Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Label.Caption moram da snimim u File

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Label.Caption moram da snimim u File

[ Pregleda: 4042 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
194.177.32.*



Profil

icon Label.Caption moram da snimim u File10.05.2001. u 12:40 - pre 250 meseci
Kako da iz Label.Caption-a snimim text u neki file (bez obzira na ekstenziju - *.bla , *.zez - nije vazno, znaci)
Kako se to radi (SaveToFile neradi sa nicim osim sa memo.lines)

Hvala
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File10.05.2001. u 18:02 - pre 250 meseci
Prosto pa kako si do sada pravio fajlove u pascalu ??

Code:

var fajl : textfile;
begin
  assignfile(fajl, 'ime.txt');
  rewrite(fajl);
  try
    writeln(fajl, Label1.caption);
  finally
    closefile(fajl);
  end;
end;




Koristi try i finally da bi u slucaju nekog exception-a fajl bio pravilno zatvoren.. Ako hoces da dodajes u fajl uradi append() umesto rewrite(). Ako hoces samo da ga citas, zameni to sa Reset().. Citas sa Readln naravno toliko valjda znas taj delphi..
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.ilsa.europeonline.net



Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File11.05.2001. u 11:00 - pre 250 meseci
ma problem je sto u delphiju nisam radio tako da ucim u hodu...
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File11.05.2001. u 15:15 - pre 250 meseci
MA samo nemoj da 'ucis' da programiras samo slaganjem komponenti na formu, tako nista neces nauciti znam neke slucajeve koji su poceli delphi i onda ne mogu da napreduju jer su se ulenjili i samo koriste gotove komponente.. Ja nemam nista protiv komponenti, cesto su korisne ako dolaze sa source code-om, mozes da ga analiziras, iskoristis, naucis nesto.. A ako mislis da tako programiras onda predji na VB to je prava stvar za tebe..
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File11.05.2001. u 21:05 - pre 250 meseci
Ma dobar je i delphi samo ako znas Pascal
Imas na sajtu www.marcocantu.com u odeljku books
dobar tutorial za pascal
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File15.05.2001. u 02:57 - pre 250 meseci
ma ja sam hteo da pocenm VBasic ali znam i sam koliko je losiji tako da sam odabrao Delphi.....ne znam mnogo da pisem kod ali vec sam naucio neke osnovne stvari (dovoljne za pocetak) i sad evo kad zavrsim godinu ima da posvetim celo leto programiranju (pa dobro ne bas celo )

Samo jos paskal da naucim......hvala na linku
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File15.05.2001. u 03:00 - pre 250 meseci
a u vezi ucenja nebrini se...necu odustati...
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

Boris

Član broj: 82
Poruke: 449
*.verat.net

ICQ: 100801505


+1 Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File16.06.2001. u 10:30 - pre 248 meseci
E ljudi nabavio sam Mastering Delphi 5 od Marca Cantu-a pa sta kazete o knjigi na nasem je jeziku a izdavac je Kompjuter Biblioteka????????
[::Boris::]
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File16.06.2001. u 13:36 - pre 248 meseci
Citat:
Boris je napisao:
E ljudi nabavio sam Mastering Delphi 5 od Marca Cantu-a pa sta kazete o knjigi na nasem je jeziku a izdavac je Kompjuter Biblioteka????????


Ako mislis na "Delphi 5 Detaljan izvornik".
Imam je ja. Koristi mi bas dosta. Ako zelis da usavrsis svoje znanje sasvim je ok. Dakle, pocetnicima je nikako ne bih preporucio. Nacete su teme client/server, advanced database, internet programiranje ...

Za vise informacija o ovoj knjizi ...

[Ovu poruku je menjao overflow dana 06-16-2001 u 01:46 PM GMT]
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Boris

Član broj: 82
Poruke: 449
*.verat.net

ICQ: 100801505


+1 Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File23.06.2001. u 00:32 - pre 248 meseci
Pazite sad ovo:
ja upisem u fajl podatke(ComboBox.items.txt) iz combobox-a.

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
var fajl:textfile;
begin
assignfile(fajl,'items.txt');
rewrite(fajl);
try
writeln(fajl,ComboBox.items.text);
finally closefile(fajl);
end;
end;

i kako sad da procitam sve te podatke na startovanju programa i upisem ih u ComboBox.Items.Text?I jos me interesuje jedna stvar kako da procitam tacno odredjenu liniju u nekom fajlu?.
[::Boris::]
 
Odgovor na temu

lakinen

Član broj: 331
Poruke: 9
*.ptt.yu

Sajt: members.tripod.com/~kggim


Profil

icon Re: Label.Caption moram da snimim u File23.06.2001. u 14:16 - pre 248 meseci
Da procitac odredjenu liniju mozes npr n-tu liniju:
for i:=1 to n-1 do readln(f);
readln(f,s);
tako cita strinng iz n-te linije.
Lakic Nenad
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Label.Caption moram da snimim u File

[ Pregleda: 4042 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.