Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

java i access2003

[es] :: Java :: java i access2003

[ Pregleda: 4239 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Svrle2000
Milos milosevic
Pancevo

Član broj: 4265
Poruke: 47
*.3dnet.co.yu.



Profil

icon java i access200312.12.2004. u 18:14 - pre 215 meseci
Da li neko ima primer manipulacije sa *.mdb bazom iz jave?

Interesuje me kako da ostvarim konekciju sa *.mdb , pomocu kog drajveri i unos podataka u *.mdb ?
Svrle
 
Odgovor na temu

dusanmiloradovic
Dusan Miloradovic
Abu Dabi

Član broj: 38080
Poruke: 45
*.ceetel.co.yu.



Profil

icon Re: java i access200313.12.2004. u 10:05 - pre 215 meseci
Idi na java.sun.com, pretrazi sa jdbc-odbc bridge, lak je za instalaciju, ali su performanse katastrofa.

Evo ti jedan link:
http://www.javaworld.com/javaw...2000-09/03-qa-0922-access.html

Koliko znam, Microsoft ne pravi jdbc drajvere za Access. Mozda gresim? Postoje i komercijalni drajveri, potrazi po internetu.

Pozdrav,
Dusan
 
Odgovor na temu

Ha-Nocri

Član broj: 45144
Poruke: 1192
*.rcub.bg.ac.yu.



+10 Profil

icon Re: java i access200315.01.2005. u 19:13 - pre 213 meseci
import java.sql.*;

public class Veza {
public static void main(String[] args) {
//1. korak: ucitavanje drajvera
//u ovom slucaju se koristi JDBC-ODBC drajver
//baza podataka mora biti prijavljena kao ODBC Data source
try {
Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver");
//2. korak: pravljenje konekcije sa bazom podataka
try {
Connection con = DriverManager.getConnection(
"jdbc:odbc:XXX", "gost", "gost");
//XXX je ime ODBC data source-a, a gost username i password
.
.
.

i5-750 @4GHz with CM Hyper 212+
GTX 580 Lightning XE 3GB
Corsair HX750
CM Sniper
 
Odgovor na temu

samilen
Saša Milenković
Beograd

Član broj: 11606
Poruke: 106
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: java i access200320.01.2005. u 15:24 - pre 213 meseci
Odlicno pitanje mene interesuju još neki detalji.

Moze li nekako bez odbc-a?

Ako ne, da li mogu nekako iz jave da napravim odbc alias na osnovu putanje, ili udl-a koje imam, bez korišćenja Control Panel/ODBC..?
Ako ne za Access, za koji DBMS može?
 
Odgovor na temu

range
Beograd

Član broj: 1006
Poruke: 248
*.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: java i access200320.01.2005. u 15:51 - pre 213 meseci
Ne moze bez odbc-a, a mene zanima zastobi uopste to radio? Ne postoji nijedan razzlog da koristis access sa javom, sve sto mozes u njemu mozes i bilo gde drugde, samo jos 100 puta bolje. Ne treba se vaditi da je access kao dobar za ucenje, nije! Samo ces se navici na njegove gluposti i onda ces posle morati da se odvikavas od njega. Probaj sa mysql-om, postgre-om, bilo cim samo se mani glupavog access-a
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: java i access200320.01.2005. u 16:41 - pre 213 meseci
Citat:
samilen: Ako ne, da li mogu nekako iz jave da napravim odbc alias na osnovu putanje, ili udl-a koje imam, bez korišćenja Control Panel/ODBC..?


Nisam siguran da sam dobro razumeo šta hoćeš, ali ako misliš da se povežeš na Access bazu na osnovu putanje mdb fajla (bez DSN-a), koristi Connection string odavde :

http://www.able-consulting.com...SNLess.htm#ODBCDriverForAccess


 
Odgovor na temu

samilen
Saša Milenković
Beograd

Član broj: 11606
Poruke: 106
*.rcub.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: java i access200330.01.2005. u 03:00 - pre 213 meseci
Citat:
range: Ne moze bez odbc-a, a mene zanima zastobi uopste to radio? Ne postoji nijedan razzlog da koristis access sa javom, sve sto mozes u njemu mozes i bilo gde drugde, samo jos 100 puta bolje. Ne treba se vaditi da je access kao dobar za ucenje, nije! Samo ces se navici na njegove gluposti i onda ces posle morati da se odvikavas od njega. Probaj sa mysql-om, postgre-om, bilo cim samo se mani glupavog access-a

Imam već gotovu bazu u Access-u, a ne bih više da se sa njom zezam. Lepo je bilo kada sam mogao da koristim Jet4 u Delphiju i radilo je prilično brzo. Pomislio sam da i iz Jave postoji neka fora za korišćenje JET-a. Ali izgleda da nema.
Hoću da imam samo jedan konfiguracioni prozor u kome biram bazu pomoću JFileChooser-a. Tako ne rizikujem da mi neko onesposobi aplikaciju ako se igra u ControlPanel-u sa ODBC alijasima.
Što se tiče Accessa, nije on toliko loš... To je SQL Server sa (prilično)dobrim user interface-om, a lošim performansama.

Ovo mi bas ne lici na Java sintaksu, ali videću šta mogu da iskoristim. Hvala.
 
Odgovor na temu

genjerator
novi sad

Član broj: 49324
Poruke: 12
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: java i access200321.02.2005. u 14:33 - pre 212 meseci
Imam slican problem i nasao sam nesto na netu sto bi trebalo da pomogne...

Sve ima na...
http://rmijdbc.objectweb.org/Access/access.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: java i access2003

[ Pregleda: 4239 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.