Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

encrypt i decrypt preko mysql-a

[es] :: PHP :: encrypt i decrypt preko mysql-a

[ Pregleda: 3454 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stanoje
php+mysql coravljenje
Batajnica

Član broj: 602
Poruke: 56
*.tehnicom.net



Profil

icon encrypt i decrypt preko mysql-a01.04.2002. u 13:36 - pre 245 meseci
Obzirom da je tema encrypta i decrypta zakljucana, samo da podsetim
narod na simpaticnu osobiny mysql-a:

Probajte iz prompta:
SELECT ENCODE("sifra","kljuc");
SELECT DECODE("enkodovan_djubar","kljuc");
SELECT PASSWORD('ime_kucnog_ljubimca');

Tako na jednostavan nacin mozete iskoristiti mysql za radove
enkripcije, dekripcije i pravljenja sifri.
Da ne bude gola prica evo dole f-je:
(ko ne voli ovo neka optimizuje mysql_connect())

<?
function encode($encode_str, $pass_str) {
$dbSifrovanje=mysql_connect("localhost","webuser","zinidatikazem");
$data = mysql_query("select encode('$encode_str', '$pass_str')");
$row = mysql_fetch_row($data);
mysql_close($dbSifrovanje);
return $row[0];
}
function decode($decode_str, $pass_str) {
$dbSifrovanje=mysql_connect("localhost","webuser","zinidatikazem");
$data = mysql_query("select decode('$decode_str', '$pass_str')");
$row = mysql_fetch_row($data);
mysql_close($dbSifrovanje);
return $row[0];
}
function password($string) {
$dbSifrovanje=mysql_connect("localhost","webuser","zinidatikazem");
$data = mysql_query("select password('$string')");
$row = mysql_fetch_row($data);
mysql_close($dbSifrovanje);
return $row[0];
}
?>
Sima Kosmos iz dalekog svemira
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a01.04.2002. u 14:37 - pre 245 meseci
Stanoje, gde god postoji mogucnost za dekriptovanje tu je potencijalna rupa... Zato nigde neces videti da gurui koriste autentikaciju po sistemu koji si opisao... Zato se ulazu milioni i milioni evra u ispitivanja MD5, SHA1, Tiger algoritama (mogucnost takozvane kolizije) kao i u pronalazenje novih...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a01.04.2002. u 22:43 - pre 244 meseci
a sem toga i ovaj primer nece raditi jer nigde nisi selektovao bazu
 
Odgovor na temu

stanoje
php+mysql coravljenje
Batajnica

Član broj: 602
Poruke: 56
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a02.04.2002. u 17:51 - pre 244 meseci
Citat:
RAZZLEDAZZLER:
a sem toga i ovaj primer nece raditi jer nigde nisi selektovao bazu :D


Da li si probao primer?
Znas, kako kaze covek mislim da je rec o Knuthu,
parafraziracu:
ja sam vam dokazao da je primer ispravan
sto ne mora da znaci da ce raditi
U ovom slucaju primer radi.
Bez zelje da raspirujem raspravu reci cu ovo:
"Batice probaj primer pa ga komentarisi :)"
zasto bi trebao select db ako koristis interne f-je mysql
Samo za tebe nakaci se iz mysql samo na server, nemoj
koristiti use i napisi
SELECT 1+1;
sta mislis da li ce raditi?
Dogme, dogme, dogme


Sima Kosmos iz dalekog svemira
 
Odgovor na temu

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
195.66.182.*

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a02.04.2002. u 18:22 - pre 244 meseci
Ja volim PASSWORD() f-ju u okviru queria, sasvim dovoljno.
I see dead people...
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a02.04.2002. u 20:11 - pre 244 meseci
ufff ... izvini, nisam shvatio da je malo drugachija poenta tog tvog konektovanja na bazu.
Zar ne mislish da je malo nenormalno i malo vishe sporo da otvarash konekciju ka bazi samo da bi neshto shifrovao, kada za to vec imash ugradjene php funkcije [vishe njih]??
Ja sam preleteo kod misleci da upisujes neshto u bazu, jer ne vidim razlog zashto bi iko otvarao vezu ka bazi zbog shifrovanja kada je to dosta, dosta sporije ... zato sam ti rekao da fali ime baze jer sam mislio da neshto upisujesh, a bez imena baze normalno se ne bi znalo gde se upisuje.

Evo ja se izvinjavam na preletanju ochima preko koda, ali stvarno mi nije jasno chemu toliko bespotrebno silovanje baze.
 
Odgovor na temu

stanoje
php+mysql coravljenje
Batajnica

Član broj: 602
Poruke: 56
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: encrypt i decrypt preko mysql-a04.04.2002. u 13:22 - pre 244 meseci
Kao sto rekoh gore, zakasnio sam za onu temu o encrypt i decrypt fjama,
te je ova moja poruka bila namenjena ljudima kojima treba neki lak nacin
enkripcije i dekripcije. Radilo se o tome da je coveku trebao neki
vid enkripcije i dekripcije. Nisam ni pretendovao da ovo predstavim kao
neki ultra-mega-turbo-super-siguran nacin za encr/decr. Pre se radilo
o nekoj postapalici za tu stvar.
Sto se tice maltretiranja baze otprilike 80% skriptova koje sam do sada imao
prilike da pisem, je radilo sa bazom,vukuci neke JOINOVE i sl. iz 4,5 i vise
tabela(npr www.kkpartizan.co.yu) tako da jedan mali SELECT ENCODE() ili SELECT DECODE() ne cini ni prolece ni jesen.
U vecini slucajeva, kod provajdera postoji MySQL, dok kao sto smo videli
u prethodnoj temi, sa raznim enc i dec f-jama nije slucaj. Ocem da kazem, kad knjiga padne na dva slova:
(az) maltretirati bazu ili
(buki) nemati enkripciju uopste
covek je pred stvarno neresivim problemom:
(vjedi)koristiti ono sto imas ma kako bedno bilo ili
(glagolj)kupiti gajbu piva i poslati je administratoru(ima), npr DHL-om ako je inostranstvo u pitanju) nadajuci se da ce im se odabrana vrsta piva svideti
te ce se iscimati da ti dodaju i to sto hoces.

'Ajd, ziveli :-)
Sima Kosmos iz dalekog svemira
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: encrypt i decrypt preko mysql-a

[ Pregleda: 3454 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.