Citat:
broker:
Ne znam konkretno, ali nesto u stilu da se na tom stampacu moze odstampati fiskalni racun a da ne bude upisan u fiskalnu memoriju.
??!! Pa zar upravo to nije i smisao fiskalizacije: da se evidentira (u fiskalnoj memoriji) svaki izdati racun?! Znaci problem je sto kod njih ta osnova funkcija eto malko ne radi kako treba.
Ako je to tacno onda to sve govori o sertifikatima i nacinu kako se oni dobijaju - ko ima para i kontakte na pravim mestima dobija sertifikat bez problema i uopste nije bitno da li njihov softver zadovoljava sve uslove ili ne.
Nije ni cudo sto drugi stampaci jos ne mogu da dobiju sertifikat. Kad svi koji moraju kupe Galeb-ov stampac onda ce i drugi moci da dobiju sertifikat, jedino sto ce im trziste biti skuceno pa i nece imati neke koristi od toga.
Inace, meni su ljudi koji se bave hardverom (tacnije stampacima) rekli da je taj stampac generalno loseg kvaliteta i da je to najveci problem. Bas juce na onom Fiskalexpo 2004 su mi rekli da je bila neka prezentacija tog stampaca u McDonalds-u i da se isti vrlo brzo zaglavio, sto je, naravno, bio veliki blam.