Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ima-nema slike na serveru

[es] :: PHP :: ima-nema slike na serveru

[ Pregleda: 3351 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

arsalek
Aleksandar

Član broj: 35326
Poruke: 14
*.ptt.yu.



Profil

icon ima-nema slike na serveru20.11.2004. u 20:37 - pre 206 meseci
Treba mi gotov skriptic za proveru.
Ako ima slike da uradi nesto a ako nema slike da ignorise kod.
Znam da se radi sa fopen ali ne znam kako da vratim informaciju o postojanju datoteke.
Znaci:
IF ima slike THEN
echo 'img src...'
ELSE
echo 'nema pratece slike'
ENDIF

Kako to sa fopen???

HVALA
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: ima-nema slike na serveru20.11.2004. u 21:20 - pre 206 meseci
if (file_exists($filepath))
...

a mozes i preko js
<img name="slika1" src="...." onerror="self.src='neka_slika_koja_se_prikaze.jpg'; ">

gde je neka_slika_koja_se_prikaze.jpg slika koja se ucita kada ne postoji originalna slika. To obicno moze da bude obican gif u kojem ce da pise na primer "not available" ili sta god hoces...

Jedini je problem kod tog drugog pristupa sto ce u slucaju da ni ta neka_slika_koja_se_prikaze.jpg ne postoji da se napravi mrtva petlja.

Napomena: ne znam da li ovo radi u drugim browserima osim IE, zato je bolje da ostanes pri php resenju.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.ptt.yu.



+1 Profil

icon Re: ima-nema slike na serveru20.11.2004. u 21:20 - pre 206 meseci
Samo da dodam, sa file_exists() ne mozes da proveravas slike sa drugih servera.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: ima-nema slike na serveru

[ Pregleda: 3351 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.