Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

String u bajt

[es] :: Visual Basic 6 :: String u bajt

[ Pregleda: 2463 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

slavenp
BL

Član broj: 6316
Poruke: 40
*.telekomsrpske.com



Profil

icon String u bajt23.06.2003. u 20:25 - pre 202 meseci
Kako da string (npr A0) pretvorim u bajt u VB-u.
Postoji li neka funkcija za to.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12611



+4575 Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 20:30 - pre 202 meseci
Jel to "A0" Hex zapis?
 
Odgovor na temu

slavenp
BL

Član broj: 6316
Poruke: 40
*.telekomsrpske.com



Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 21:00 - pre 202 meseci
nije hex nego string.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12611



+4575 Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 21:13 - pre 202 meseci
:) Ma naravno da je string ali mislio sam sta predstavlja, da li svaki karakter treba (na osnovu ASCII-a) da se prebaci u broj (Byte) ili je to primer Hex-a pa to A0 treba da se konvertuje u 160?
 
Odgovor na temu

slavenp
BL

Član broj: 6316
Poruke: 40
*.telekomsrpske.com



Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 21:39 - pre 202 meseci
Ok .
Svaki string koji ucitam iz tabele treba da prebacim u heksadecimalnu vrijednost da bi nad njime mogao vrsiti mat operacije.
Elem A0 i dalje ostaje hA0 ali samo kao hex vrijednos (ili decimalno 160)
Pozdrav
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 21:44 - pre 202 meseci
Dim ByteArray() As Byte

Private Sub StrToByte(byval Value as String)
    Dim i As Integer
    
    ReDim ByteArray(Len(Value) - 1)
    
    For i = 1 To Len(Value)
        ByteArray(i - 1) = Asc(Mid(Value, i, 1))
    Next
End Sub

-------------------------------------------------

a mozes i ovako
ByteArray = StrConv(Text, vbFromUnicode)

ili ovako
Call CopyMemory (ByteArray(0), ByVal Text, lText)

gde je lText duzina stringa, a CopyMem API

Declare Sub CopyMemory Lib "kernel32" Alias _
        "RtlMoveMemory" ( _
         hpvDest As Any, _
         hpvSource As Any, _
         ByVal cbCopy As Long)

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 23.06.2003. u 21:50 GMT]

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 23.06.2003. u 22:17 GMT]
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12611



+4575 Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 21:47 - pre 202 meseci
Mislim da sam shvatio.
Nemas za to gotovu funkciju ali...
Code:

Dim MyString as String
Dim i as Integer
Dim Output() as Byte

MyString = UcitajIzTabele() 'kako vec dobijas string
ReDim Output(Len(MyString))
For i = 1 to Len(MyString)
    Output(i)=Asc(Mid(Mystring,i,1))
Next i


Eto, ovo ti prebacuje svaki karakter u byte na osnovu ASCII-a. Ja ne znam kako bi drugacije mogao da pretvoris String u Byte.

EDIT: He, ovo je vec drugi put danas da istovremeno sa nekim postujem. Resenje je prakticno isto, samo na malko drugaciji nacin.
 
Odgovor na temu

slavenp
BL

Član broj: 6316
Poruke: 40
*.telekomsrpske.com



Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 22:31 - pre 202 meseci
Nisam mislio da mi vrati ascii kod nego vrednost od 0 do 255.
Uspeo sam nesto sa funkcijom val().
U svakome slucaju hvala svima na korisnim savetima
Da nisam do sada radio sa binarnim fajlovima u vb-u .Moze mi neko objasniti par detalja vezano za to ,
par primera, kako se otvara , pozicionira i sl.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12611



+4575 Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 22:34 - pre 202 meseci
Obrati paznju na FileSystemObject. Toliko je jednostavno da obicno ne mozra da se objasnjava ali ako zapne kazi pa da pomazemo ;).
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 22:57 - pre 202 meseci
Pogledaj u MSDNu Open

Trebalo bi da ide nekako ovako

Dim FNum As Integer

FNum = FreeFile
Open FileName For Binary Access Write As FNum
Put FNum, Offset, Values
Close FNum

S tim sto je Offset pozicija (broj bajtova) odakle pocinje upis.


Trebalo bi staviti jedan top topic FileSystem Object. Sta mislis Shadowed? :)

 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 23:42 - pre 202 meseci
Ako ste raspolozeni da napisete nesto kako treba u vezi FSO ili neke druge biblioteke, slazem se i podrzavam predlog. Uradite, a ja cu da stavim to kao TOP temu.

Pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: String u bajt23.06.2003. u 23:45 - pre 202 meseci
Postoji jedna stara tema u vezi FSO i sl. :
http://www.elitesecurity.org/tema/9629/0#72276
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: String u bajt24.06.2003. u 12:43 - pre 202 meseci
Citat:

Ako ste raspolozeni da napisete nesto kako treba u vezi FSO


Pravo da ti kazem jc dentone, ja bih samo napisao za rad sa fajlovima, folderima, drajvovima pogledajte FSO. Shadowed je vec rekao da je FSO zaista jednostavan, a i nazivi metoda su takvi da odmah mozes videti cemu koji metod sluzi. Uz to FSO je opisan u MSDNu, tako da mislim da nema smisla prepricavati MSDN ovde.

Ako neko misli da treba napisati nesto vise o FSOu, ja cu usestvovati u tome.


 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: String u bajt25.06.2003. u 02:48 - pre 202 meseci
Ajd' to jeste, ali rekoh i "ili neke druge biblioteke". Tako da .. samo izvolite.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: String u bajt

[ Pregleda: 2463 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.