Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prazna polja u bazi - problem

[es] :: PHP :: prazna polja u bazi - problem

[ Pregleda: 2246 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

arsalek
Aleksandar

Član broj: 35326
Poruke: 14
*.nspoint.net.



Profil

icon prazna polja u bazi - problem06.12.2004. u 07:52 - pre 219 meseci
Imam popunjavanje baze iz fajla, prakticno svaki red je polje u tabeli...
podatak1
podatak2

podatak4

U slucaju podtka3 kojeg nema polje mi ostaje prazno.
E sada, imam uslov ako je
Code:
polje!="" { ne radi nista }

ali avaj, to ne radi tako jer polje nije "" a nije ni " ".

Pa sta je sacuvano u tom praznom polju???

Hvala
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+257 Profil

icon Re: prazna polja u bazi - problem06.12.2004. u 08:55 - pre 219 meseci
Code:

echo "Polje je:!".$polje."!";

Ispise li sta izmedju znakova uzvika?
Ili si probao:
Code:

if polje!="" { ne radi nista }

?
Ako je to slucaj, obrati panju na sintaksu funkcije IF.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

ddz
Dušan Dželebdžić
Pravni fakultet UUB
Beograd

Član broj: 3272
Poruke: 711
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: prazna polja u bazi - problem06.12.2004. u 09:11 - pre 219 meseci
Ili probaj sa
Code:
if ($trim($polje)) echo "blabla $polje";

A ako baš voliš kriptični kod, ili te mrzi da kucaš:
Code:
echo ($trim($polje)?"Blabla $polje":"");

If you can't beat your computer at chess, try kickboxing.
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: prazna polja u bazi - problem10.12.2004. u 08:51 - pre 219 meseci
Ako MySQL za to polje prima da je NULL, onda probaj i

Code:

if $polje = NULL
{
   ne radi nista!
}


Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: prazna polja u bazi - problem10.12.2004. u 23:29 - pre 218 meseci
Niko se nije setio da proverava sa empty()
Code:

if ( empty($row["ime_polja"]) ) {
   // polje je prazno
}


Owl
 
Odgovor na temu

Calimero-dev
Bgd

Član broj: 42752
Poruke: 10
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: localhost


Profil

icon Re: prazna polja u bazi - problem22.12.2004. u 00:57 - pre 218 meseci
Do sada nije omanulo



Code:


if ( trim($vrednost_polja) == "" || empty($vrednost_polja) )

{
// Nastavi dalju obradu
}


Ako ti to i dalje ne radi, daj kod da se pronadje greska.

E=m * V {i}
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: prazna polja u bazi - problem

[ Pregleda: 2246 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.