Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP POMOC...

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP POMOC...

[ Pregleda: 4087 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.proxy.aol.com

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon ASP POMOC...20.12.2001. u 07:50 - pre 226 meseci
RADIM NEKI COMMUNITY SAJT, PA SAM NAPRAVIO LOGIN PAGE...I TKAO DA SE SVAKO KO SE PRIJAVI NA STRANICI ULOGIRA, I ONDA MU SE POJAVE STA JA ZNAM WELCOME TAJ I TAJ, MESSAGES, OVO ONO...

ALI ONO STO MI TREBA JE DA NA INDEX.asp Pocetnoj stranici ima nesto sto bi govorilo koliko je aktivnih Usera trenutno na stranici i koji su useri na stranicii...nesto slicno ovome na dnu Gojkovog Foruma gde pise, trenutni korisnici, pa .....pisu nicknames...e tako mi nesto treba...

Jel moguce to napraviti koriscenjem ASP...ili ako enkako da to napravim ili ako ima neko taj code...

Gojko kako si ti napravio to na ovom forumu...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13648



+159 Profil

icon Re: ASP POMOC...20.12.2001. u 10:48 - pre 226 meseci
Reći ću ti koji je generalno princip, a za detalje o tome kako to izvesti u ASP-u ćeš morati nekog drugog da pitaš.

Kada se korisnik uloguje, biva obeležen cookiem sa njegovim podacima, tako da se login obavlja automatski pri svakoj sledećoj poseti. Ovo nije najsigurnije rešenje, jer je cookie moguće sniffovati ali je vrlo pogodno za korisnike, mnogo manje kucaju i brže pristupaju sajtu sledeći put.

Za listu korisnika koji su online, ti treba posebna tabela u bazi u kojoj ces drzati ove podatke i jedna funkcija koja proverava vreme poslednje posete, i ako je razlika izmedju vremena sada i vremena te posete veca od na primer 15 minuta, brise datog korisnika iz tabele aktivnih korisnika.

Kada ti treba listing, samo izlistas spomenutu tabelu..
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.verat.net



Profil

icon Re: ASP POMOC...20.12.2001. u 13:05 - pre 226 meseci
Mislim da imas foru i sa Application objektom, ali nisam siguran koja je. Elem, idi na http://www.aspin.com/ i potrazi tamo...
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: ASP POMOC...21.12.2001. u 00:06 - pre 226 meseci
HVALA GOJKO...IMAM COVJEKA U SKOLI KOJI RADI SA TIM...
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP POMOC...21.12.2001. u 01:49 - pre 226 meseci
U global.asa stavish ovo:
Code:
Sub Application_OnStart
  Application("BrojUseraNaSajtu") = 0
  Application("UseriNaSajtu") = ""
End Sub

Sub Session_OnStart
  Session.Timeout = 1
  Session("Start") = Now
  Application.Lock
   Application("BrojUseraNaSajtu") =  Application("BrojUseraNaSajtu")  + 1
   If Not Request.Cookie("Username") = "" Then
        Application("UseriNaSajtu") =   Application("UseriNaSajtu")  & "," & Request.Cookie("Username") 
  Application.Unlock

End Sub

Sub Session_OnEnd
Application.Lock
Application("BrojUseraNaSajtu") =  Application("BrojUseraNaSajtu")  - 1
NizUseraNaSajtu = Split(Application("UseriNaSajtu") ,",")
 ' umesto zareza moze biti bilo sta sto si koristio za dodavanje novog 
 ' korisnika u Application("UseriNaSajtu") 
strNewsString = "" ' u njega ces da trpash sve osim onog koji ode sa sajta
For i = 0 To UBound(NizUseraNaSajtu)
  If Not NizUseraNaSajtu(i) = Request.Cookie("Username")  Then 
    strNewsString = strNewsString & "," & NizUseraNaSajtu(i)
  End If
Next
Application.Unlock
End Sub



******************************************

E to je kod za global.asa (auh ispisah ja tog dosta)
E sad ovaj global.asa naravno stavish u root a onda u skripti samo uradish
Response.Write "Trenutno na sajtu je" & Application("BrojUseraNaSajtu")
Response.Write "Na sajtu su korisnici:" & Application("UseriNaSajtu")

Eto to je to. Proveri ima li greskica.
Pozdrav

Marko_L : Dodati code tagovi

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 18.06.2005. u 00:12 GMT+1]
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.in.us.prserv.net

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: ASP POMOC...21.12.2001. u 22:21 - pre 225 meseci
ovo je jes bolje...

hvala mnogo...
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.proxy.aol.com

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: ASP POMOC...24.12.2001. u 08:48 - pre 225 meseci
Sta mislite moze li ovako nesto ???

Nisam siguran da li ce raditi...ne mogu provjeriti..

Code:
<% @ language="vbscript" %>
<%
Dim temp, ip
temp = Request.ServerVariables("HTTP_X_FORWARDED_FOR")
If temp<>"" Then 
ip = temp
Else
ip = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR")
End If
Response.Write ip
%>


Marko_L : Dodati code tagovi

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 18.06.2005. u 00:13 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP POMOC...24.12.2001. u 10:32 - pre 225 meseci
Da, ali sta ovim oces da postignes.

Ovo ti samo ispisuje IP posjetioca.

Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
152.163.204.*

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: ASP POMOC...24.12.2001. u 17:22 - pre 225 meseci
U pravu si... hm...
 
Odgovor na temu

kaan
Kaurin Andrej
Telerik, Bulgaria
Banjaluka

Član broj: 1741
Poruke: 109
*.dialup.blic.net

ICQ: 47193919


Profil

icon Re: ASP POMOC...24.12.2001. u 20:33 - pre 225 meseci
Citat:
01011011:
U pravu si... hm...


Pa gore sam ti ostavio kod. Nisam imao vremena da ga probam ali to je to.
Ako ima greska onda je neka sitba greska u kuckanju i slicno.
Kaurin Andrej
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ASP POMOC...

[ Pregleda: 4087 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.