Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako povezati C++ i dbf bazu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako povezati C++ i dbf bazu

[ Pregleda: 3809 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.bankerinter.net.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Kako povezati C++ i dbf bazu 17.11.2004. u 15:44 - pre 193 meseci
Pozdrav!

Da li neko zna kako da povezem c++ sa dbf fajlom?
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
217.16.84.*

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 17.11.2004. u 21:34 - pre 193 meseci
Preko ODBC-a.

A ako, zelis konkretnije odgovore, onda postavi i konkretnije pitanje, posto valjda koristis neki GUI toolkit, i neki kompajler i sto ja znam sta drugo.
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.bankerinter.net.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 19.11.2004. u 10:46 - pre 193 meseci
Resio sam problem.

Hvala.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu19.11.2004. u 12:29 - pre 193 meseci
Ako si rešio, ne bi bilo zgoreg da nam svima objasniš.

f
 
Odgovor na temu

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.bankerinter.net.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 22.11.2004. u 11:59 - pre 193 meseci
Ovo je kod koji koristim:

"
CDaoDatabase *baza = new CDaoDatabase;
COleVariant ovVred;

baza->Open("d:\\", TRUE, FALSE,"dBASE IV;");

CDaoRecordset rs(baza);
rs.Open(dbOpenDynaset, "select * from [Izvoz.dbf]");

rs.GetFieldValue("OPIS", ovVred);
CString str = ( LPCSTR ) ovVred.bstrVal;

AfxMessageBox(str);

str = "Peda";
rs.AddNew() ;

rs.SetFieldValue( "OPIS",( LPCSTR ) str ) ;
rs.SetFieldValue( "IZV", "FALSE" ) ;

rs.Update();

baza->Close();
"

Probao sam da procitam podatak iz baze (iz kolone OPIS),
a posle da upisem neke vrednosti (u kolonu OPIS i IZV).

I sve radi kako treba.


Treba dodati i #include <afxdao.h>

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[M4rk0]
Administrator
Mostar

Član broj: 27314
Poruke: 88
195.222.50.*

ICQ: 47203293
Sajt: www.mostarac.net


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 28.09.2005. u 10:47 - pre 183 meseci
A mene zanima kako sa C/C++ jezikom iz base DBF izbrisati npr. prvih 2500 zapisa/redova, ako imam ukupno npr 4000.

Pozdrav ;)
 
Odgovor na temu

Tronic
Pula

Član broj: 48368
Poruke: 51
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.veleri.hr/~kcetina


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 28.09.2005. u 22:41 - pre 183 meseci
ne znam specifićno code ali dali si probao izbrisati zapis i tako u for petlji 2500 puta?
 
Odgovor na temu

[M4rk0]
Administrator
Mostar

Član broj: 27314
Poruke: 88
195.222.50.*

ICQ: 47203293
Sajt: www.mostarac.net


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 28.09.2005. u 23:23 - pre 183 meseci
To bi mozda i radilo kad bih ja znao kako se spojiti na .dbf file/bazu :(
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.ftn.ns.ac.yu.



+6 Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 29.09.2005. u 10:50 - pre 183 meseci
Citat:
Tronic: ne znam specifićno code ali dali si probao izbrisati zapis i tako u for petlji 2500 puta?


??? To je ogromno trosenje resursa (npr. mrezne komunikacije)!

Treba poslati jedan SQL izraz koji bi sadrzao DELETE sa WHERE klauzulom.

Pozdrav.
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

[M4rk0]
Administrator
Mostar

Član broj: 27314
Poruke: 88
195.222.50.*

ICQ: 47203293
Sajt: www.mostarac.net


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 29.09.2005. u 11:47 - pre 183 meseci
Ma imam ja resursa, a plus samo sto mi to treba 1 time i gotovo :)

Pozdrav i zahvaljujem
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.ftn.ns.ac.yu.



+6 Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 29.09.2005. u 23:51 - pre 183 meseci
Citat:
[M4rk0]: Ma imam ja resursa, a plus samo sto mi to treba 1 time i gotovo :)


Na ovo cu ti odgovoriti vrlo kratko: Resursa NIKAD dovoljno.
A to sto ces ovo odraditi jedanput nema veze, nemoj da se ucis losem programiranju.

Pozdrav.
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

Tronic
Pula

Član broj: 48368
Poruke: 51
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.veleri.hr/~kcetina


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 30.09.2005. u 00:01 - pre 183 meseci
Slažem se s tobom. to šta sam rekao, može raditi, ali stvarno ne preporućam jer stvarno stvara loše navike. Da je to dobro, nebi bilo bržih riješenja.
 
Odgovor na temu

kukipei
Niš

Član broj: 19564
Poruke: 164
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.bestbetinfo.com


Profil

icon Re: Kako povezati C++ i dbf bazu 30.09.2005. u 18:49 - pre 183 meseci
Pozdrav

Citat:
[M4rk0]: To bi mozda i radilo kad bih ja znao kako se spojiti na .dbf file/bazu :(


jesi li probao gornji kod
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako povezati C++ i dbf bazu

[ Pregleda: 3809 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.