Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da procitam IP adresu?

[es] :: PHP :: Kako da procitam IP adresu?

[ Pregleda: 3531 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Kako da procitam IP adresu?27.09.2004. u 13:59 - pre 205 meseci
Preko php-a hocu da “uzmem” procitam adresu korisnika koji se logovao.

Preko $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] mogu uzeti koji operativni sistem ibrowser koristi onaj sto pristupa web lokaciji.
Ja hocu da dobijem i trenutnu IP adresu koja pristupa web lokaciji. Tako bi formirao tabelu pristupa, da znam ko je koristio taj sajt.

Moze li se to preko php-a?
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.smdesign.co.yu

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?27.09.2004. u 14:11 - pre 205 meseci
napravi jedan file koji ima samo
phpinfo();

i pozovi ga kroz browser, i detaljno proucis stranicu. Nacices sve sto ti treba
 
Odgovor na temu

loopia
Västerås - Niš

Član broj: 17415
Poruke: 114
212.200.114.*

Sajt: loopia.rs


Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?27.09.2004. u 14:32 - pre 205 meseci
Poštovani,


Trenutna IP adresa se dobija promenljivom:
Code:
$GLOBALS['REMOTE_ADDR']


S poštovanjem,
Loopia Support
--------------------------------------------------------------
Loopia Web Hosting | Budite uvek vidljivi! -> http://loopia.rs
--------------------------------------------------------------
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?27.09.2004. u 14:43 - pre 205 meseci
loopia:
----$GLOBALS['REMOTE_ADDR']---
Je li samo pozove ova varijabla a ona se sama ispise u browseru ?

Kada tako napisem php skriptu pojavi mi se :
Notice: Undefined index: REMOTE_ADDR in c:\Program Files\Apache Group\Apache\htdocs\a.php on line 1



flylord:

---napravi jedan file koji ima samo
phpinfo();---

Napravio sam.
Izbacio mi je na ekranu spisak moga sistema i phpea i to.

Je li treba koristiti varijablu: REMOTE_ADDR i kako ?
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.space.wifiwien.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?27.09.2004. u 14:49 - pre 205 meseci
Code:

$ip = '';
if (getenv("HTTP_CLIENT_IP")) {
               $ip = getenv("HTTP_CLIENT_IP");
           } elseif (getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR")) {
               $ip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
           } elseif (getenv("REMOTE_ADDR")) {
               $ip = getenv("REMOTE_ADDR");
           }


ili
Code:

$ip_adrese = array();
   if  (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']) && strpos($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'],',')) {
       $ip_adrese +=  explode(',',$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']);
   } elseif (isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
       $ip_adrese[] = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
   }
   $ip_adrese[] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

S postovanjem,
Dejan Topalovic Support ;)
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?28.09.2004. u 10:21 - pre 205 meseci
Radi.
Hvala.
 
Odgovor na temu

Mikes
Republika Srpska

Član broj: 32878
Poruke: 55
81.93.74.*



Profil

icon Kako dobiti naziv racunara ?05.11.2004. u 07:28 - pre 203 meseci
Moze li se dobiti naziv racuanra koji pristupa php sajtu?

Znaci moze li se preko php-ea doci do podatka naziva racunara: npr. naziv racunara u LAN mrezi ili naziv pod kojim je registrovan u Windowsu ?
 
Odgovor na temu

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.knjaz.co.yu.

Sajt: localhost


+1 Profil

icon Re: Kako da procitam IP adresu?05.11.2004. u 12:35 - pre 203 meseci
pronadji na php_ovom web portalu sve o $_SERVER[' ... '] nizu.
tu imas dosta informacija koje mozes koristiti u svojim skriptovima.

pozdrav...
ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da procitam IP adresu?

[ Pregleda: 3531 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.