Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Broj fajlova u direktoriju...

[es] :: PHP :: Broj fajlova u direktoriju...

[ Pregleda: 3680 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.gradiska.com

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Broj fajlova u direktoriju...30.04.2002. u 13:55 - pre 265 meseci
Treba mi kod koji ce u promjenljivu da strpa broj fajlova iz nekog direktorija (npr. /folder/).
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...30.04.2002. u 15:19 - pre 265 meseci
Citat:
dr ZiDoo:
Treba mi kod koji ce u promjenljivu da strpa broj fajlova iz nekog direktorija (npr. /folder/).

Hm, nesto ovako, samo sto to kod mene ne radi bas kako treba jer ne radi f-ja is_dir pod windozama izgleda :(

Citat:

<?
clearstatcache();
$diriz="e:/www/"; //putanja do dir-a
$i=0; //brojac fajlova na 0
if ($dir = @opendir($diriz)) {
while($fajl = readdir($dir)) { //cita fajlove
if ($fajl != "." && $fajl != ".." && !(is_dir($fajl)))$i++; }
}
echo "Ima ".$i." fajlova u direktorijumu ".$diriz."!";
?>

Na php.net imas uz is_dir funkciju post o tome kako to uraditi na win32...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ftl.fdn.com



+1 Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...30.04.2002. u 20:31 - pre 265 meseci
Evo jednostavnog koda koji ti daje broj fajlova u direktorijumu u kome ti se nalazi ova skripta sto se izvrsava:

Code:

<?php

$n=0;
if ($dir = @opendir(".")) {
  while (($file = readdir($dir)) !== false) {
if ($file!='.' and $file!='..')
{   
$n++;
}  
}  
  closedir($dir);
}

echo "Broj fajlova u $dir je $n";
?>
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...01.05.2002. u 02:25 - pre 265 meseci
Pa Judge, ... ne moze tako da ti ispishe ime direktorijuma. Ispisace ti samo "Resource id ..." ... mada to ZiDoo nije ni trazio [da ispisuje ime dir-a].
A i ovaj tvoj code rachuna i poddirektorijume ako ih ima, a trazeno je samo fajlove valjda

Tako da ... evo malo izmenjen Zokijev kod

Code:

<?php 
$where = "folder";       // gde da broji fajlove

if ($dir = @opendir($where)) {
    while (($file = readdir($dir)) !== false) {
        if ($file!='.' and $file!='..' and is_file("$where/$file"))
            $n++;
    } 
closedir($dir); 


echo "Broj fajlova u $where je $n"; 
?> 

P.S. is_dir() radi sasvim normalno na windowsu

[Ovu poruku je menjao Judge Dred dana 30.04.2002 u 08:45 PM GMT]
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ipt.aol.com



+1 Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...01.05.2002. u 02:44 - pre 265 meseci
Ok bio sam na poslu pa sam pisao na brzaka, from the top of my head Nadam se da mi necete zameriti.

Citat:

P.S. is_dir() radi sasvim normalno na windowsu


Ovo i ja htedoh reci malopre al reko prvo da proverim jer znam da mi is_dir() nije pravio problema na makini
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ipt.aol.com



+1 Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...01.05.2002. u 02:48 - pre 265 meseci
Code:
 
and is_file("$where/$file")


he he da li je ovo zaista potrebno?
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.gradiska.com

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...01.05.2002. u 08:05 - pre 265 meseci
thx, valjda cu iskombinovati nesto
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...01.05.2002. u 13:45 - pre 265 meseci
Citat:
Judge Dred:
Code:
 
and is_file("$where/$file")


he he da li je ovo zaista potrebno?



Pa normalno ... ovo is_file proverava da li je fajl [tj da nije direktorijum] .... a "$where/$file" mora da stoji u sluchaju da je fajl u nekom drugom direktorijumu, a ne u trenutnom inache javlja silne greshke
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+257 Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...03.05.2002. u 18:04 - pre 265 meseci
Citat:
Judge Dred:
Citat:

P.S. is_dir() radi sasvim normalno na windowsu

Ovo i ja htedoh reci malopre al reko prvo da proverim jer znam da mi is_dir() nije pravio problema na makini :)

Hm... meni ne radi kako treba (ili sam ja nesto s***ao), a i na
http://www.php.net/manual/en/function.is-dir.php
pominju da ne radi kako treba pod win32, vec samo radi kako treba pod XP-om... no, nije bitno, kad mi bude ustrebalo provericu L:)
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Broj fajlova u direktoriju...03.05.2002. u 20:05 - pre 265 meseci
Moguce je da ti ne radi zato shto si koristio tu funkciju na ovakav nachin:
!(is_dir($fajl)

a to ce da ti javlja greshke ako proveravash fajlove koji nisu u istom direktorijumu kao scripta ... zato sam ja i stavio

is_file("$where/$file")

jer mora i putanja do fajla koji se proverava
E sada da li pochinje sa !is_dir ili is_file ... isto je
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Broj fajlova u direktoriju...

[ Pregleda: 3680 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.