Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sfx + access baza pitanje

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: sfx + access baza pitanje

[ Pregleda: 4869 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.net.hinet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon sfx + access baza pitanje28.01.2003. u 22:38 - pre 228 meseci
Može li se kako dobiti da unutar exe datoteke programa uguram još jedan fajl (oko 3MB) koji ću kasnije po potrebi izvlačiti iz tog exe-a, ustvari nešto kao što su samoraspakirajuće arhive. Znači, treba ubaciti fajl u exe i kasnije ga iskopirati iz exe-a negdje na disk.

[Ovu poruku je menjao --ja-- dana 07.02.2003. u 21:20 GMT]
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

Igor S
Igor Savic
Skopje, Makedonija

Član broj: 7831
Poruke: 11
217.16.80.*



Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive30.01.2003. u 09:46 - pre 228 meseci
Prvo izvinite zbog losog srpskog. [Ova vazi i ako budem odgovorio drugim temama]

Apsolutno da mozes da "uguras" koliko hoces i kakvih hoces fajlova u *.exe-u ... sve sto ti treba je:

1. Jedna tekstualna datoteka, nazovimo je: MojResource.TXT ;
2. Otvori je u nekom tekst editoru i upisi:
- Ako hoces da "uguras" neki AVI fajl:
-> MYFILE ANIM "C:\MyFile.avi" (bez te streljkice u pocetku)

MYFILE - je identifikator za konkretan resorce,
ANIM - je tip datoteka koja ce biti "stavljena" u resource fajlu
C:\MyFile.avi - je kompletni fajl name

- Za kursore mesto ANIM koristis CURSOR, za bitmape BITMAP, za bilokakve FAJLOVE koristi FILE itd.

3. Snimimo promjene i zatvaramo datoteku.
4. u win komand promptu ukucajmo: brcc32 C:\MojResource.txt <Enter>; Posle cega ce borlandov resource compajler generirati fajl: C:\MojResource.txt
(Ako sve radimo u istom direktoriumu nemora se kucati putanja do fajlove)
5.U Delphi:
implementation

{$R *.dfm}
{$R MojResource.res} <- ovo smo mi ukucali naznacavajuci delphiju da treba da koristi vanjski resource fajl.
6. Izbildajmo aplikaciju, hopala ... ona je sada teza onoliko kilobajta koliko je i bio MojResource.res, znaci imamo MyFile.avi u nasem .exe-u.
7. Hm, kako da to izvucem i iskoristim ...:

Procedure TForm1.EkstraktujMojResource;
var
MojStream : TResourceStream;
begin
MojStream := TResourceStream.Create(HInstance,'ANIM','MYFILE');
MojStream.SaveToFile('C:\FajleExtractovanIzExea.avi');
MojStream.Free;
end;

Procedure TForm1.btnExtractFromExeClick(Sender: TObject);
begin
EkstraktujMojResource;
end;
end.

8. Opet izbildaj aplikaciju i startaj ... proveri na root u C:\ dali ces naci:FajleExtractovanIzExea.avi ... voala .. tamo je ...

to je sve ... i ne zaboravi ... mozes STRPATI bas SVE u EXE datoteku ...
pozdrav
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive31.01.2003. u 00:57 - pre 228 meseci
Sve je to ok al imam sad jedan problem.
Zacrveni mi liniju
MojStream.SaveToFile('C:\nekifajl.tip');

i ispod ispiše Missing operator or semicolon. Šta trebam prepraviti da ovo proradi?

Imam još jedno pitanje. Imam jednu bazu s ekstenzijom .dat. i sad ju trebam otvorit i izmjenit jedno određeno polje (jel se tak zove??) i tako spremiti. Baza je zaštićena (meni poznatom) lozinkom. Kako to izvesti? Možda je ovo nekome superjednostavno pitanje, ali ja sam se uhvatio Delphija tek prije nekih 15-ak dana pa dosta toga ne znam, a želio bih naučiti. Hvala unaprijed.
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

Igor S
Igor Savic
Skopje, Makedonija

Član broj: 7831
Poruke: 11
217.16.80.*



Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive31.01.2003. u 08:32 - pre 228 meseci
za gresku proveri sintaxu prethodne linije (znaci nad onu zacrvenetu liniju, proveri dali si stavio " ; " :) )

Za bazu ... koji je tip ta baza ... potreban ti je soodvetan "editor" za bazu
Pozdrav
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive31.01.2003. u 18:07 - pre 228 meseci
Neznam točno kojeg je tipa baza, Access-ova možda? U njemu sam ju uspio otvoriti. Što se tiče onog errora, bio si u pravu. Zaboravio sam staviti ;. Sad mi se javlja nova greška. Izbildam aplikaciju i sve je ok, resource je ubačen u exe (provjerio sam Resource Hackerom) ali kad pritisnem button koji treba sad taj file izvući iz exe-a, izbaci mi Resource FILE not found.
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.net.hinet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive02.02.2003. u 21:59 - pre 227 meseci
Pa da nitko nezna? Dajte barem ono s bazom! Nešto sam ja tu i sam pokušavao ali nije išlo jer nikad s tim nisam radio prije.
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

