Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?

[es] :: PHP :: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?

[ Pregleda: 4052 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?29.10.2004. u 13:04 - pre 213 meseci
Kada sam pristupio odredjenoj stranici na sajtu, i obavio neke radnje (selektovanja na formi), registrovane su odredjene promenljive u Java skriptu.
Treba da izvrsim submit te forme, i da php skriptom te promenljive posaljem u bazu.

Kako i odakle da "zahvatim" te promenljive sa php-om? Gde se one nalaze za php? I kako da ih pozovem iz php-a?

Zahvaljujem, Zoran.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?29.10.2004. u 13:15 - pre 213 meseci
formular se prosleđuje?

da - postavi se jedno hidden polje u formular u koje se pre prosleđivanje formulara upišu promenljive iz JS koje su potrebne za upis u bazu. (npr. dodela value = "prom1=vred1&prom2=vred2")
 
Odgovor na temu

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?29.10.2004. u 13:55 - pre 213 meseci
Java skript promenljiva se zove "strValues".

kako bi to izgledalo kada bi se ubacili u ono hidden polje. Da li ide neki predznak $? Ne radi mi, ono probao sam. Kada procitam promenljive sa phpifo() za:

_POST["hidden"] dobijem: npr prom1=val1prom2=val2

Nista!

Kako se to pise?
 
Odgovor na temu

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
*.beotel.net.

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?29.10.2004. u 16:20 - pre 213 meseci
$_POST['ime_polja']
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?29.10.2004. u 20:44 - pre 213 meseci
<form action="...php" method="post" onsubmit="this.js_prom.value = strValues; return true;">
<input type="hidden" name="js_prom" />
...
</form>

Obrati pažnju na onsubmit atribut form taga!

... a kad to stigne u php: $_POST ['js_prom'];
 
Odgovor na temu

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 08:44 - pre 213 meseci
hvala na ovom odgovoru, ali "$_post['js_prom']" mi je prazna!

strValues promenljiva se generise sa jednom JS funkcijom. Ovu finkciju pozivam pritiskom na dugme koje istovremeno vrsi i submit. Mislim da je to u redu. Ta funkcija sigurno generise tu promenljivu i ona ima svoju vrednost.

Sve sam uradio onako kako si napisao, ali "$_post['js_prom']" je prazna!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 09:17 - pre 213 meseci
Molio bih da ostavite kod da ne moramo da nagađamo gde je moguća greška.
 
Odgovor na temu

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 12:08 - pre 213 meseci
Code:


<form enctype="multipart/form-data" action="phpinfo.php" method="post"
 name="forma" onsubmit="this.js_prom.value = strValues; return true;">

<input style="font-size: 12;" type="submit" value="IZVRSI !" 
name="izvrsi" onclick="saveMe();"/>

<input type="hidden" name="js_prom" />
</form>



onclick="saveMe();" je founkcija koja kreira promenljivu "strValues" i daje joj vrednost.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 14:20 - pre 213 meseci
Još i saveMe() - mora da se vidi zbog čega se ne vrši dodela. Šta predstavlja kreiranje promenljive strValues, da li je ona globalna promenljiva u dokumentu ili lokalna u funkciji (ako je lokalna, ne može da radi ona dodela koju sam naveo...
 
Odgovor na temu

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 22:46 - pre 213 meseci
Evo sta radi funkcija:

Code:

function saveMe() {
var strValues = "";
var boxLength = document.forma.list2.length;
var count = 0;
if (boxLength != 0) {
for (i = 0; i < boxLength; i++) {
if (count == 0) {
strValues = document.forma.list2.options[i].value;
}
else {
strValues = strValues + "," + document.forma.list2.options[i].value;
}
count++;
   }
}


Da li je strValues globalna promenljiva? Ako nije, kako da bude?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?30.10.2004. u 22:58 - pre 213 meseci
Nije globalna nego lokalna u funkciji. Izbacivanjem var pri inicijaciji strValues i dobija se globalna promenljiva.
 
Odgovor na temu

gzox
Novi Sad

Član broj: 20999
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?01.11.2004. u 11:51 - pre 213 meseci
Izbacio sam sve var prefikse kod svih promenljivih u ovoj funkciji i opet nista. js_prom je i dalje prazna!

Eto da dodam to da ja java skriptom premestam neke stavke iz jednog list bokse u drugi, i da ovom funkcijom stavke u jednom boxsu (koji je se premestanjem napunio ili ispraznio) registrujem - objedinjujem u jednu promenljivu.

Da li je ta promenljiva takva da se moze citati? Ne znam.

Molim za pomoc!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Imam JS promenljive - treba da ih procita PHP - Kako?

[ Pregleda: 4052 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.