Polako. U najvecem broju razlicitih distribucija Linuxa, prilikom instalacije, u jednom trenutku te pita da li hoces da instaliras LILO (ili GRUB, kako koji Linux). Istovremeno te pita, hoces li da ga instaliras u MBR (Master Boot Record, tako nekako) ili u particiju Linuxa.
Ako ga instaliras u MBR, onda ce prilikom startovanja krenuti Linux, pa iz ponudjenog menija biras - hoces li Linux ili Windows. Iskusniji korisnici od mene kazu da Linux uglavnom prepozna vec postojeci OS (Windows) i ubaci ga automatski u boot loader. Ako ga ne ubaci, moze se to uraditi rucno. Za LILO znam da je vrlo jednostavno, ima i primera itd. Za GRUB ne znam kako, ali i tamo moze.
Ako si instalirao u particiju, onda nista ne vredi. Ja sam tako instalirao dva Linuxa - jedan u MBR a drugi u njegovu particiju, pa mi prilikom boota prvi Linux prikaze svoj meni za pokretanje i ako izaberem onaj drugi, instaliran u njegovu particiju, onda se naknadno pokaze i njegov bootloader i krene taj drugi. To je od prilike funkcija instaliranja bootloadera u particiju.
Ja nisam bas nesto strucan, sigurno ce ti ljudi bolje objasniti, ovo tek toliko da znas da ima nacina. Nista ne brini.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!