Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP.NET Culture info...?!

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET Culture info...?!

[ Pregleda: 2984 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ntadic
bg

Član broj: 38173
Poruke: 75
62.108.111.*

ICQ: 317199697


Profil

icon ASP.NET Culture info...?!29.10.2004. u 10:58 - pre 214 meseci
Imam sledeći problem:

Pokušavam da na asp.NET strani napišem kod koji će da detektuje korisnikov trenutni "culture info" tj. jezik i ostale bezvezarije iz regional settingsa...

To bi trebalo da služi za atomatsko prepoznavanje korisnikovog jezika i prikazivanje strane na datom jeziku (kao što to radi google).

to bi trebalo da ide pomoću ove klase System.Globalization.CultureInfo, i Thread-ova, ali ne znam kako...

unapred hvala

I tako...
 
Odgovor na temu

shegi
Beograd

Član broj: 5176
Poruke: 11
*.bg.wifi.vline.verat.net.



Profil

icon Re: ASP.NET Culture info...?!29.10.2004. u 14:41 - pre 214 meseci
Ovaj kod vraća trenutnu korisničku kulturu:

public class Kultura: System.Web.UI.Page
{
protected System.Web.UI.WebControls.Label lblCulture;

private void Page_Load(object sender, System.EventArgs e)
{
string sLang = Request.UserLanguages[0];
CultureInfo CurrentCulture = new CultureInfo(sLang);
lblCulture.Text = CurrentCulture.EnglishName + ":" +
CurrentCulture.Name;
}
}


Na osnovu sLang ("sr" - srpski, "en" - engleski ) odradi se redirect na odgovarajuću stranu.

Pozdrav,
Šegi
 
Odgovor na temu

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.verat.net.

ICQ: 144658033


Profil

icon Re: ASP.NET Culture info...?!29.10.2004. u 18:54 - pre 214 meseci
Evo kako sam ja to svojevremeno odradio kad je trebalo za neki sajt...
...
evo uploadovao sam *.cs bolje nego da ovde oduzimam prostor...
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

adnan78
Adnan Strujic
Software Engineer/System Architect
SCG

Član broj: 27187
Poruke: 55
*.org.

ICQ: 17136266


Profil

icon Re: ASP.NET Culture info...?!01.08.2005. u 21:51 - pre 204 meseci
To sam ja vec napravio imas kod u SDSClassLibrary\Multilingual\MiltilingualHelper.cs

A za vas ostale...

string sLang = page.Request.UserLanguages[0]; //Uzima koji je language settings trenutno postavljen u korisnickom browseru

SetThreadCurentCulture(sLang); //Prebaciju aplikaciju u jezik koji je postavljen u korisnickom browseru

public static void SetThreadCurentCulture(string lang)
{
Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.CreateSpecificCulture(lang);
Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = new CultureInfo(lang);
}


SetThreadCurentCulture(sLang); ce da promijeni default podesavanja strane znaci da ce sve kontrole koje podrzavaju multilingual preci u taj jezik. Primjer takve kontrole je calendar control.

Ostale kontrole se moraju premapirati koristeci recimo resource files, al o tome neki drugi put


Pozdrav Ned!

[Ovu poruku je menjao adnan78 dana 02.08.2005. u 06:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.NET Culture info...?!

[ Pregleda: 2984 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.