Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???

[es] :: C/C++ programiranje :: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???

[ Pregleda: 5950 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aster

Član broj: 1565
Poruke: 197
*.yubc.net



Profil

icon KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???13.04.2002. u 19:37 - pre 237 meseci
Kod nas (YU) koliko sam video, o Win32 programiranju, mogu se nabaviti samo knjige: Visual C++ 6.0 za 21 dan i Visual C++ 6.0 biblija, obe govore o MFC-u a ne o Win32 API-ju koji mi je potrebniji da bih razumeo kako sve to funkcionise a i da ne bih zavisio od MFC. E sada nemojte me ubedjivati kako je MFC dobar, itd. jer znam sta o njemu misli vecina, nego bih vas zamolio da mi kazete da li postoji kod nas neka (prevedena) knjiga o pravom Win32 programiranju ?
Hvala.
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???13.04.2002. u 22:29 - pre 237 meseci
Postoji knjiga koja se zove nesto tipa c++ programiranje na windowsu 2000

Inace meni se ti tog video sam/ znam kroz maglu.. i poseti
www.mikroknjiga.co.yu
www.kombib.co.yu
www.cet.co.yu

Ako ima neka knjiga, nacices tamo ;))))))
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
195.252.107.*

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???13.04.2002. u 23:10 - pre 237 meseci
Ozbiljno!!!?!?!??!?!?

Ja sam cuo za tu knjigu ali sam mislio da se isto radi o MFC-u. A sta si cuo o njoj, jel dobra? A inace je od kompjuter biblioteke
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16218
*.verat.net



+7025 Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???14.04.2002. u 00:49 - pre 237 meseci
Prosetaj se do CET-ovih knjizara, ja sam davno bio poslednji put - ali mislim da je bilo nesto o Win32 programiranju.

MSDN isto moze da bude vrlo dobra literatura, ako znas da je koristis,.

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
212.102.132.*

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???15.04.2002. u 15:36 - pre 237 meseci
Citat:
Ivan Dimkovic:

MSDN isto moze da bude vrlo dobra literatura, ako znas da je koristis,.


I vise od toga, ;))))

Veoma je dobar, a tesko da ce ti biti tesko da ga razumes / koristis *kakava konstrukcija recenice ;))


P.S. Me se javlja sa linux festa

Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

aster

Član broj: 1565
Poruke: 197
*.yubc.net



Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???16.04.2002. u 19:08 - pre 237 meseci
Da, ipak je tacno, kao sto izgleda da kod nas ne moze da se nadje nijedna knijga o Win32 programiranju pa ni u CET-u. Sramota. Zato sam i trazio neke tutorijale o Win32 programiranju na netu, i jedino sto sam nasao da vredi (i sto nije samo online, vec ima i downloadable verzija) a da nisu u pitanju 2-3 stranice, je "Forgers Win32 API tutorial", koji uzgred budi receno, i nije nesto posebno, ali kada nema nista i ovo je dobro.
Zato bih hteo da vas zamolim jos jednu stvar, da postujete ovde STO VISE linkova ka korisnim tutorijalima (moze i neka downloadable kniga), koji su malo veci i koji mogu da se downloaduju, ne bih ovo postovao da zaista nisam pokusao da preko google najdem nesto sto vredi, a opet, ovde verovatno ima ljudi koji su koristili ili culi za neki gorepomenuti tutorial ili knjigu koja moze da se besplatno skine, a isto tako verujem da ce korisiti i ostalima koji trgaju za istim.
Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

nikoladsp
nikola radovanovic
trenutno-developer
novi sad

Član broj: 5455
Poruke: 193
*.ptt.yu



Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???27.09.2002. u 05:44 - pre 232 meseci
imam ja veoma dobru knjigu (bar mi se cini):

Charles Petzold je autor a knjiga se bavi iskljucivo sa win32 aplikacijama,nista wizzardi nista MFC samo API.

