Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sql upit i listbox

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sql upit i listbox

[ Pregleda: 2311 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.rb.b.2-3.6.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Sql upit i listbox10.12.2004. u 10:59 - pre 208 meseci
Ehh ljudi pomagajte :) vako imam bazu i sada kada hocu neki izvjestaj npr da mi iz tabele racun izvadi polja naziv, datum, vrijeme i kolicina kucam

dm.tableracun.sql.text:=' select r.naziv,r.datum,r.vrijeme,r.kolicina ' +

'from racun r ' ;

sada kako da mi ovo sve prikaze u listboxu (samo ove kolone koje sam izabrao upitom)

Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.61.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Sql upit i listbox10.12.2004. u 13:00 - pre 208 meseci
Code:

...
Var
  i: integer;
  s: string;
...

  with dm.tableracun do begin
     // Upit: ako uzimas polja iz samo jedne tabele ne treba ti ono r.XXXX
    sql.text:=' select naziv, datum, vrijeme, kolicina ' +
      'from racun' ;

    Open;
    // Onemogucavamo prikaz izmena na ekranu dok popunjavamo list box
    // kako bi rad bio sto brzi
    ListBox1.Items.BeginUpdate; 
    DisableControls;
    try
      while not eof do begin
        for i:= 0 to Fields.Count-1 do
          s:= s+', '+Field[i].DisplayText;
        ListBox1.Items.Add(s); // Dodajemo jedan red u listbox
        Next;
      end;
     finally
       // Ukljucujemo prikaz
       ListBox1.Items.EndUpdate;
       EnableControls;
     end;
  end;


Na sve ovo treba dodati i kod koji bi u listbox-u poravnao kolone jer ovako je svaki red za sebe itd.
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Sql upit i listbox10.12.2004. u 13:13 - pre 208 meseci
Citat:
morlic: Na sve ovo treba dodati i kod koji bi u listbox-u poravnao kolone jer ovako je svaki red za sebe itd.


Da li ima kakav lak nacin da se ovo uradi? Koliko ja vidim moze se poravnati samo ako imamo fixed-width font za listbox, ili da se radi rucni Paint listboxa. Imas li kakvih iskustava s tim?

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
195.252.80.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Sql upit i listbox10.12.2004. u 15:15 - pre 208 meseci
Za takve stvari uvek koristim ListView ili Grid, ali ako bas zelis ListBox OwnerDraw ti ne gine ;)
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.122.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Sql upit i listbox10.12.2004. u 21:49 - pre 208 meseci
Srki je u pravu, moj savet je ListView jer dosta olaksava posao u odnosu na npr. ListBox. Mozes da napravis i jednu pomocnu proceduru kojoj prosledjujes jedan TListView i TDataSet i koja ce izvrsiti ucitavanje. Tako imas gotovo resenje za kasnije, koje je nezavisno od koriscenog naslednika TDataSet-a itd.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sql upit i listbox

[ Pregleda: 2311 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.