Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Citanje precica?

[es] :: Visual Basic 6 :: Citanje precica?

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Citanje precica?22.12.2004. u 21:28 - pre 185 meseci
Na koji nacin mogu da vidim sa kojim fajlom je povezana neka precica (.lnk i .pif)?
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Citanje precica?23.12.2004. u 09:20 - pre 185 meseci
Article

Download


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Citanje precica?23.12.2004. u 23:44 - pre 185 meseci
Hvala, ali nisam napomenuo da mi treba resenje bez subclassinga, a ovaj primer sam vec skinuo, mada nisam ni znao () dok mi FlashGet nije izbacio poruku da je to vec preuzimano. Pogledao sam kod, i nije los (mogao bih da ga iskoristim) ali bih voleo neki primer bez subclassinga (ako je ikako moguce) - ne volim da mi program koristi neke dll-ove koje nisam ja napisao...
U svakom slucaju hvala.

Pozdrav Svima!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Citanje precica?24.12.2004. u 08:53 - pre 185 meseci
Ako dodas referencu na Microsoft Shell Controls And Automation, onda mozes da koristis neke objekte, a izmedju ostalog tu je i ShellLinkObject, koji bi trebao da radi posao
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Citanje precica?24.12.2004. u 23:34 - pre 185 meseci
Pokusao sam ali nije uspelo (mislim nisam znao na koji nacin da otvorim precicu), pa sam otisao na MSDN i skinuo ovaj sample:
Code:

Private Sub fnGetLinkVB()
    Dim objShell   As Shell
    Dim objFolder2 As Folder2
    Dim ssfPROGRAMS As Long
    
    ssfPROGRAMS = 2
    Set objShell = New Shell
    Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS)
        If (Not objFolder2 Is Nothing) Then
            Dim objFolderItem As FolderItem
            
            Set objFolderItem = objFolder2.ParseName("Internet Explorer.lnk")
                If (Not objFolderItem Is Nothing) Then
                    Dim objLink As ShellLinkObject
                    
                    Set objLink = objFolderItem.GetLink
                        If (Not objLink Is Nothing) Then
                            'Add code here
                        Else
                            'Folder object returned nothing
                        End If
                    Set objLink = Nothing
                Else
                    'FolderItem object returned nothing.
                End If
            Set objFolderItem = Nothing
        Else
            'Folder object returned nothing.
        End If
    Set objFolder2 = Nothing
    Set objShell = Nothing
End Sub

koji NE RADI!
ovde mi prijavljuje gresku:
Code:

Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS)

ja sam pokusao da pronadjem resenje problema al bezuspesno!
Molim te pomogni mi sa ovim.

Pozdrav Svima!

 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Citanje precica?25.12.2004. u 14:02 - pre 185 meseci
Meni ovaj kod radi (XP SP2). Bice da na Win98 ne radi. Koju gresku dobijas?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12619



+4592 Profil

icon Re: Citanje precica?25.12.2004. u 15:04 - pre 185 meseci
Trebalo bi da radi. Link.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Citanje precica?25.12.2004. u 16:42 - pre 185 meseci
Isto i na ovom primeru ovde prijavljuje gresku:
Code:

Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS)

A kaze "Type mismatch"!
A da nije sto je objFolder2 tipa Folder2 a NameSpace vraca Folder?
Mada kada ovo promenim ne radi ostatak koda :(

 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12619



+4592 Profil

icon Re: Citanje precica?25.12.2004. u 17:08 - pre 185 meseci
Hteo sam da kazem da bi trebalo da radi i na 98-ici (na onom linku pise da radi).

Inace sam i ja isprobao na XP-u i OK je. Gde prijavljuje gresku kad promenis stavis da ti je objFolder2 tipa Folder.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Citanje precica?25.12.2004. u 23:22 - pre 185 meseci
prvo, evo celog koda (ako neko naidje da ne mora da ide na onaj link ):
Code:

Private Sub fnFolderItemVerbNameVB()
    Dim objShell    As Shell
    Dim objFolder2  As Folder2
    Dim ssfPROGRAMS As Long
            
    ssfPROGRAMS = 2
    Set objShell = New Shell
    Set objFolder2 = objShell.NameSpace(ssfPROGRAMS)
    If (Not objFolder2 Is Nothing) Then
        Dim objVerbs As FolderItemVerbs
        
        Set objVerbs = objFolder2.Self.Verbs
            If (Not objVerbs Is Nothing) Then
                Dim szReturn As String
                
                szReturn = objVerbs.Item(0).Name
                Debug.Print szReturn
            End If
        Set objVerbs = Nothing
    End If
    Set objFolder2 = Nothing
    Set objShell = Nothing
End Sub

e gresku mi prijavljuje ovde:
Code:

Set objVerbs = objFolder2.Self.Verbs

kaze: "Object doesn't support this property or method" i upravu je pogledao sam Folder klasu u Object Exploreru i ona nema 'Self' kao folder2.
Stvarno ne znam sta da radim.
A dal mogu sa api-jem da izvucem target file iz precice?
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Citanje precica?

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.