Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"Vezana polja" u formi

[es] :: Access :: "Vezana polja" u formi

[ Pregleda: 3050 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon "Vezana polja" u formi26.11.2004. u 23:49 - pre 236 meseci
Nemam previse iskustva sa programiranjem u Accessu, pa bih hteo da "na kvarno" dodjem do resenja jednog problema.
Radi se o tome da mi je potrebno resenje u formi gde prilikom unosa sifre radnika u jedno polje, u drugom polju koje nije editabilno, dobijem njegovo ime i prezime.
Naravno, ti podaci bi se crpeli iz tabele "osoblje" a u ostala polja forme bi se popunjavalji razliciti podaci, vec u zavisnosti od konteksta.
Poenta cele price je da kada operater unese sifru radnika, kao jedan vid kontrole dobije i njegovo ime i prezime.

Hvala unapred!
I tako ...
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi27.11.2004. u 00:40 - pre 236 meseci
Napravi query koji ces koristiti da dobijes ime radnika na osnovu njegove sifre (sifra je parametar).

Onda napravi On Lost Focus event za text box gde upisujes sifru.
Za taj event napisi kod koji otvara query kao querydef i stavlja upisanu sifru kao parametar. Onda koristi recordset da dobijes ime i prezime nazad. Za koriscenje querydefs i recordsets pogledaj top topic tehnike programiranja, tu je objasnjeno.
Kada dobijes nazad ime i prezime, ubaci ih u polje koje hoces.

Probaj ovo, ako zapnes negde, reci.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163
Via: [es] mailing liste



+2 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi27.11.2004. u 01:03 - pre 236 meseci
O.K. krecem na posao!
I tako ...
 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163
Via: [es] mailing liste



+2 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi28.11.2004. u 00:07 - pre 236 meseci
Simke, nije da sam lenstina, ali ako bi moglo malo detaljnije oko koda. Gde
i kako upisujem kod? Pravljenje samog upita nije problem, ali me to sa kodom
zbunjuje.
I tako ...
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi28.11.2004. u 00:29 - pre 236 meseci
U form designeru otvori properties za kontrolu u koju upisujes sifru radnika, pa idi na events tab. Nadj on lost focus event i klikni na ... pored njega, i izaberi code editor kad te pita sta da radi. To otvara VBA editor i pravi event, tu upisujes kod.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi28.11.2004. u 11:50 - pre 236 meseci
Simke, dosadjujem, ali me je ovo sludelo. U prilogu je sta sam do sada pokusavao, a ti molim te, pogledaj pa ispravi.

P.S.
Ako budes bio dobar sa vremenom, iskomentarisi kljucne segmente u okviru koda
I tako ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi29.11.2004. u 05:06 - pre 236 meseci
Kako si ono radio? Nijedna promenljiva nije imala tacno ime, a ni query koji si stavio se nije zvao qryUpit nego Upit. I jos su i polja u njemu bila pogresno imenovana u kodu.
Popravio sam ti sta nije valjalo i sad radi. Drugi put bi trebao sam da uocis takve ocigledne greske.
All beer is good. Some beer is better.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi29.11.2004. u 16:24 - pre 236 meseci
Sorry za pocetnicke greske, sigurno se nece ponoviti. I, naravno, hvala za pomoc!

I tako ...
 
Odgovor na temu

izonic
ishab zonic
Tuzla

Član broj: 38128
Poruke: 591
195.222.59.*

Sajt: www.icentar.ba


+2 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi30.11.2004. u 01:10 - pre 236 meseci
Mislim da ima puno laksi nacin ako sam dobro razumio pitanje.
Za sifru radnika odaberes combobox.
Kontrola je sigurno sifra radnika.
U rowsource Cimba upises ovaka Query.
SELECT Osoblje.RdnikId, [Ime] & " " & [Prezime] AS ImePrez
FROM Osoblje
Naravno ako sam pogodio imena polja.
u culumnCount=2, znaci da ces koristiti dvije kolone a da bi jednu vidio napises
Column width 3;0
Otvoris jedan TextBox i u kontrolsource Upises Ovako
=[combo0].[Column](1), jer kolone brojis od nule
Naravno ako je ime comba "Combo0"
i to je to
zxz
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: "Vezana polja" u formi30.11.2004. u 13:39 - pre 236 meseci
U bazi znanja imas jednu poruku - Kako upotrebiti Combo Box da se forma pozicionira na trazeni rekord - koja ti moze pomoci. U sustini isto sto ti je Zonic rekao, sa malo vise objasnjenih detalja.

Srecno
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: "Vezana polja" u formi

[ Pregleda: 3050 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.