Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic

[es] :: Flash :: twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic

[ Pregleda: 2729 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pela
Nenad Pelovic
grafika i web dizajn
Skoplje - Makedonija

Član broj: 40377
Poruke: 93
62.162.224.*

Sajt: www.pelovic.com


Profil

icon twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic25.11.2004. u 10:41 - pre 219 meseci
evo o cemu se radi....

Iz flash-a saljem podatke (preko asp-a) koje je korisnik uneo pri registraciji.

Kad neko u polje unese cirilicu (nasaSlova) u Access('97) bazi se pojave kvacice i raznorazni znaci umesto cirilice.

Kada probam da ubacim preko obicne (html) forme sve je u redu. U Access bazi se cita normalno i cirilica i latinica.
U flashu su polja definirana kao "InputText".

Sto je najcudnije kada u flashu procitam podatke iz baze on sve prikaze normalno...
i cirilicu i latinicu


Code:

flash
-----
loadVariables("register.asp?"+int(Math.random()*1000000), this, "POST");



asp
---
<%
  Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
          conn.Provider = "Microsoft.JET.OLEDB.4.0"
    conn.Open Server.MapPath("/database/game.mdb")

  Set rekSet = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
          rekSet.ActiveConnection = conn
    rekSet.Source = "SELECT * FROM 60_sekunde"
    rekSet.CursorType = 3
    rekSet.LockType = 3
    rekSet.Open

    korisnik = Request.Form("korisnik")

    Result = ""

    Do Until rekSet.EOF
            If rekSet.Fields("korisnik") = korisnik Then
              Result = "USEREXISTS"
        Response.Write("Result=USEREXISTS")
        Exit Do
      Else
              rekSet.MoveNext
      End If
    Loop

    If rekSet.EOF Then
            rekSet.AddNew
      rekSet.Fields("korisnik") = korisnik
      rekSet.Fields("lozinka") = Request.Form("lozinka")
      rekSet.Fields("ime") = Request.Form("ime")
      rekSet.Fields("prezime") = Request.Form("prezime")
      rekSet.Fields("adresa") = Request.Form("adresa")
      rekSet.Fields("grad") = Request.Form("grad")
      rekSet.Fields("telefon") = Request.Form("tel")
      rekSet.Fields("email") = Request.Form("email")
      rekSet.Update
      Result = "OK"
      Response.Write("Result=OK")
    End If

    rekSet.Close
    conn.Close

  Set rekSet = Nothing
  Set conn = Nothing
%>





Ono sto te ne ubije, to te ojaca.
 
Odgovor na temu

pela
Nenad Pelovic
grafika i web dizajn
Skoplje - Makedonija

Član broj: 40377
Poruke: 93
62.162.225.*

Sajt: www.pelovic.com


Profil

icon Re: twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic27.11.2004. u 09:48 - pre 219 meseci

Zar se bas nikome nije desilo nista slicno?
Niko nije imao problema sa cirilicom u flashu?

Ustvari ja sam samo nabacio sta mi se desava a nisam formulirao pitanje...
pa evo pitanja ako je tako lakse:

Zasto flash salje podatke preko utf8 i koji font da embed-ujem.
Mozda Arial Unicode MS?





pozdrav[1] = new Array();
var clanovi_foruma = 100000000000000;
while (pozdrav < clanoviForuma)
{
pozdrav[1][2] = 0;
var x="erima";
var globalPozdrav = this.attachMovie("pozdravSvim", "flash" + X ,pozdrav++);
Ono sto te ne ubije, to te ojaca.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic27.11.2004. u 10:29 - pre 219 meseci
Što se tiče "egzotičnih karaktersetova" apsolutna je preporuka da se koriste što novije verzije programa.

Pošto nije navedeno koja je verzija Flasha, a nije problem u prikazu u Flashu, mogu da pretpostavim da je u pitanju makar Flash MX, ili je 2004. Svaka novija verzija ima značajnije bolju podršku za internacionalizaju, Unicode fontove...

Problem što Access 97 ne prikazuje ispravno je do programa. Međutim, nije mu problem da to uredno složi u bazu. Access 2000 ili još bolje 2003 verovatno ne bi patili od uočenih grešaka pri prikazu.

Citat:
pela:
Code:
pozdrav[1] = new Array();
var clanovi_foruma = 100000000000000;
while (pozdrav < clanoviForuma)
        {
           pozdrav[1][2] = 0;
           var x="erima";
var globalPozdrav = this.attachMovie("pozdravSvim", "flash" + X ,pozdrav++);


 
Odgovor na temu

pela
Nenad Pelovic
grafika i web dizajn
Skoplje - Makedonija

Član broj: 40377
Poruke: 93
62.162.225.*

Sajt: www.pelovic.com


Profil

icon Re: twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic27.11.2004. u 10:39 - pre 219 meseci


Koristim FlashMX 2004 i probao sam i sa akcesom 2003 i 2000 i sve verzije ali nista..

Jedino sto sam uocio je da kad generiram fajl preko asp-a sa obicnom formom on prikaze cirilicu u ansi encodingu a dok sa druge strane flash mi daje utf8.

Do sada nikad nisam imao problema sa cirilicom preko php-a i Mysql-a...
Tek odnedavno sam poceo da radim asp pa rekoh mozda ja gresim negde?



Ono sto te ne ubije, to te ojaca.
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: twilightFlashZone(asp, access) VS cyrilic

[ Pregleda: 2729 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.