Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikazivanje JPG slika unutar php skripte

[es] :: PHP :: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte

[ Pregleda: 2317 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa_S
Nebojsa Stankovic
projektant baza podataka
Novi Beograd

Član broj: 38157
Poruke: 46
*.ptt.yu.

ICQ: 309
Sajt: www.oglasiplus.com


Profil

icon Prikazivanje JPG slika unutar php skripte29.11.2004. u 22:39 - pre 208 meseci
Imam sledeci problem:
U php skripti moja_skrpta.php imam sledeci kod
Code:

print "<img src='images/logo.jpg' width='300' height='50'>";
....


Kad se skripta izvrsi , nema nikakve poruke o gresci , ali nema ni slike vec samo rezervisano mesto za sliku. Slika, naravno, postoji u navedenom folderu. Najcudnije, kad ime slike promenim u logo.php , slika se uredno prikazuje. Takodje , slike ima i ako u <img> stavim apsolutnu putanju u okviru Windows-a , ali meni treba relativna putanja u odnosu na skriptu.

Inace , sajt je jos uvek na Localhostu , a konfiguracija je :
Windows-XP/Apache 2.0/PHP 4.3.6

Ako neko ima ideju sta je u pitanju , molim za pomoc
 
Odgovor na temu

aleksandaraleksandar
aleksandar
[earth].[europe]

Član broj: 13175
Poruke: 2895
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: aleksandaraleksandar.blog..


+6 Profil

icon Re: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte30.11.2004. u 04:01 - pre 208 meseci
da probas
/images
ili
../images
zavisi gde se nalazi fajl koji ucitavas.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte30.11.2004. u 17:27 - pre 208 meseci
./images mozda upali
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte01.12.2004. u 00:23 - pre 208 meseci
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/images/"

ili
"http://".getenv('HTTP_HOST')."/images/"

ili
"http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/images/"
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Nebojsa_S
Nebojsa Stankovic
projektant baza podataka
Novi Beograd

Član broj: 38157
Poruke: 46
..alog.smin.dialup.neobee.net.

ICQ: 309
Sajt: www.oglasiplus.com


Profil

icon Re: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte01.12.2004. u 18:39 - pre 208 meseci
Upalilo je kad sam stavio
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."ime_sajta/images/logo.jpg".
Vec sam razmisljao da instaliram Apache 1.33 , kao sto su mi neki savetovali.
U svakom slucaju , hvala bluesman i ostali. Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prikazivanje JPG slika unutar php skripte

[ Pregleda: 2317 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.