Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

game port - citanje sa game porta

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: game port - citanje sa game porta

[ Pregleda: 4343 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

buha18
mali mirkec
vratisinec

Član broj: 57193
Poruke: 161
*.net.t-com.hr.



+10 Profil

icon game port - citanje sa game porta14.09.2005. u 21:03 - pre 196 meseci
koje .dll fajlove koristite za citanje sa game porta??
ili koje komponente?

pozdrav
>>Mirkec<<
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
80.93.238.*

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 07:53 - pre 196 meseci
Ne znam za ovako "gole" dll-ove, ali imas komponente za rad sa dzojstikom koje dolaze uz recimo GLScene ( potrazi forum, imas detaljno uputstvo o instalaciji ) ili sa DelphiX komponentama, pa probaj da uradis nesto sa tim .
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 11:39 - pre 196 meseci
Koristi API funkcije za dzojstik

Citat:
Delphi Help:

Device Capabilities

joyGetDevCaps
joyGetNumDevs
JOYCAPS

Querying a Joystick

joyGetPos
joyGetPosEx
JOYINFO
JOYINFOEX

Capturing a Joystick

joyGetThreshold
joyReleaseCapture
joySetCapture
joySetThreshold
MM_JOY1BUTTONDOWN
MM_JOY1BUTTONUP
MM_JOY1MOVE
MM_JOY1ZMOVE
MM_JOY2BUTTONDOWN
MM_JOY2BUTTONUP
MM_JOY2MOVE
MM_JOY2ZMOVE

 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723

Jabber: obucina


+7 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 12:25 - pre 196 meseci
Ili DirectPlay, deo DirectX-a.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 12:53 - pre 196 meseci
DirectPlay je za mrezu, a DirectInput je za ulaze (mis, tastatura, dzojstik, volan, graficka tabla...)
 
Odgovor na temu

obucina

Član broj: 38191
Poruke: 723

Jabber: obucina


+7 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 17:30 - pre 196 meseci
To, znao sam da je neki DireK. Nisam pogledao u DX SDK cirka godinu dana.
 
Odgovor na temu

buha18
mali mirkec
vratisinec

Član broj: 57193
Poruke: 161
*.net.t-com.hr.



+10 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 19:16 - pre 196 meseci
mozes li objasniti kako se koristi DirectInput?
>>Mirkec<<
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: game port - citanje sa game porta15.09.2005. u 23:21 - pre 196 meseci
Prvo sto ti treba je DirectX SDK za C++ i DirectX SDK za Delphi (Delphi SDK koristi neke dll-ove iz SDK za C++) i tu imas primera od sasvim jednostavnih (uzimanje trenutno pritisnutih tastera na tastaturi, polozaj misa, ose dzojstika...) do malo komplikovanijih (mapiranje tastera ili osa u zavisnosti od uredjaja koji se koristi za unos za tvoj program, koriscejne vise ulaznih uredjaja odjednom i slicno...).
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: game port - citanje sa game porta

[ Pregleda: 4343 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.