Igor S
Igor Savic
Skopje, Makedonija

Član broj: 7831
Poruke: 11
217.16.80.*



Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive03.02.2003. u 08:55 - pre 227 meseci
Uh, mora da gresis pri definiciju koji RESOURCE NAME stavljas ... proveri kako si stavio u .TXT fajllu ... isto ime moras upotrebiti i pri extrakciju .. ili pastaj ovde .TXT fajl i kod kako probujes da extraktujes iz EXE-a ...
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
195.252.103.*

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive03.02.2003. u 18:02 - pre 227 meseci
Kad smo vec kod ovoga, za ovakvo ubacivanje u EXE znam odavno, ali mi treba to u runtime-u (ili tako nesto).
Pokusavam da napravim neki "Install Maker", kapirate?

Znaci ubacivanje u EXE bez Delphia?
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.net.hinet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive03.02.2003. u 23:03 - pre 227 meseci
Crazy Mix, mislim da ono što tebi treba ima na http://users.iafrica.com/d/da/...elfExtract/Self%20Extract.html
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.net.hinet.hr

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: samoraspakujuce arhive03.02.2003. u 23:16 - pre 227 meseci
Našao sam! Ti si napisao:
MojStream := TResourceStream.Create(HInstance,'ANIM','MYFILE');

a trebalo je;

MojStream := TResourceStream.Create(HInstance,'MYFILE','ANIM');

Citat:
Igor S:

Procedure TForm1.EkstraktujMojResource;
var
MojStream : TResourceStream;
begin
MojStream := TResourceStream.Create(HInstance,'ANIM','MYFILE');
MojStream.SaveToFile('C:\FajleExtractovanIzExea.avi');
MojStream.Free;
end;



Sad radi ok. Hvala na pomoći, još ako netko zna ono s bazom, ili bar neki link s primjerom... To je obična Accessova baza sa ekstenzijom .mdb (koju je netko iz nepoznatih razloga promijenio u .dat)
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

brenas
srem

Član broj: 50753
Poruke: 110
213.244.197.*



Profil

icon Re: sfx + access baza pitanje28.05.2007. u 22:27 - pre 175 meseci
Ja imam jos jedan banalniji problem:
Ono sto se odnosi na command prompt(brcc32 C:\MojResource.txt), kod mene ne prolazi. Javlja mi poruku: BRCC32 is not recognized as an internal or external command.
Sta ne radim dobro?
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: sfx + access baza pitanje28.05.2007. u 22:38 - pre 175 meseci
brcc32 ti nije u PATH-u. Postavi se u mapu u kojoj se dotična datoteka nalazi, i onda će radit. U slučaju npr. Delphija 6 kucaj:
cd "C:\Program Files\Borland\Delphi6\Bin"
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

brenas
srem

Član broj: 50753
Poruke: 110
213.244.197.*



Profil

icon Re: sfx + access baza pitanje28.05.2007. u 22:47 - pre 175 meseci
Hvala -TI- .
 
Odgovor na temu

Miloš Baić
Miloš Baić
ERP (Dynamics NAV) programer
Beograd

Član broj: 72468
Poruke: 1155
*.kalik.info.



Profil

icon Re: sfx + access baza pitanje29.05.2007. u 10:13 - pre 175 meseci
Citat:
--ja--:
Imam jednu bazu s ekstenzijom .dat. i sad ju trebam otvorit i izmjenit jedno određeno polje (jel se tak zove??) i tako spremiti. Baza je zaštićena (meni poznatom) lozinkom. Kako to izvesti?

Za početak, extenziju .dat sam viđao u kombinaciji sa SQLite -om. Dalje, to ne mora biti baza uopšte, može biti textualni fajl u koji se unose podaci, koristeći slogove(records) npr.. Kako prikazuješ podatke iz .dat?
Someone's sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.
 
Odgovor na temu

--ja--

Član broj: 4387
Poruke: 232
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 132872590


+3 Profil

icon Re: sfx + access baza pitanje29.05.2007. u 13:50 - pre 175 meseci
Citat:
Miloš Baić: Za početak, extenziju .dat sam viđao u kombinaciji sa SQLite -om. Dalje, to ne mora biti baza uopšte, može biti textualni fajl u koji se unose podaci, koristeći slogove(records) npr.. Kako prikazuješ podatke iz .dat?


Zahvaljujem, ali ako u ove 4 godine (koliko je prošlo od mog pitanja) nisam našao rješenje, teško da bi mi sad pomoglo. Inače to je bila obična Access baza, mada to sad nije bitno...

Anyway, hvala :)
http://www.dropbox.com/referrals/NTQ0MTI2NDc5
https://www.agronomija.info/
Failure is not an option. It comes bundled with your Microsoft product.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: sfx + access baza pitanje

[ Pregleda: 4869 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.