charset01.05.2002. u 13:39 - pre 270 meseci
Zdravo svima, interesuje me, ako je ukljuceno ono Sr (Serbian) u systray-u, koji charset treba da definisem kao default za jednu InterBase bazu podataka koju
planiram da napravim? Pretpostavljam da je Latin-2, ali ne znam koja je
tacna oznaka. I hoce li se sigurno ta slova videti kada budem pregledao
rezultate upita bazi? Hvala.

Pozdrav

Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

burner
Dragiša Rakić
BG

Član broj: 898
Poruke: 150
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: interbase srpski charset02.05.2002. u 08:22 - pre 270 meseci
DOS852. Ako staviš win1250, ili unicode, sve radi OK u IB Consoleu, ali kada se iz Delphija okačiš na bazu javlja "Invalid Code Page".
 
Odgovor na temu

tiodor
Tiodor Jovović
Beograd

Član broj: 3670
Poruke: 51
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.k-qube.com


Profil

icon Re: interbase srpski charset03.05.2002. u 11:42 - pre 270 meseci
U praksi najčešće upotrebljavam UNICODE_FSS, a kao komponente u Delphi-ju Zeos Database Components, i do sada nisam imao problema. Verzije koje koristim su IB 6.0 i Firebird (preporuka) 1.0.0.679 (Final).
 
Odgovor na temu

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon Re: interbase srpski charset11.05.2002. u 18:03 - pre 270 meseci
Sada mi se isprecio sledeci problem. Koristim IBUpdateSQL u Delphi-ju i kad popunim InsertSQL nekim stringom iz EditBox-a (u koje je pri ukljucenim nasim slovima, tj. Sr je pisalo u onom kvadraticu u sys tray-u, upisan neki string opet s nasim slovima) i pokusam da izvrsim IBUpdateSQL.ExecSQL(TUpdateKind(ukInsert)) prijavi mi gresku, kaze ne moze da izvrsi konverziju charset-a. Kako ste vi to resili??? Inace momci, ovo sa charsetima u samoj bazi super radi, a i moj program to lepo cita. Hvala na pomoci. Pozdr.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

burner
Dragiša Rakić
BG

Član broj: 898
Poruke: 150
*.my-trion.net.



+1 Profil

icon Re: interbase srpski charset11.05.2002. u 20:19 - pre 270 meseci
Ufff... te kodne strane prave žešće gluposti. Meni se isto to danas desilo, jer do sada nisam ništa interaktivno unosio u bazu, već je svee upisivano konverzijom iz csv fajla. Elem: Stavi kodnu stranu na default (tj. nemoj uopšte ni da je stavljaš) i onda radi OK. Meni je jedino tako uspelo.
 
Odgovor na temu

tiodor
Tiodor Jovović
Beograd

Član broj: 3670
Poruke: 51
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.k-qube.com


Profil

icon Re: interbase srpski charset12.05.2002. u 03:15 - pre 270 meseci
Iskreno, batali IBX, pređi ili na Zeos, ili na IBObjects ili na FIBPlus, mislim da ćeš time rešitit gomilu potencijalnih problema.

Pozdrav, Tiodor.
 
Odgovor na temu

burner
Dragiša Rakić
BG

Član broj: 898
Poruke: 150
*.my-trion.net.



+1 Profil

icon Re: interbase srpski charset12.05.2002. u 13:44 - pre 270 meseci
Citat:
tiodor:
Iskreno, batali IBX, pređi ili na Zeos, ili na IBObjects ili na FIBPlus, mislim da ćeš time rešitit gomilu potencijalnih problema.

Pozdrav, Tiodor.

OK. Je l može par linkova ka tim komponentama?
 
Odgovor na temu

tiodor
Tiodor Jovović
Beograd

Član broj: 3670
Poruke: 51
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.k-qube.com


Profil

icon Re: interbase srpski charset12.05.2002. u 13:51 - pre 270 meseci
FIBPlus: www.devrace.com
IBObjects: www.ibobjects.com
za Zeos mislim da je www.zeosdbo.com, ali najbolje bi bilo da potržiš na Google-u Zeos Database Objects.

Pozdrav, Tiodor.
 
Odgovor na temu

burner
Dragiša Rakić
BG

Član broj: 898
Poruke: 150
*.my-trion.net.



+1 Profil

icon Re: interbase srpski charset12.05.2002. u 23:07 - pre 270 meseci
Zahvaljujem, probaćemo :)
 
Odgovor na temu

tiodor
Tiodor Jovović
Beograd

Član broj: 3670
Poruke: 51
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.k-qube.com


Profil

icon Re: interbase srpski charset13.05.2002. u 02:11 - pre 269 meseci
Izvinjavam se poštovanom auditorijumu, ali nađoh nešto što bi moglo da bude rešenje problema. Ukoliko neko bude probao, molim da javi na forum.

Evo teksta:
First make sure that a database is created with a win1251 code page. Then write a string isc_dpb_lc_ctype=WIN1251 in the DBParams property of an instance of the TIBDatabase object.

Pozdrav, Tiodor.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.on.net.mk.

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: interbase srpski charset13.05.2002. u 04:35 - pre 269 meseci
site za zeos je http://sourceforge.net/projects/zeoslib/

ali ako trebas se igrati sa aplikacijom koja ucitava vise dll-a
iz kojih trebas da ucitavas sa IB, zeos jednostavno nece
dobices kulturan AV.

zeos je PUN bagova !!!

probaj:
http://sourceforge.net/projects/open-dbexpress/
http://sourceforge.net/projects/dbexpressplus/

dbExpress je strava
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

tiodor
Tiodor Jovović
Beograd

Član broj: 3670
Poruke: 51
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.k-qube.com


Profil

icon Re: interbase srpski charset13.05.2002. u 11:13 - pre 269 meseci
Offtopic: samo da napomenem da sam ovih dana isprobavao dbExpress, IBO i FIBPlus sa DevExpress WebFramework-om i IntraWeb-om, i mogu da kažem da sve radi savršeno. Tako da ako radite neku web aplikaciju (koja BTW neće biti kod nekog ISP-a), ne morate da se plašite.

Pozdrav, Tiodor.
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: interbase srpski charset

[ Pregleda: 6661 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.