Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C >> html >> exe fajl i ja :)Help

[es] :: ISP :: C >> html >> exe fajl i ja :)Help

[ Pregleda: 2522 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LOW
IF_I_COULD_FLY
Webmaster
BG

Član broj: 25436
Poruke: 147
195.252.107.*

Sajt: victorycash.com


Profil

icon C >> html >> exe fajl i ja :)Help30.12.2004. u 16:29 - pre 211 meseci
Pozdrav svima!!!!Zanima me kako da se na web strani izvrsava exe fail (pisan u c-u) bez ikakvog download-a.Kako to da izvedem Preko CGI,ActiveX VBS il cega vec?

p.s
nemojte da pomislite svasta treba mi to zbog jednog brojaca :)))

Hvala Unapred!!
Windows Shell Programming http://programming.help-place.com/
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help30.12.2004. u 17:09 - pre 211 meseci
A zar nije mnogo lakše da brojač napišeš u običnom PHPu? Ovako ćeš da imaš mnogo muka, ako si početnik u ovome, a tako bar deluje.
U PHPu je ovo nekih 5-6 linija koda, a ne treba ti nikakav dodatni alat. (već osećam da će neko da pomene ASP.NET :)
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

LOW
IF_I_COULD_FLY
Webmaster
BG

Član broj: 25436
Poruke: 147
195.252.107.*

Sajt: victorycash.com


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help30.12.2004. u 18:38 - pre 211 meseci
Ovako u web-dizajnu jesam pocetnik!!Al vec duze vreme se bavim racunarima(istrazujem) il nazovi to kako hoces:)Znam C i potrebno mi je bas to.Znaci exe fajl iz vise razloga!!!Znam da je to moze mnogo lakse al....tvrdoglav sam:)))))

ako imate neko resenje pa iskazite se^))

Windows Shell Programming http://programming.help-place.com/
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help30.12.2004. u 18:47 - pre 211 meseci
Koristi CGI, najjednostavnije i najjlakse ti je da napravis C program koji negde skladisti koliko je puta pozvan a zatim to prikazuje u nekom pogodnom formatu (za pocetak ispisuj HTML, a kasnije mozes da generises neku sliku).
Owl
 
Odgovor na temu

LOW
IF_I_COULD_FLY
Webmaster
BG

Član broj: 25436
Poruke: 147
195.252.107.*

Sajt: victorycash.com


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help30.12.2004. u 18:51 - pre 211 meseci
Izvini sto vas mucim i postavljam mozda glupo pitanje al moze neko da navede neku literaturu za CGI-scripting.I malo da pojasni kako to sve ide.

Hvala !!i izvinite jos jednom
Windows Shell Programming http://programming.help-place.com/
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help31.12.2004. u 12:54 - pre 211 meseci
Pogledaj "CGI Programming on the World Wide Web":

http://www.oreilly.com/openbook/cgi/

cela knjiga je online. Tu imas osnove, primeri su uglavnom u Perl-u koji se najvise i koristi za CGI, mada imas i neke primere u C-u. Kada naucis osnovne stvari, potrazi na google-u vise primera C/C++ CGI programa.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.ptt.yu.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help01.01.2005. u 16:07 - pre 211 meseci
Iz raznih razloga, nije praktično raditi CGI u C-u, C++-u i sličnim (kompajliranim) jezicima. Bolje je gledati interpretirane jezike, kao što su Perl, Python i (ako baš ne može da se izbegne) PHP.

CGI u kompajliranim jezicima se uopšte ne isplati ako nemaš mogućnost da kompajliraš programe direktno za server na kome će se izvršavati.

Kako u ova moderna vremena servere nude uglavnom provajderi koje nećeš skoro umoliti za shell pristup, osim ako ih ne ubediš odgovarajućom količinom novčanica, i pošto oni obično zadržavaju pravo da celu konfiguraciju menjaju transparentno za korisnika, preskočićeš mnoge probleme i nerviranja ako odustaneš od CGI programa u C-u.

S druge strane CGI nije nikakva mudrost i sve se može odraditi sa nekoliko dobro tempiranih printf naredbi; ali kao što pretpostavljaš to nije to -- inače se niko na svetu ne bi bavio PHP-om.

f
 
Odgovor na temu

LOW
IF_I_COULD_FLY
Webmaster
BG

Član broj: 25436
Poruke: 147
195.252.107.*

Sajt: victorycash.com


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help01.01.2005. u 22:44 - pre 211 meseci
Resio sam problem i to znate kako >> JavaScript Ko bi reko?:)
e a sad je problem sto mi geocities ne dozvoljava da postavim exe fajl imate neko resenje (samo da je besplatno)::)

<HTML>
<HEAD>
<SCRIPT type="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript">
function executeCommands(inputparms)
{
var oShell = new ActiveXObject("Shell.Application");
var commandtoRun = "C:\\Windows\\Notepad.exe";
if (inputparms != "")
{
var commandParms = document.Form1.filename.value;
}

oShell.ShellExecute(commandtoRun, commandParms,
"", "open", "1");
}
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY>
<FORM name="Form1">
<CENTER>
<File Name to Open:> <Input type="text" name="filename"/>
<BR><BR>
<input type="Button" name="Button1"
value="ENTER" onClick="executeCommands()" />
<BR><BR>
</CENTER>
</BODY>
</FORM>
</HTML>





Windows Shell Programming http://programming.help-place.com/
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help03.01.2005. u 17:04 - pre 211 meseci
Citat:

Resio sam problem i to znate kako >> JavaScript Ko bi reko?:)
.....
var oShell = new ActiveXObject("Shell.Application");
var commandtoRun = "C:\\Windows\\Notepad.exe";
.....
oShell.ShellExecute(commandtoRun, commandParms,
"", "open", "1");
......


Pa, ovaj, nece to tako raditi.

1. Ako je stvarno u pitanju brojac, to je program koji bi trebao da se izvrsava na serveru, a ovako ces tesko (tj. nikako) pokrenuti neki program na serveru. Osim toga procitaj jos jednom sta je filmil napisao, da bi neki C program radio na konkretnom serveru, moraces tamo i da ga iskompajliras.

2. Ako nije brojac, nego ti hoces da se taj tvoj program izvrsi na korisnikovom racunaru, tesko da ce ti browser dozvoliti da se tek tako downloaduje i izvrsava neki remote program.

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

LOW
IF_I_COULD_FLY
Webmaster
BG

Član broj: 25436
Poruke: 147
195.252.107.*

Sajt: victorycash.com


Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help04.01.2005. u 17:38 - pre 211 meseci
srdio sam sve sto se tice Browsera(bas to mi treba neki moj exe fajl)!!!
sad je problem sto mi server nedozvoljava da postavim tu skriptu a ni exe fajl

zna li neko server na koji mogu postaviti tako [email protected]????
Windows Shell Programming http://programming.help-place.com/
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help01.02.2005. u 03:26 - pre 210 meseci
Pa nadji neki drugi hosting, ima ih milion.
A vodi racuna da mnogi korisnici (firewall, av) nece dozvoliti pokretanje ActiveX.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1942
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: C >> html >> exe fajl i ja :)Help01.02.2005. u 20:39 - pre 210 meseci
I primeti da (bar kod mene) ovo neće da radi sa FireFoxom, ali sa IE 6 normalno radi
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: C >> html >> exe fajl i ja :)Help

[ Pregleda: 2522 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.