Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error

[es] :: Access :: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error

[ Pregleda: 2200 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: DarkMan


Profil

icon Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error29.09.2004. u 00:12 - pre 207 meseci
U proceduri Form_Error jedino sto se dobije je kod greske ali ne i njen tekst.
Problema nema kada je kod greske jedinstven ali na primer za sledece dve greske kod je isti:

Cannont insert the value NULL into column 'CENA', table 'MojaBaza.dbo.Artikli'l; column does not allow nulls. INSERT fails.

Cannont insert the value NULL into column 'NAZIV', table 'MojaBaza.dbo.Artikli'l; column does not allow nulls. INSERT fails.

Da li postoji neki objekat koji sadrzi ove tekstulne opise greske ?
Trebaju mi da ih analiziram i na osnovu naziva kolone izbacim svoju poruku da u toj i toj koloni nije uneta vrednost.

Objekat Err se ovde ne moze iskoristiti a ni AccessError funkcija mi ne vraca ove greske.
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error29.09.2004. u 07:42 - pre 207 meseci
Pazi, provera verdnosti koje se upisuju u tabelu UVEK treba da se radi pre upisivanja, a ne metodom trial-and-error.
Znaci pre nego sto pozoves insert, prvo proveri vrednosti koje imas, i ako je sve u redu onda uradi insert.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error29.09.2004. u 10:38 - pre 207 meseci
I to je jedno resenje ali ja ipak hocu da procitam MSSQL poruku o gresci.
Verovatno postoji neko resenje. Kada sam koristio Borland C++ Builder imao sam pristup ovoj poruci.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error30.09.2004. u 20:49 - pre 207 meseci
Mozes da koristis JET Error collection, otprilike ovako. Primer je iz Access Helpa, za error keyword. To bi trebalo da pohvata multiple greske koje posalje anzad SQL.

Code:

Sub DescriptionX()

    Dim dbsTest As DAO.Database
    
    

    On Error GoTo ErrorHandler

    ' Intentionally trigger an error.
    Set dbsTest = OpenDatabase("NoDatabase")

    Exit Sub

ErrorHandler:
    Dim strError As String
    Dim errLoop As DAO.Error

    ' Enumerate Errors collection and display properties of
    ' each Error object.
    For Each errLoop In Errors
        With errLoop
            strError = _
                "Error #" & .Number & vbCr
            strError = strError & _
                "  " & .Description & vbCr
            strError = strError & _
                "  (Source: " & .Source & ")" & vbCr
            strError = strError & _
                "Press F1 to see topic " & .HelpContext & vbCr
            strError = strError & _
                "  in the file " & .HelpFile & "."
        End With
        MsgBox strError
    Next

    Resume Next

End Sub
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
195.252.80.*

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error01.10.2004. u 00:36 - pre 207 meseci
Ovo funkcionise samo ako se koristi cist access tj. MSJET.
Da bi taj kod uopste proradio u access project-u mora se referencirati 'Microsoft DAO 3.6' i kada dodje do greske i otpocne procedura Form_Error ova Errors kolekcija je prazna.

Inace ako necu da referenciram DAO mogu se koristiti umesto DAO.Error ADODB.Error a umesto Errors Application.DBEngine.Errors. Ali i na ovaj naci se ne dobija nista.

Verovatno nije ni predvidjeno da se mogu uhvatiti ove poruke o gresci inace bi u Form_Error pored koda greske bio prosledjen i opis greske (kao u C++).

U svakom slucaju koriscenjem Simketovog predloga sam obavio posao.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Hvatanje MSSQL poruka-greske u Form_Error

[ Pregleda: 2200 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.