to je mozda dobra vest.losa je da je "knjiga" u chm formatu i prilicne velicine (cini mi se oko 4MB), ato takodje znaci da je na engleskom.nazalost na srpskom ne verujem da tako nesto postoji-iako bih licno to voleo.
mozes me kontaktirati na [email protected] pa da vidimo sta cemo.
ja sam panker sa diplomom kod moje mame...
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???28.09.2002. u 13:29 - pre 232 meseci

Jedan jedini URL: http://www.knjizara.com/
Sve ostalo je truba...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.178.202.62.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???01.11.2002. u 22:38 - pre 230 meseci
Evo knjige u HTMLu za online citanje i offline (skinuto uz pomoc grebera). Na ovoj drugoj adresi u direktorijumu ima jos par interesantnih knjiga i do ruta jos par interesantnih stvari za citanje, ako ikoga interesuje...
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

Boxon
Count of own pleasures
P-Town, RS-BiH

Član broj: 5241
Poruke: 549
*.pd.pttrs.net



Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???27.02.2003. u 04:57 - pre 226 meseci
E ajde sad neka neko se javi i kaze sta je MFC ? :)
Ne lipši magarče do zelene travice!
 
Odgovor na temu

salec

Član broj: 6527
Poruke: 1738
*.rcub.bg.ac.yu



+25 Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???27.02.2003. u 11:06 - pre 226 meseci
Na http://www.bloodshed.net/dev/doc/index.html ima vise linkova ka raznim online prirucnicima za Win32API
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???30.04.2003. u 01:27 - pre 224 meseci
@aster:
bio sam juče u jednoj knjižari i slučajno našao knjigu koja bi tebi baš odgovarala - Windows Programming with C++ (autor: Henning Hansen, ISBN: 0-201-75881-4). Ima oko 300 strana i čini mi se (za sad, tek sam je danas malo prolistao) sasvim OK. Ne znam zaista da li postoji prevod na naš jezik i da li može da se nabavi kod nas, ali postoji prevod na engleski jezik (sa nemačkog).
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

6544616a006e
Nadej Kilec
Bukulja

Član broj: 10080
Poruke: 44
*.telia.com

Sajt: www.gnu.org


Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???01.05.2003. u 23:03 - pre 224 meseci
Pored toliko dobre literature na NET-u tebi treba knjiga...
---
GNU's Not UNIX
 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???02.05.2003. u 00:54 - pre 224 meseci
win32.hlp (Win32 programmer's reference) je sve shto ti treba).
Evo prilog i od mene (ovo sam ja sam napisao pa razumem kako radi):

#include <windows.h>

const LPCTSTR WindowClass = "MyClass";

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND, UINT, WPARAM, LPARAM);

HWND hWnd;

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
{
WNDCLASS wc;
MSG msg;

wc.style = 0;
wc.lpfnWndProc = WndProc;
wc.cbClsExtra = 0;
wc.cbWndExtra = 0;
wc.hInstance = hInstance;
wc.hIcon = LoadIcon(NULL, IDI_WINLOGO);
wc.hCursor = LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wc.hbrBackground = (HBRUSH)(COLOR_BTNFACE + 1);
wc.lpszMenuName = NULL;
wc.lpszClassName = WindowClass;
RegisterClass(&wc);

hWnd = CreateWindowEx(0, WindowClass, "Main", WS_VISIBLE | WS_OVERLAPPEDWINDOW,
CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, NULL, NULL, hInstance, NULL);

while (GetMessage(&msg, NULL, 0, 0))
{
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}

return 0;
}

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hwnd, UINT message, WPARAM wparam, LPARAM lparam)
{
switch (message)
{
case WM_CLOSE:
DestroyWindow(hwnd);
PostQuitMessage(0);
}
return DefWindowProc(hwnd, message, wparam, lparam);
}
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: KAKO DO DOBRE KNJIGE O WIN32 PROG. U YU !!!???

[ Pregleda: 5950 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.