Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Insertovanje slika u firebird bazu?!

[es] :: Firebird/Interbase :: Insertovanje slika u firebird bazu?!

[ Pregleda: 3575 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Delphin
Sarajevo

Član broj: 43866
Poruke: 9
*.as53.sa-ap.bih.net.ba.



Profil

icon Insertovanje slika u firebird bazu?!03.01.2005. u 18:38 - pre 201 meseci
Evo vec nekoliko dana na netu trazim nacin za insertovanje slika u firebird bazu, i bas mi i ne polazi za rukom. Znam da ce sada mnogi reci pa smjesti u bazu samo putanju na kojoj se nalazi slika, ali meni bas trebaju slike u bazi (nema ih puno, nekih 10-ak komada).
Jel zna neko kako se insertuju slike u firebird?
Hvala unaprijed.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
217.16.77.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Insertovanje slika u firebird bazu?!04.01.2005. u 07:37 - pre 201 meseci
Valjda bi bilo fino kad nam rekao koji programski jezik i koje klase koristis za pristup Firebirdu.
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

Delphin
Sarajevo

Član broj: 43866
Poruke: 9
*.as53.sa-ap.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Insertovanje slika u firebird bazu?!04.01.2005. u 19:42 - pre 201 meseci
Inace zivim i radim u Delphiju, ali nije to ni bitno...znam ja kako cu napraviti programcici u Delphiju da mi insertuje slike. Mene zanima jel se moze nekom SQL naredbom. Tipa "INSERT into BLOB blabla..."
Mislim, ako ovo uopste moze da se izvede...
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
217.16.84.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Insertovanje slika u firebird bazu?!05.01.2005. u 00:24 - pre 201 meseci
Pa ne znam zasto bi bas koristio SQL kad FB ima svoj API, u kome imas posebne pozive za rad sa blobovima. btw u delphi samo uradi insert sa TIBQuery koji ima TBlobField :) i to je to. Ako imas insert ovako: insert into test_table values(:test);
onda:

IBQuery1->Params->ParamByName("test")->LoadFromStream() ili LoadFromFile() ili SetBlobData ...

i tako .. razradi to :)
Imas sve u Delphi manual-u

btw mislim da moze nesto kao: INSERT INTO table_name (field_name) VALUES('\x04\x08\x32\xf3')

ali nisam siguran ... ipak to trebalo biti moguce prema SQL standardu ali nikad nisam pokusao.
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Insertovanje slika u firebird bazu?!

[ Pregleda: 3575 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.