Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sta je sa IE6 ubi me!

[es] :: Web dizajn i CSS :: sta je sa IE6 ubi me!

[ Pregleda: 2984 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon sta je sa IE6 ubi me!18.01.2005. u 16:22 - pre 206 meseci
http://dhost.info/d2serbia/thegthing/
tu je stranica, ubi me ne mogu ga namestiti...

kao da ie racuna marginu main diva OD topleft diva, a na kao FF od ivice prozora browsera. ima li nacina da s eispravi ili je potreban skroz drugi pristup?

zahvalan...
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!18.01.2005. u 17:19 - pre 206 meseci
Poznat problem u IE-u.
Ne računa marginu od topleft-a već duplira marginu main-a.
Znači ukoliko u elementu imaš:
Code:

float: left;
margin: 0px 0px 0px 120px;

IE neće postaviti levu marginu na 120px već će je postaviti na 240px. Zato to deluje kao da je računa od topleft-a.
Rešenje:
Primeni neki hack, npr:
Code:

#main { 
_margin-left: 60px;
}

Ovaj kod stavi ispod postojećeg css koda.

Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!18.01.2005. u 17:21 - pre 206 meseci
all hail....... :-)
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!19.01.2005. u 21:44 - pre 206 meseci
[email protected], onaj hack radi pos'o, ali nece da prodje validaciju sa njim...
procitao sam na http://wellstyled.com/css-underscore-hack.html da je on u stvari validan za CSS2.1 ali ga w3c validator vidi kao bug.

any ideas?
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!19.01.2005. u 22:44 - pre 206 meseci
no worries, iskoristio sam ipak comment hack.

*jel ja pricam sam sa sobom??? * :-D
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!20.01.2005. u 09:30 - pre 206 meseci
Da znam da ne prolazi validator. Taj hack mi je prvi pao na pamet. Važno je bilo samo da ti ukažem gde je greška i kako da rešiš taj problem.

Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!20.01.2005. u 10:12 - pre 206 meseci
da li je normalno da onaj div (nali se u main-u i zove se righthelp), posto je on float:right, e sad da li je normalno da on 'ne gura' najdonji div valid (tako se zove div), vec ima overflow preko njega?
ne znam da li se secas, vec sam te pitao za tako nesto, ali tada je problem bio u paragrafima. sada sam pokusao da primenim istu tu foricu ali se nista ne menja...

pogledaj pa mi reci sta mislis ako budes imao vremena.

hvala...
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!20.01.2005. u 10:49 - pre 206 meseci
Ne snam da li sam te ovo poslednje najbolje razumeo.
Po mojim pretpostavkama ovo se kod tebe dešata u FF-u, ispravime ukoliko grešim.
Znaši ukoliko je tekst u lajeru #textwrap "kraći" od teksta u #righthelp dolazi do overflow-a lajera #righthelp, odnosno lajer #valid je bukvalno "zalepi" za lajer #textwrap. Ukoliko je ovo problem, to je normalno.
Primetio sam da ti se ovo dešavalo i kod ostalih sajtova koje si postovao na forumu a i koje si mi slao na PP.

A sada ono najvažnije a to je rešenje ovog problema:
Možeš po meni na dva načina da rešiš ovaj problem:
1. Da lajeru #valid dodaš css osobinu:
Code:
clear: both;


2. Da dodaš jedan lajer iznad lajera #valid:
Code:
<div style="clear: both;"></div>


Ispravi me ukoliko sam pogrešno razumo tvoj problem.

Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!20.01.2005. u 11:07 - pre 206 meseci
to je to, definitivno...
samo sto je isto i uff i u ie.
sad cu da probam ovo sto si mi rekao...

edit:
yup, clear:both je resio problem, stavio sam ga u valid.

a kazi mi ukoliko bih isao na ovo drugo resenje onda bi to rezultovalo 'nevidljivim' divom koji ima tu osobinu clear:both, i on bi sprecavao overflow righthelpa???

hvala jos jednom
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: sta je sa IE6 ubi me!20.01.2005. u 11:18 - pre 206 meseci
Citat:
Im_a_Veggie:
a kazi mi ukoliko bih isao na ovo drugo resenje onda bi to rezultovalo 'nevidljivim' divom koji ima tu osobinu clear:both, i on bi sprecavao overflow righthelpa???


Da, sprečavo bi, ja uglavnom tako radim.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: sta je sa IE6 ubi me!

[ Pregleda: 2984 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.