Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje iz HTML tabele ?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje iz HTML tabele ?

[ Pregleda: 4482 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Goran Nikolovski
Subotica

Član broj: 15308
Poruke: 247
*.suonline.net.

Sajt: goran-nikolovski.blogspot..


+1 Profil

icon Citanje iz HTML tabele ?07.01.2005. u 13:44 - pre 211 meseci
Hteo bih da u program (Pladeon -- za konvertovanje valuta) ugradim mogucnost da preuzme kursnu listu sa sajta NBS ( http://www.nbs.yu/serbian/kursevi/kl_xt2.htm ) tj. taj fajl "kl_xt2.htm" i iscitam kurseve odatle. E sad problem je sto ne znam kako iscitati neke podatke, u ovom slucaju brojeve, iz HTML tabele.

U toj tabeli pored imena valute stoje kupovni i prodajni kurs, i njih bi trebalo iscitati i prebaciti u fajl "kursna-lista.pkl". Znaci jedino me muci kako iscitati podatke, ovo drugo je lako. Ima li neko ideju ?

____________________________________________
PLADEON - Konvertor valuta
http://www.suonline.net/~nikolovski
 
Odgovor na temu

nikola.j
Nikola Janković

Član broj: 15712
Poruke: 85
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?07.01.2005. u 14:54 - pre 211 meseci
>
>

koristi ASCII varijantu
http://www.nbs.yu/serbian/kursevi/ascii/Kl040909.asc
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?07.01.2005. u 17:43 - pre 211 meseci
heh, interesantno. bas sam hteo da pravim takvo programce
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Goran Nikolovski
Subotica

Član broj: 15308
Poruke: 247
*.suonline.net.

Sajt: goran-nikolovski.blogspot..


+1 Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?07.01.2005. u 19:59 - pre 211 meseci
Hm, ... ASCII verzija je zanimljiva sadrzi sve sto treba, tu jedino treba napraviti proceduru koja ce iscitati podatke odvojene zarezom iz svakog reda i prepisati ih u moj fajl.

Ima neko mozda vec napisanu proceduru za citanje podataka odvojenih zarezom iz nekog reda?

____________________________________________
PLADEON - Konvertor valuta
http://www.suonline.net/~nikolovski
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?07.01.2005. u 21:03 - pre 211 meseci
evo nesto sto sam daaaaaaaaaaaaaavno radio, jos kad sam pocinjao sa delphijem. Neprakticno, sporo, ... :P

Code:

procedure split(Sta,cime:string;maksimum:Integer);
var i,z,duzina,broj:integer;
begin
sta:=sta+cime;
SetLength(rec,maksimum);
broj:=0;
duzina:=StrLen(pchar(sta));
for z:=0 to StrLen(pchar(rec)) do begin
rec[z]:='';
end;
for i:=1 to duzina do begin
if sta[i]=cime then begin
rec[broj]:=StringReplace(rec[broj],cime,'',[]);
rec[broj]:=StringReplace(rec[broj],cime,'',[]);
//menjajte dalje... (ovde npr. stavi da stavlja u neki tmp. array
showmessage(rec[broj]);
//ne menjajte dalje
broj:=broj+1;
end;
rec[broj]:=rec[broj]+sta[i];
end;
// www.crazymix.co.sr //
//end ;)
end;


Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?08.01.2005. u 00:59 - pre 211 meseci
mislim da klasa TStringList ima metod za parsovanje CSV linije:
svaku vrstu datoteke parsuj i u listi ces dobiti vrednosti rasporedjene lepo
Code:

  List := TStringList.Create;
  try
    while not Eof(F) do
      begin
        ReadLn(F, s);
        List.CommaText := s  
        for i := 0 to List.Count - 1 do
          //radi nesto sa elementom
      end; 
  finally
    List.Free;
  end;

Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Goran Nikolovski
Subotica

Član broj: 15308
Poruke: 247
*.suonline.net.

Sajt: goran-nikolovski.blogspot..


+1 Profil

icon Re: Citanje iz HTML tabele ?08.01.2005. u 12:10 - pre 211 meseci
Nasao sam na internetu zanimljiv program (sa izvornim kodom) koji vadi linkove iz html fajla, i moze da ih konvertuje u CSV. Link je http://www.wimb.net/index.php?s=delphi&page=17

Sve u svemu hvala svima, probacu nesto da uradim sa ovim sto ste napisali, pa cu videti ... naravno ako neko zna ono za HTML tabelu neka napise.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Citanje iz HTML tabele ?

[ Pregleda: 4482 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.