Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konzolni ulaz u jeziku C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Konzolni ulaz u jeziku C#

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nedeljko
Nedeljko Stefanović

Član broj: 314
Poruke: 8294
*.dial.InfoSky.Net.



+2687 Profil

icon Konzolni ulaz u jeziku C#13.12.2004. u 22:10 - pre 183 meseci
Neka je i promenljiva tipa int. U konzolnoj C# aplikaciji se njena vrednost može ispisati metodom Console.Write() može ispisati na ekran. Međutim, kako da ja prihvatim celobrojnu vrednost sa ulaza? Metod Console.Writeline() može da prihvata promenljive mnogih tipova. Kako stoje stvari sa prihvatanjem ulaza?
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
195.252.80.*

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Konzolni ulaz u jeziku C#13.12.2004. u 23:09 - pre 183 meseci
Kada prihvatiš neki ulaz sa konzole, uvek dobijaš string, u zavisnosti od očekivanog unosa moraš da konvertuješ taj string u recimo int.
Najlakše ti je verovatno da koristiš funkcije klase Parse kao što su toInt32() i sl. pogledaj ovu klasu.
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
195.252.107.*

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Konzolni ulaz u jeziku C#13.12.2004. u 23:32 - pre 183 meseci
Odnosno ovako:

Code:

int i = int.Parse(Console.ReadLine());


"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Konzolni ulaz u jeziku C#

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.