Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Plug-inovi (Delphi/win32asm)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Plug-inovi (Delphi/win32asm)

[ Pregleda: 3415 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.bankerinter.net



+4 Profil

icon Plug-inovi (Delphi/win32asm)26.02.2002. u 15:05 - pre 228 meseci
Pomoc za plug-in:
Da li neko moze da mi kaze kako da dinamicki pozovem funkciju u Delphi
programu koja se nalazi u .dll,a taj .dll je pisan u asembleru (32-bitnom hvala Bogu!)?.dll vec imam,samo mi treba poziv funkcije?
Program bi trebao sao da ucitava sliku (skin) iz .dll-a (sistem plug-inova,kao WinAmp)
Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Plug-inovi (Delphi/win32asm)27.02.2002. u 08:49 - pre 228 meseci
Citat:
Mr. Rejn:
Pomoc za plug-in:
Da li neko moze da mi kaze kako da dinamicki pozovem funkciju u Delphi
programu koja se nalazi u .dll,a taj .dll je pisan u asembleru (32-bitnom hvala Bogu!)?.dll vec imam,samo mi treba poziv funkcije?
Program bi trebao sao da ucitava sliku (skin) iz .dll-a (sistem plug-inova,kao WinAmp)


Ja stvarno ne znam da li postoji razlika u pozivanju funkcije iz dll-a napisanog u asembleru i u nekom drugom programskom jeziku.
Evo uobicajenog pozivanja funkcije iz dll-a :

Code:
function MojaFunkcija(parametri:tip):tipfunkcije; stdcall; external 'fajl.dll' name 'MojaFunkcijaA';


Na ovaj nacin "uvozis" MojaFunkcijaA iz tvog dll-a kao MojaFunkcija u tvoju aplikaciju.

Vise o svemu ovome procitaj u Help-u ... trazi "External declarations".
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
62.220.202.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Plug-inovi (Delphi/win32asm)28.02.2002. u 01:49 - pre 228 meseci
to sto ti je overflow pisao to ti je staticko linkanje,
a funkcije iz dll-a mozes pozvati i dinamicki.

ukoliko dll prati stdcall standard onda nemas nikakvog problema,
bilo da je dll pisan u asm,c++,vb ...etc.
samo ga loadaj uz pomoc LoadLibrary
i nadji funkciju uz Pomoc GetProcAddress
moze preko imena ili preko rednog broja
pozoves funkciju i oslobodis dll sa FreeLibrary

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

Mr. Rejn
Deki Karamatijević
Sremčica

Član broj: 2514
Poruke: 515
*.bankerinter.net



+4 Profil

icon Re: Plug-inovi (Delphi/win32asm)15.03.2002. u 20:22 - pre 227 meseci
Citat:
Riste Pejov:
to sto ti je overflow pisao to ti je staticko linkanje,
a funkcije iz dll-a mozes pozvati i dinamicki.

ukoliko dll prati stdcall standard onda nemas nikakvog problema,
bilo da je dll pisan u asm,c++,vb ...etc.
samo ga loadaj uz pomoc LoadLibrary
i nadji funkciju uz Pomoc GetProcAddress
moze preko imena ili preko rednog broja
pozoves funkciju i oslobodis dll sa FreeLibrary




Super,uspelo je!Nego...Sta mislite o naslovu za forum o C/C++?
"..kombinuje eleganciju i moc asemblera sa citljivoscu i lakocom odrzavanja koda
ASEMBLERA?".Hahaha

Ag + Na -> Xe
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Plug-inovi (Delphi/win32asm)

[ Pregleda: 3415 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.