Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Clipper source code u win aplikaciju.Kako?

[es] :: Baze podataka :: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?

[ Pregleda: 5286 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

voyager
Belgrade

Član broj: 4580
Poruke: 53
*.83.beocity.net.



+1 Profil

icon Clipper source code u win aplikaciju.Kako?10.01.2005. u 06:03 - pre 184 meseci
Nisam programer ali moj stric je stara garda clipper programera i prinuđeni smo da probamo prevođenje jedne Clipper 5.2d aplikaciju u Win okruženje. Pitanje je da li postoji alat da se na ne previše bolan način uz manju preradu source code-a te aplikacije to odradi? Najviše se na forumima pominju xHarbour i CLIP. Najveroatnije ćemo probati najpre CLIP. Šta još vredi probati?
ERP Pantheon™ | Sales | Implementation | Support
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+708 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?10.01.2005. u 09:08 - pre 184 meseci
Razmislite, možda je dobar trenutak da je prepišete u nekom savremenijem alatu. Olakšali biste održavanje, produžili vek i verovatno mogli bolje da je prodate.
 
Odgovor na temu

voyager
Belgrade

Član broj: 4580
Poruke: 53
*.83.beocity.net.



+1 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?10.01.2005. u 12:30 - pre 184 meseci
Bojim se da te nisam baš razumeo. Ako misliš na varijantu da se program napiše u npr. Delphy-ju ili C-u takva varijanta ne postoji već samo korišćenje postojećeg source-a uz minimalne izmene radi kompatiblinosti sa nekim novim kompajlerom.
ERP Pantheon™ | Sales | Implementation | Support
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+708 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?10.01.2005. u 12:38 - pre 184 meseci
Da, mislio sam da se aplikacija prepiše u modernijem alatu, sa pravom bazom. Ako ne može, ne može, bože moj.
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2114
*.voban.co.yu.



+69 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?10.01.2005. u 14:42 - pre 183 meseci
Mislim da nema resenja koje ce te zadovoljiti. Pored toga, mislim da nijedan od win-clipper kompajlera vise nije besplatan.

Cliper je napisan "cisto" tako da lepo radi pod win. A ako hoces da predjes u graficki rezim, dobro ti ljudi kazu, menjaj alat, predji na neki native windows. Ovako bi za sve funkcije koje prikazuju nesto na ekranu morao da menjas koristeci druge funkcije. I opet ti ostaje pristup dbf datotekama, pa moras da mislis o mreznom pristupu... Teraj clipper dok mozes (da prodajes), ali predji na nesto drugo.


Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

voyager
Belgrade

Član broj: 4580
Poruke: 53
*.83.beocity.net.



+1 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?11.01.2005. u 20:43 - pre 183 meseci
Ako dobro shvatam, tako prerađena aplikacija ne bi imala GUI sem ako se ne preradi kod na takav način da poziva nove finkcije (biblioteke) koje podržavaju GUI u npr. CLIP-u.
ERP Pantheon™ | Sales | Implementation | Support
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2114
*.voban.co.yu.



+69 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?12.01.2005. u 11:36 - pre 183 meseci
Sve moze ali nije lako. Ako hoces GUI onda treba sve preraditi, uostalom pogledaj windows programe i videces da lice. Sta je standardno? Prvo meni, stampa i koriscenje i misa.

Sta treba? Prebaciti prikaz u graficki rezim. Pa koristiti neku funkciju za meni, sto bi u stvari bilo i dobro, jer to je ionako stvar koja postoji u svakom programu. Malo promeniti ekrane da se naprave dugmici da bi se mis koristio. I onda jos ostaje stampa koja je inace najveci problem za clipper, u stvari win stampaci koji se kace na USB pa ih aplikacija ne vidi. Jedno stvarno dobro resenje je kreiranje stampe u PDF, za sta postoji besplatno resenje, i onda mora svuda da bude isto. Iznenadio sam se kad sam video koliko je u stvari PDF jednostavan format. E, reader za njega bas i nije. (Kao analogija, lako je napisati HTM, ali browser?)

Znaci sve moze, ali dok to uradite, bolje je da naucis nesto drugo.

Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+708 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?12.01.2005. u 12:04 - pre 183 meseci
Clipper je praktično izdanak Cobola, i to izdanak u pogrešnom pravcu. U samoj prirodi jezika je vezanost za tekst-mod, štampu, DBF fajlove i ostale poprilično zastarele koncepte. Koliko sam gledao sajt za CLIP (xHarbor nema online dokumentaciju, ali mi se čini da uopšte nemaju GUI odrađen), oni su dodali podršku za neke GUI biblioteke, ali sve to znači da bi 1) morao da učiš novi API 2) morao da ispravljaš kod na milion mesta. I vrlo je verovatno, kao što kaže dragancesu, da se više isplati da se ceo kod prepiše u drugom alatu.
 
Odgovor na temu

xenos
Zemun

Član broj: 7974
Poruke: 58
194.106.189.*



Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?12.01.2005. u 13:01 - pre 183 meseci
Ne znam da radim u Clipperu ali mislim da pored navedenih alata postoji i Alaska Xbase++. Pogledaj detalje na njihovom sajtu http://www.alaska-software.com/products/xpp/xpp.shtm
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2114
*.voban.co.yu.



+69 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?13.01.2005. u 07:18 - pre 183 meseci
Daleko od toga da ne postoji alata, funkcija i kako god nazvali da se clipper natera da radi u grafickom okruzenju, kao native win ili linux aplikacija. Ali put do toga nije nimalo lak. xBase programski jezik je dosta jednostavan i ne ukljucuje gafiku. Ali u svoje vreme je bio skoro revolucionaran.

xBase++ i slicne stvari nisu uposte novina, postoje vec nekoliko godina.
Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

voyager
Belgrade

Član broj: 4580
Poruke: 53
*.83.beocity.net.



+1 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?15.01.2005. u 02:03 - pre 183 meseci
Hm, znači GUI je koska u celoj priči. Nameće se logično pitanje: prebaciti aplikaciju onda u win ali bez GUI okruženja a posle eventualno dodavati GUI? Da li bi bar ta konverzija išla lakše jer koliko vidim u vezi GUI-a su glavne dorade source u CLIP-u.
ERP Pantheon™ | Sales | Implementation | Support
 
Odgovor na temu

dragancesu
subotica

Član broj: 38340
Poruke: 2114
*.54.EUnet.yu.



+69 Profil

icon Re: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?18.01.2005. u 20:26 - pre 183 meseci
Windows je cudo. Ako poznajes C onda znas koliki je program koji ispisuje "Hello world", prakticno sve moze da stane u jednu liniju.

Onda se pojavio windows i naravno prvi C kompajleri. Tamo ne moze samo tako da se napise nego se prvo inicijalizuje, pa definise prozor, pa otvori, pa definise font, pa pozicija, pa onda ispis... Jedan pd kompajlera je tada imao reklamu "nas program koji ispisuje Hello world ima samo 78 redova".
Pomozite Micro$oftu u borbi protiv piraterije, poklonite prijatelju Linux
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Clipper source code u win aplikaciju.Kako?

[ Pregleda: 5286 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.