Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

InterBase: ume li on...

[es] :: Baze podataka :: InterBase: ume li on...

[ Pregleda: 3552 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ultraKeen
ultraKeen
Zemun

Član broj: 2396
Poruke: 289
*.komgrap.co.yu

ICQ: 36109339
Sajt: ultrakeen.blogspot.com


+1 Profil

icon InterBase: ume li on...17.07.2002. u 09:44 - pre 222 meseci
...da uradi konkatenaciju ?
tj. mogu li se u InterBase-u "sabirati" stringovi ?
postoji samo jedan apsolut u logickoj ravni desavanja/vremena:
SVE je RELATIVNO sem:
- osnovnih konstanti svemira
- logike
...i ove tvrdnje
*
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
 
Odgovor na temu

ultraKeen
ultraKeen
Zemun

Član broj: 2396
Poruke: 289
*.komgrap.co.yu

ICQ: 36109339
Sajt: ultrakeen.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: InterBase: ume li on...17.07.2002. u 09:48 - pre 222 meseci
...a ako ne mogu (kaze mi: "expression evaluation not supported")
kako da mu - doskocim ?

( opasno mi to treba, pitanje je zivota il' smrta ;)
postoji samo jedan apsolut u logickoj ravni desavanja/vremena:
SVE je RELATIVNO sem:
- osnovnih konstanti svemira
- logike
...i ove tvrdnje
*
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.mt.net.mk

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: InterBase: ume li on...18.07.2002. u 02:41 - pre 222 meseci
e kad je u pitanju zivot ili smrt, onda potrazi na google FreeUDF
uz pomoc User Defined Functions sigurno moze, samo je pitanje
dali ces naci gotovu funkciju ili ces morati da sam napises jednu.

ali kad sam vec poceo ... pa evo ti UDF, samo pastiraj to u Delphi, i iskompajliraj .dll
Code:

library concat_udf;
function concat_str(str1,str2:Pchar): Pchar; stdcall;
begin
concat_str:=pchar(string(str1)+string(str2));
end;
exports
  concat_str;
begin
end.

i evo ti sql za import UDF-a, samo pre toga trebas iskopirati dll u <ib_install_dir>\udf
Code:

declare external function f_concat_str
  CString(15),
  CString(15),
returns
  CString(15) by value
entry_point 'concat_str'
module_name 'concat_udf.dll';

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

mbabuskov
Milan Babuškov
Subotica

Član broj: 4718
Poruke: 217
*.suoffice.EUnet.yu

Sajt: www.comp.rs/izradasajta


+6 Profil

icon Re: InterBase: ume li on...19.07.2002. u 12:35 - pre 222 meseci
probaj:

SELECT string1 || string2
FROM naziv_tabele

 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
212.110.78.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: InterBase: ume li on...20.07.2002. u 21:08 - pre 222 meseci
covek zeleo da stigne u rim, a ja ga poslao preko tokija
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: InterBase: ume li on...

[ Pregleda: 3552 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.