Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!10.10.2004. u 19:17 - pre 214 meseci
Imam problem kada pokusam da elemente dvostruko ulancane liste pokusam da smestim u fajl. Evo koda:
Code:
tmp := pocetak;
  assignfile(pf,'c:\program files\cestitka\slideshow.out');
  rewrite(pf);
  while tmp <> nil do
    begin
          writeln(pf,tmp^.slika);
          writeln(pf,tmp^.sx);
          writeln(pf,tmp^.sy);
          writeln(pf,tmp^.sh);
          writeln(pf,tmp^.sw);
          writeln(pf,tmp^.text);
          writeln(pf,tmp^.tx);
          writeln(pf,tmp^.ty);
          writeln(pf,tmp^.th);
          writeln(pf,tmp^.tw);
          writeln(pf,tmp^.fcolor);
          writeln(pf,tmp^.fname);
          writeln(pf,tmp^.fsize);
          writeln(pf,tmp^.fstil);
          writeln(pf,tmp^.sleeping);
          tmp:=tmp^.sledeci;
    end;
  closefile(pf);

tmp-pok na listu
pf-textfile

Svi elementi su mi tipa string,s tim sto su neki nastali f-jom inttostr. Kada otvorim fajl, neki stringovi su ok, a ovi nastali ovom f-jom su prazni (tj. postoji samo znak za novi red). Kako to da resim?

Drugi problem je kako da kopiram npr pera.mp3 sa jednog na drugo mesto? Ako moze primer za to.
 
Odgovor na temu

Mr.Van
Stevan Dejanovic
Zvezdara

Član broj: 17184
Poruke: 6
62.108.101.*

ICQ: 107420192


Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!10.10.2004. u 22:11 - pre 214 meseci
Ma za kopiranje fajlova imas one komande readblock i writeblock.. ja sam to davno ceprkao s njima i radilo....

a imas primer u dephi-u evo navescu ti ga

var

FromF, ToF: file;
NumRead, NumWritten: Integer;
Buf: array[1..2048] of Char;
begin
if OpenDialog1.Execute then { Display Open dialog box }
begin
AssignFile(FromF, OpenDialog1.FileName);
Reset(FromF, 1); { Record size = 1 }
if SaveDialog1.Execute then { Display Save dialog box}
begin
AssignFile(ToF, SaveDialog1.FileName); { Open output file }

Rewrite(ToF, 1); { Record size = 1 }
Canvas.TextOut(10, 10, 'Copying ' + IntToStr(FileSize(FromF))
+ ' bytes...');
repeat
BlockRead(FromF, Buf, SizeOf(Buf), NumRead);
BlockWrite(ToF, Buf, NumRead, NumWritten);
until (NumRead = 0) or (NumWritten <> NumRead);
CloseFile(FromF);
CloseFile(ToF);
end;
end;
end;
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.36.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!10.10.2004. u 22:57 - pre 214 meseci
Daj primer za taj IntToStr, kako ga koristis?
 
Odgovor na temu

Slavisa
Slavisa Dojcinovic
JKP Cistoca
Banjaluka

Član broj: 9861
Poruke: 44
*.teleklik.net.



Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!10.10.2004. u 23:09 - pre 214 meseci
Code:

  CopyFile('pera.mp3', 'djoko.mp3', TRUE);

:)
Slavisa
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 802
217.119.242.*



+62 Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!11.10.2004. u 07:54 - pre 214 meseci
Proveri da li si mozda negde prosledjivao nekoj funkciji tvoj tmp^ record bez VAR deklaracije. U tom slucaju si punio stringove KOPIJI record-a, umesto originalu.

Rajko
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.etf.bg.ac.yu.



Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!11.10.2004. u 12:57 - pre 214 meseci
@morlic Primer:
Code:
cur^.sx:=inttostr(form1.edit1.text);

@Rapaic Rajko tmp nisam prosledjivao. To mi je lokalna promenljiva koja ide od pocetka do kraja liste:
Code:
tmp := pocetak;
gde mi je pocetak globalna promenljiva koja pokazuje na pocetak liste.
 
Odgovor na temu

Slavisa
Slavisa Dojcinovic
JKP Cistoca
Banjaluka

Član broj: 9861
Poruke: 44
*.teleklik.net.



Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!11.10.2004. u 14:34 - pre 214 meseci
form1.edit1.text vraca tip String.IntToStr() konvertuje Integer u String, a ti vec imas string ! Mozda si htio da string konvertujes u integer tj. StrToInt() ?
Uostalom taj kod ce proizvesti gresku prilikom kompajliranja.
Slavisa
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!11.10.2004. u 20:06 - pre 214 meseci
Citat:
Slavisa: form1.edit1.text vraca tip String.IntToStr() konvertuje Integer u String, a ti vec imas string ! Mozda si htio da string konvertujes u integer tj. StrToInt() ?
Uostalom taj kod ce proizvesti gresku prilikom kompajliranja.

Ok, pogresio sam. To sam pisao iz skole i iz glave, pa... Nego desilo mi se nesto veoma cudno: Ono sto sam testirao i nije htelo da radi, sada radi bez problema. Stvarno mi nije jasno kako, ali pokusao sam sinoc 5-6 puta i uvek mi je fajl bio poluprazan, a sada sam startovao isti program, bez ispravljanja koda i radi. Sada sebi zvucim smesno. Hvala na pomoci i izvinite na bespotrebnom cimanju, ali ja sam se petljao sa tim makar sat vremena sinoc i nisam mogao da resim problem.
 
Odgovor na temu

Slavisa
Slavisa Dojcinovic
JKP Cistoca
Banjaluka

Član broj: 9861
Poruke: 44
*.teleklik.net.



Profil

icon Re: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!11.10.2004. u 20:30 - pre 214 meseci
Mozda imas gremline u racunaru :)
Slavisa
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Writeln u fajl - cudno + kopiranje fajla!!!

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.