Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Listanje fajlova. Kako?

[es] :: PHP :: Listanje fajlova. Kako?

[ Pregleda: 3741 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4384
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Listanje fajlova. Kako?23.11.2004. u 22:18 - pre 205 meseci
Ok, ovom funkcijom listam jedan dir:
Code:

if ($dir = @opendir("./")) {
 while($file = readdir($dir)) {
    echo "$file<br>":
  }
 }
closedir($dir);


Ali zanima me kako da izlistam SVE fajlove iz SVIH poddirektorijuma. Sa sve putanjama (u odnosu na fajl skripte). Ili, jos bolje, da li neko ima skriptu koja ce mi izracunati velicinu svih fajlova jednog foldera (i njegovih podfoldera, i njihovih podfoldera, ...)

Ne sme da se vraca unazad, tako da ako je root:
/www

A ja hocu size of /www/slike
onda da stavim skriptu u /www/slike, i da mi izracuna vel. foldera slike, bez /www i njegovih poddirektorijuma...

Pomoc?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?23.11.2004. u 22:50 - pre 205 meseci
Iskopah ovo iz komentara u php manualu:

Citat:

Just a side note....not really php'ish
$mstrng = shell_exec('du -sc /usr/local/apache/www');
print "$mstrng";
Will get you the size of a directory, including all of its sub dirs and files within


Nisam probao, ali eto, good starting point.
 
Odgovor na temu

sojic
Dalibor Sojic
Makedonija

Član broj: 7051
Poruke: 796
62.162.243.*

Sajt: right-sock.net


+1 Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?23.11.2004. u 23:17 - pre 205 meseci
I ja sam koristio ovu skriptu. Samo treba da izvedes to u rekurizivne funkcije.

Mrzi me da mislim sad, ako nadjem za oko 10-15 minuta dobijas.
routing protocols enable routers to route routed protocols!
 
Odgovor na temu

sojic
Dalibor Sojic
Makedonija

Član broj: 7051
Poruke: 796
62.162.243.*

Sajt: right-sock.net


+1 Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?23.11.2004. u 23:39 - pre 205 meseci
Code:

function Read_Dir($Dir) {
    $Temp = opendir($Dir);
    $Out = "<ul>";
    while (false !== ($File = readdir($Temp))) {
        if (($File != ".") && ($File != "..")) {
            if (is_dir($Dir."/".$File)) {
                $Out .= "<li><h2>$File</h2></li>";
                $Out .= Read_Dir($Dir."/".$File);
            }
            if (is_file($Dir."/".$File)) {
                $Out .= "<li><a href=\"$Dir/$File\">$File</a></li>";
            }
        }
    }
    $Out .= "</ul>";
    return $Out;
}


echo Read_Dir("C:/apache");

routing protocols enable routers to route routed protocols!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?24.11.2004. u 09:07 - pre 205 meseci
Citat:
Zoran Rašković: Iskopah ovo iz komentara u php manualu...

Obratite paznju na komande, jer ovo ce raditi ISKLJUCIVO na *nix masinama.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teleklik.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?24.11.2004. u 10:51 - pre 205 meseci
+ čija konfiguracija dozvoljava izvršavanje komandi u "ljusKi"
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4384
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Listanje fajlova. Kako?24.11.2004. u 12:30 - pre 205 meseci
Citat:
sojic:
Code:

function Read_Dir($Dir) {
$Temp = opendir($Dir);
$Out = "<ul>";
while (false !== ($File = readdir($Temp))) {
if (($File != ".") && ($File != "..")) {
if (is_dir($Dir."/".$File)) {
$Out .= "<li><h2>$File</h2></li>";
$Out .= Read_Dir($Dir."/".$File);
}
if (is_file($Dir."/".$File)) {
$Out .= "<li><a href=\"$Dir/$File\">$File</a></li>";
}
}
}
$Out .= "</ul>";
return $Out;
}


echo Read_Dir("C:/apache");


Shojke, hvala. Izmenicu malo ovo pa cu odraditi sta mi treba.

P0Z
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Listanje fajlova. Kako?

[ Pregleda: 3741 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.