Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Print Preview kako da?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Print Preview kako da?

[ Pregleda: 4074 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

iggac
Igor Ceko

Član broj: 34086
Poruke: 67
*.etfbl.net.



Profil

icon Print Preview kako da?18.11.2004. u 16:43 - pre 205 meseci
Kako da realizujem print preview slican kao onaj u Wordu. Ako moze na jednom primjeru da se pokaze.
The truth shall set you free
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
195.246.3.*



Profil

icon Re: Print Preview kako da?18.11.2004. u 18:25 - pre 205 meseci
Print preview cega?
Ako govorimo o reportima (quick?) nista lakse, a ako ne, moras tacno da objasnis sta zelis da imas u previewu, tj. sta stampas.


ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.as54.tz.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Print Preview kako da?18.11.2004. u 20:44 - pre 205 meseci
Vjerovatno mu treba preview prozor za razne namjene.

Na net-u sam vidio nekoliko komponenti koje služe za to. Meni se nijedna nije svidjela pa sam napravio svoju. Komponenta, koju sam nazvao TPreview (maštovito), ima sve metode kao i TPrinter komponenta i još dodatne osobine kao što su veličine margine, i metodu Preview koja prikazuje preview prozor (kao u Word-u). Nije je bilo lako napraviti ali sada je printanje dječija igra. Bez obzira na vrstu i rezoluciju štampača preko te komponente crtam koristeći dimenzije u 1/100 mm i onda pozivom metode EndDoc printam a pozivom metode Preview prikazujem sadržaj.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4384
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Print Preview kako da?18.11.2004. u 23:14 - pre 205 meseci
ok, jos da je postavis ovde... :)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

dogriz
Sombor

Član broj: 29744
Poruke: 259
*.so-sombor.com.

Sajt: dogriz.blogspot.com


+6 Profil

icon Re: Print Preview kako da?19.11.2004. u 07:01 - pre 205 meseci
Ne znam da li ga koristite, ali Rave Report je prilično moćan alat za štampu (mnogo moćniji od Quick Reporta) koji ima i preview opciju.
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.as54.tz.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Print Preview kako da?19.11.2004. u 19:43 - pre 205 meseci
Evo dcu fajl od TPrinterEx komponente (gore sam nabrzinu napisao staro ime TPreview), pa probajte.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

iggac
Igor Ceko

Član broj: 34086
Poruke: 67
*.etfbl.net.



Profil

icon Re: Print Preview kako da?20.11.2004. u 09:23 - pre 205 meseci
Ok probacu sa ovim sto si mi poslao. Tnx
The truth shall set you free
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.as54.tz.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Print Preview kako da?20.11.2004. u 14:03 - pre 205 meseci
Još samo nešto. Komponentu TPrinterEx ne keriraš nego kao i kod TPrinter komponente koristiš već kreiran PrinterEx (to je u stvari funkcija koja vraća TPrinterEx). Kao dodatak uz ovu komponentu imaš i komponentu TTextBox (nju trebaš kreirati) koja olakšava ispisivanje podataka u tabeli. Imaš propertije kojima podešavaš text, pozadinu, linije, prelamanje, skraćivanje teksta, poravnanje, položaj teksta...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ilić
Software Developer
Beograd

Član broj: 15867
Poruke: 417

Sajt: www.ailic.rs


+3 Profil

icon Re: Print Preview kako da?20.11.2004. u 16:05 - pre 205 meseci
Još samo kad bi postavio neki primer koji koristi sve te opcije tvoje komponente.
„Naposletku, suština saznavanja nije u tome gubimo li igru, već kako je gubimo,
šta time spoznajemo, čemu nas je poraz naučio i kako nas to menja. Gubiti na određen
način znači - dobijati.”

Richard Bach
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Print Preview kako da?20.11.2004. u 22:02 - pre 205 meseci
Hoćeš li i muzičku želju? DPotrudi se malo. Otkucaj PrinterEx pa tačku i prikazat će ti se svi propertiji i metode. Isto tako i za TTextBox. Ali evo:

var
TB: TTextBox;
begin
TB := TTextBox.Create;
TB.Fill.Color := clRed;
TB.TextPosition := 5;
TB.Font.Style := [fsBold];
TB.Borders.Top.Width := 50;
TB.Borders.Left.Width := 50;
TB.Borders.Right.Width := 50;
TB.Borders.Bottom.Width := 50;
PrinterEx.BeginDoc;
PrinterEx.Canvas.Ellipse(1000,1000,3000,4000);
TB.Rect := Rect(5000,5000,9000,7000);
TB.Draw('Ovo je proba');
TB.CellOffset(2,0);
TB.ModifyMode := mmEnd;
TB.Draw('Ovo nije proba, ovo je dugi tekst koji ne moze stati');
TB.CellOffset(-1,1);
TB.Fill.Color := clWhite;
TB.TextPosition := 6;
TB.Draw('Drugi red');
PrinterEx.NewPage;
PrinterEx.Canvas.Brush.Color := clRed;
PrinterEx.Canvas.Ellipse(1000,1000,3000,4000);
PrinterEx.NewPage;
PrinterEx.Canvas.Brush.Color := clGreen;
PrinterEx.Canvas.Ellipse(1000,1000,3000,4000);
PrinterEx.EndDoc;
PrinterEx.Preview;
TB.Free;
end;

samo u uses trebaš dodati PrintersEx
 
Odgovor na temu

iggac
Igor Ceko

Član broj: 34086
Poruke: 67
*.etfbl.net.



Profil

icon Re: Print Preview kako da?27.11.2004. u 09:34 - pre 205 meseci
Ako mozete da mi pojasnite kako da iskoristim dfm i dcu fajlove sto ste ih poslali posto nisam jos nista slicno radio u vezi toga. Ne znam kako da od tih fajlova napravim *.pas file koji bi trebao ukljuciti u uses
The truth shall set you free
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: Print Preview kako da?27.11.2004. u 11:10 - pre 205 meseci
Fajlovi treba da se nalaze u lib direktoriju ili direktoriju gdje se nalazi aplikacija. Bolje je staviti ih u lib direktorij jer će se moći koristiti u svim aplikacijama. U uses listu treba dodati PrintersEx i radit će. Ne treba ti .pas file.
 
Odgovor na temu

iggac
Igor Ceko

Član broj: 34086
Poruke: 67
*.etfbl.net.



Profil

icon Re: Print Preview kako da?27.11.2004. u 11:30 - pre 205 meseci
Ok hvala ti jos jednom
The truth shall set you free
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Print Preview kako da?

[ Pregleda: 4074 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.