Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Početničko pitanje

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Početničko pitanje

[ Pregleda: 6367 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Početničko pitanje11.10.2004. u 22:36 - pre 240 meseci
Evo, čitao sam ovaj forum o Smarty-ju, pa pošto svi hvalite ovo, odlučio sam, da izprobam.
Inštalacija je išla BP, onaj crash course sam razumjeo.

Evo sad pitanja. Baš u ovo vrijeme pravim neki sajt, treba mi još samo news skripta, i to ču napraviti u smartyju.

dakle sada imam ovu strukturu:

index.php
-smarty
--news
---index.php
--templates
---index.tpl

da li je moguče sad u ovaj root index.php includovati index.php sa smarty kodom, dakle nekako u stilu:

include ('smarty/news/index.php');

Hvala
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
80.252.134.*



Profil

icon Re: Početničko pitanje12.10.2004. u 00:17 - pre 240 meseci
sve zavisi kava je ta skripta index.php ali mislim da nebi trebalo biti problema include napraviti u neku drugu php skriptu ali pitam se boze sto li
 
Odgovor na temu

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Re: Početničko pitanje12.10.2004. u 08:05 - pre 240 meseci
Pa ovako imam sad urađeno - index.php - po sajtu se šetam sa slanjem variable $action u URL-u, recimo index.php?action=board


include('header.php');

//body

switch ($_GET('action')) {

default:
include ('home.php');
break;
case guestbook:
include ('guestbook.php');
break;
case board;
include ('board.php');
break;
//i tako dalje

include ('footer.php');

E, ako sad napravim news script pomoču Smarty-ja, kako, da to uključim u body?

Ovako verovatno ne ide:
include ('news.php'),

Hvala na odgovoru.
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
80.252.134.*



Profil

icon Re: Početničko pitanje12.10.2004. u 08:42 - pre 240 meseci
moze ici sto da ne
 
Odgovor na temu

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Re: Početničko pitanje14.10.2004. u 09:49 - pre 240 meseci
Hvala, uspio sam includati smarty file, bio je problem u pathu.

Ako može, još jedno početnično pitanje.
Uspio sam napraviti jednostavni news script u smarty-ju.

Sad ja uzimam sve podatke iz baze i sa Smarty-em zovem news.tpl, pa tamo izpišem.

Problem mi je pri izpisu news texta, pošto mi ne pretvara \n u <br>.
U php-u to riješavam sa funkcijom nl2br().

Kako to uraditi sa Smarty-jem.

Hvala

 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Početničko pitanje14.10.2004. u 11:12 - pre 240 meseci
http://smarty.php.net/manual/en/language.modifier.nl2br.php
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Re: Početničko pitanje14.10.2004. u 11:49 - pre 240 meseci
Hvala, a reci mi molim, kako da izparsam text, ako u njega stavim BB tagove.
(recimo [kode] i [/koda]

lp
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Početničko pitanje14.10.2004. u 13:40 - pre 240 meseci
Nisam siguran, ali mislim da Smarty nema podršku za UBB. Ispravite me ako grešim...

Moraš sam da napišeš funkciju koja će ti parsirati UBB. Ima mnogo primera... Svojevremeno sam prepravio phpBBov kod. Kasnije sam skontao da XOOPS ima nešto bolje rešen UBB parser tj. ne toliko bolji koliko jednostavniji za hackovanje. Sada koristim svoj UBBparser, ali je nešto napredniji od spomenutih jer podržava događaje, više atributa, handlere i koješta slično...

Pozdrav
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

Jaka_S

Član broj: 21695
Poruke: 13
*.dsl.siol.net.



Profil

icon Re: Početničko pitanje14.10.2004. u 21:07 - pre 240 meseci
Ilija, aj mi reci, molit te, kde da nađem tu funkciju u Xoopsu.
Skinuo sam ga prije mesec dana baš zbog Smarty-ja, ali taj parser nikako da nađem. :(

LP
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.vdial.verat.net.



+1 Profil

icon Re: Početničko pitanje23.11.2004. u 20:58 - pre 239 meseci
Imaš to isto i u bBlog softwaru, pošto i on koristi Smarty. BBcode modifier se nalazi u bblog/bBlog_plugins/ folderu, a fajl se zove "modifier.bbcode.php". Pa uzmeš šta ti treba i tako napraviš svoj modifier i onda ga samo primeniš u Smartiju kad god ti zatreba da isparsiraš nešto.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Početničko pitanje23.11.2004. u 23:13 - pre 239 meseci
Smarty modifier je možda i najbolja stvar. Najjednostavnije se koristi, a ako već ima gotov onda nema šta da se misli :)
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Početničko pitanje

[ Pregleda: 6367 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.