Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kompajliranje fluid programa u gcc-u

[es] :: C/C++ programiranje :: Kompajliranje fluid programa u gcc-u

[ Pregleda: 5191 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.vdial.verat.net



Profil

icon Kompajliranje fluid programa u gcc-u07.10.2004. u 10:12 - pre 188 meseci
Odlucio sam da vidim kakav je fltk i narocito fluid, posto mi treba nesto tog tipa. Napravio sam neki prozorcic po uputstvima iz manuala i kada sam pokusao da ga kompajliram... Ocigledno sam propustio da nesto ukljucim ili podesim, posto je nemoguce da daje ovoliko gresaka bez razloga.

gcc -L/usr/lib/fltk-1.1 -Wl,-rpath,/usr/lib/fltk-1.1 -L/usr/X11R6/lib -lfltk -lXft -lpthread -lXext -lX11 -lsupc++ test.cxx
test.cxx:1:3: invalid preprocessing directive #data
test.cxx:2: error: syntax error before numeric constant
test.cxx:4: error: syntax error before `{' token
test.cxx:6: error: ISO C++ forbids declaration of `open' with no type
test.cxx:6: error: missing ';' before right brace
test.cxx:6: error: parse error before `{' token
test.cxx:10: error: parse error before `}' token
test.cxx:21: error: parse error before `{' token
test.cxx:23: error: syntax error before `->' token
test.cxx:27: error: parse error before `{' token
test.cxx:32: error: syntax error before `->' token
test.cxx:34: error: parse error before `}' token
test.cxx:35: error: parse error before `{' token
test.cxx:37: error: parse error before `}' token
test.cxx:39: error: parse error before `{' token
test.cxx:46: error: parse error before `{' token
test.cxx:49: error: syntax error before `{' token
test.cxx:49: error: stray '\' in program
test.cxx:49: error: parse error before `#' token
test.cxx:51: error: parse error before `}' token
test.cxx:53: error: parse error before `{' token
test.cxx:55: error: parse error before `}' token
test.cxx:59: error: syntax error before `{' token
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.vdial.verat.net

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Kompajliranje fluid programa u gcc-u07.10.2004. u 22:46 - pre 188 meseci
Fluid lepo radi, samo ima neku malo cudnu logiku, tj ja bi neke stvari uradio na mozda malo dugaciji nacin.

Evo ti saljem jedan hello world sa radjen za fltk 1.1.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kompajliranje fluid programa u gcc-u16.10.2004. u 12:24 - pre 188 meseci
Ono sto ja najvise gotivim u FLTK-u je, izmedju ostalog, upravo njegova fleksibilnost u ovakvim situacijama - kada se program sastoji od samo jednog fajla. Tu postoji tako elegantno resenje:

fltk-config --compile myapp.cpp

fltk-config skript ce da iskoristi sve sto treba da bi se program uspesno preveo. No ipak za neke stvari treba dodatnih parametara. Recimo ako ti program koristi slike, opengl, glut ili forms onda moras da dodas jos i odgovarajuci parametar. Recimo da ti program koristi PNG sliku da bi je prikazao kao pozadinu glavnog prozora. Za ovo ti naravno treba libfltk_images. U ovom slucaju kompajliras myapp.cpp ovako:

fltk-config --use-images --compile myapp.cpp

Slicno bi bilo i sa OpenGL-om (koristis --use-gl). Moze i kombinacija ovo dvoje, bez problema..
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kompajliranje fluid programa u gcc-u16.10.2004. u 12:26 - pre 188 meseci
Btw. sad videh ono '#data' u porukama o greskama. To FLUID garantovano nije uradio. To je neki tvoj kod...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Kompajliranje fluid programa u gcc-u17.10.2004. u 12:38 - pre 188 meseci
Hvala na odgovorima! Sad cu da probam, pa da javim sta sam uradio.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kompajliranje fluid programa u gcc-u

[ Pregleda: 5191 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.