Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

String

[es] :: C/C++ programiranje :: String

[ Pregleda: 3674 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pocetnik

Član broj: 2601
Poruke: 4
*.ppp.uni-mb.si



Profil

icon String19.03.2002. u 21:32 - pre 235 meseci
koristim Borlandov Turbo C++ 4.5 i u direktoriju include postoji string.h, uključim string.h(probao sam i bez .h), i u funkciji main() napišem npr. string recenica svaki put kompajler javlja ovu grešku:

Undefined symbol 'string' in function main()

u čemu je greška?

i da vas pitam dal neko ima knjigu MS Visual C++ 6 Biblija od Mikro knjige, jer ja je mislim naručiti pa me zanima dal je dobra za početnike.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: String19.03.2002. u 21:35 - pre 235 meseci
Probaj std::string, ili stavi pre funkcije main

using namespace std;

I koristi u ovakvim slučajevima

#include <string>

bez .h
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: String20.03.2002. u 07:14 - pre 235 meseci
Pa treba da radi i sa .h i bez .h :)
Ono
Code:
using namespace std;
je zapravo najbitnije.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

pocetnik

Član broj: 2601
Poruke: 4
*.ppp.uni-mb.si



Profil

icon Re: String20.03.2002. u 12:18 - pre 235 meseci
using namespace std;

u ovom slučaju javlja grešku
Declaration syntax error

a u slučaju std::string
Type qualifier 'string' must be a struct or class name in function main()
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: String20.03.2002. u 15:57 - pre 235 meseci
Pa ne znam kako to beše ide sa Borlandom, ali sting.h bi trebalo da uključuje C header fajl za stringove (strcpy itd), a string (bez h) je za std::string. No, kao što napomenuh, tako piše u standardu, a kako je to izvedeno u ovoj konkretnoj implementaciji, pojma nemam.

A ti, pocetnik, pošalji ceo primer ako ti nije teško. Da pogledamo...
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: String21.03.2002. u 08:18 - pre 235 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Pa ne znam kako to beše ide sa Borlandom, ali sting.h bi trebalo da


Ja bih razmislio i o tome koliko BC++ 4.5 podrzava trenutni standardni C++. Cini mi se da je malo mator da bi podrzavao stringove onako kako su sada definisani, hedere bez .h i namespace.

poz.
 
Odgovor na temu

pocetnik

Član broj: 2601
Poruke: 4
*.ppp.uni-mb.si



Profil

icon Re: String21.03.2002. u 14:47 - pre 235 meseci
#include <string>
#include <iostream.h>
using namespace std;

int main() {
string tekst("neki tekst.....");
cout << tekst << endl;
cout << "Size = " << tekst.size() << endl;
cout << "Capacity = "
<< tekst.capacity() << endl;
tekst.insert(1, "opet neki tekst.... ");
cout << tekst << endl;
cout << "Size = " << tekst.size() << endl;
cout << "Capacity = "
<< tekst.capacity() << endl;
tekst.reserve(500);
tekst.append("tekst....");
cout << tekst << endl;
cout << "Size = " << tekst.size() << endl;
cout << "Capacity = "
<< tekst.capacity() << endl;
}

evo ovo je primjer programa, a kompajler javlja ove greške:
Compiling
Error tekst.CPP 3: Declaration syntax error
Error tekst.CPP 6: Undefined symbol 'string' in function main()
Error tekst.CPP 7: Undefined symbol 'tekst' in function main()


Pregledao sam i Help, ali nema ništa o stringu.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: String21.03.2002. u 15:51 - pre 235 meseci
Citat:
pocetnik:
using namespace std;


Reklo bi se da BC++ 4.5 ne podrzava namespace i ostalo.

Mozda bi ti korisno bilo da umesto BC++ 4.5 probas da iskoristis Borland Builder, koji je prilicno u skladu sa vazecim C++-om.

f.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: String21.03.2002. u 15:57 - pre 235 meseci
Da, da... ako me pamćenje dobro služi, BC 4.5 je izašao negde 1995/6, a standard je usvojen 1998.

Jednostavno, moraćeš da nađeš noviji kompajler ako hoćeš da koristiš std::string. A program izgleda OK, osim što umesto iostream.h treba da ide samo iostream (bez h).
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: String

[ Pregleda: 3674 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.