Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa izvrsavanjem skripte

[es] :: PHP :: Problem sa izvrsavanjem skripte

[ Pregleda: 3067 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.netpro.co.yu.

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Problem sa izvrsavanjem skripte29.10.2004. u 11:37 - pre 216 meseci
Do sada sam svoje sajtove hostovao na Veratu i sve je bilo OK, medjutim klijent je trazio da se njegov web sajt hostuje kod drugog provajdera i tu je nastao problem... Prva stranica sajta se ucita (index.php) dok ostali linkovi ne rade, tj. server ne odradi php skript nego pokusa sa upitom i vrati ponovo pocetnu stranu.
Sta tu moze biti problem, da li je greska na serveru, tj server ne dozvoljava da se izvrsavaju php skripte ili je u pitanju nesto drugo. Probao sam sa CHMOD-ovanjem, dao sam maksimalne prioritete. Server je pod Linux-om, mada do sada nisu hostovali php aplikacije.

Da li postoji pod Linuxom-om neka posebna podesavanja ili...

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Problem sa izvrsavanjem skripte29.10.2004. u 11:39 - pre 216 meseci
Proeri koaj je verzija PHP-a na drugom serveru. Mozda imas problem sa prosledjivajem parametara jer se nacin prosledjivanja parametara razlikuje od verzije do verzije.
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.com
Via: [es] mailing liste

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: Problem sa izvrsavanjem skripte30.10.2004. u 12:14 - pre 216 meseci
Napravi stranicu test.php u koj ce pisati samo:

Code:

<?
phpinfo();
?>


I pokreni je sa http://www.nazivtvogsajta.com/test.php

I vidi sta ce da napise. Ako nista ne napise, znaci da nemas PHP
instaliran na serveru.
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

dekys
Dejan Stevanović

Član broj: 464
Poruke: 104



+1 Profil

icon Re: Problem sa izvrsavanjem skripte31.10.2004. u 18:40 - pre 216 meseci
Nije problem sa serverom, ovaj *.php se vec prilikom ucitavanja ispravno pokrece sem sto sa njega ne rade nikakvi linkovi.
Evo problema ====>>>http://www.abm.co.yu/miniwebshop/index.php

Hvala na trudu!

[Ovu poruku je menjao dekys dana 31.10.2004. u 20:05 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dekys
Dejan Stevanović

Član broj: 464
Poruke: 104



+1 Profil

icon Re: Problem sa izvrsavanjem skripte31.10.2004. u 20:27 - pre 216 meseci
Evo i resenja ako nekooga interesuje.
Citav problem je bio u php.ini fajlu u kome treba izmeniti da register_globals bude On. Naravno i to nije bio problem samo sa navedenim MINIWEBSHOP-om vec i sa dugim, manjim php skriptama.

Veliki pozdrav!
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.com
Via: [es] mailing liste

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: Problem sa izvrsavanjem skripte02.11.2004. u 06:23 - pre 216 meseci
Citat:
Citav problem je bio u php.ini fajlu u kome treba izmeniti da
register_globals bude On. Naravno i to nije bio problem samo sa
navedenim MINIWEBSHOP-om vec i sa dugim, manjim php skriptama.


To nije re=C5=A1enje! Potreba za register_globals =3D on je simptom lo=C5=
=A1e
napisanog i vrlo nesigurnog koda. Uklju=C4=8Divanjem register_globals
pove=C4=87ava=C5=A1 opasnost po tvoj sajt.
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa izvrsavanjem skripte

[ Pregleda: 3067 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.