Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Smarty + Java Script + CSS

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Smarty + Java Script + CSS

[ Pregleda: 8654 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MrYoo

Član broj: 30
Poruke: 198
*.mobtel.com

ICQ: 47188818


Profil

icon Smarty + Java Script + CSS13.09.2004. u 21:52 - pre 200 meseci

Kada pokusam da ubacim CSS u stranicu javlja mi gresku, e sada ja sam zapazio da se to javlja zbog toga sto se koriste zagrade {} koje on inace koristi za promenljive,
ja to resavam tako sto stavim CSS uposeban file pa ga ukljucim u template.

Da li ja to mogu da resim nekako drugacije da mi recimo CSS bude na template-u direktno, isto vazi i za Java Script da li mogu nekako da ostavim neku funkciju na stranici ili moram svaku da stavljam u poseban file pa da ih inkludujem u template.

greska koju mi vraca je

Code:

Fatal error: Smarty error: [in wemenu.tpl line 10]: syntax error: unbalanced parenthesis in if statement (Smarty_Compiler.class.php, line 1232) in libs\Smarty.class.php on line 1102


u 10 redu mi pocinje recimo CSS ili Java Script funkcija.

 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.74.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS14.09.2004. u 00:34 - pre 200 meseci
to je zato sto si ostavio { umesto {ldelim} i } umesto {rdelim} jer je { i } smarty delimiter.

znaci, ili ces da pises
<style>
.a {ldelim} font: ... {rdelim}
.b {ldelim} font: ... {rdelim}
</style>

ili

{literal}
<style>
.a { font: ... }
.b { font: ... }
</style>
{/literal}

Isto vazi za JavaScript ili bilo koji non-smarty kod koji includeujes na bilo koji nacin u .tpl.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

MrYoo

Član broj: 30
Poruke: 198
*.mobtel.co.yu

ICQ: 47188818


Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS14.09.2004. u 08:36 - pre 200 meseci

Hvala na odgovoru drugo resenje mi je efikasnije jer sa prvim mi pravi probleme kada hocu da editujem pop up menu sa Dreamwaver-om.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
195.252.85.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS14.09.2004. u 09:40 - pre 200 meseci
http://www.phparch.com/sample.php?mid=6


 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS14.09.2004. u 12:31 - pre 200 meseci
Da to smarty lijevi i desni delimiter interfare sa javascript i css je pravi hemeroid.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS27.09.2004. u 17:46 - pre 200 meseci
Kao delimitere koristim <{ i }>

Znači samo:

Code:
$smarty = new Smarty();
$smarty->left_delimiter = '<{';
$smarty->right_delimiter = '}>';


Ovu sintaksu sam uzeo od XOOPSa.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.centrettc.ru



Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS27.09.2004. u 23:39 - pre 200 meseci
xoops nije los nekad sam mu se divio sad ga prezirem.

Nego vidio sam dosta delimitera ali ja se drzim default svega... pisem html kod u notepadolikom editoru mnogo kazu asketski ali samo tako mogu da uradim ono sta mije volja. Nisam upalio DW ima 2 godine.

To kazem sad ce se javiti oni sto kukaju ti delimiteri mi zeznu DW.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS28.09.2004. u 00:06 - pre 200 meseci
Ja sam napravio jedan modul za XOOPS pa sam hteo ne hteo morao koristiti njegove delimitere. Međutim, toliko sam se navikao na njih da ih sada svugde koristim.

Što se tiče default delimitera mogu i njih komotno korisiti pošto nikada ne stavljam CSS i/ili JS u dokumente već ih uvek držim u posebnim fajlovima. Navika...

A što se tiče DW-a i sličnih WYSIWYG IllMAIOOY editora tiče oni ne mogu da izađu na kraj sa Smarty templateima jerbo:

• Uvek rasparčavam stranice.
• Posebna sintaksa.
• U ogromnom broju slučajeva editor nema pojma kakav će finalni kod biti na kraju.
• Potpuno je glupo za takve stvari koristiti WYSIWYG editor.

Ovde nema nikakve pomoći... Uzmeš tekst editor pa kuckaj...
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

queens
Xavier Naidoo

Član broj: 40911
Poruke: 32
212.62.59.*



Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS27.01.2005. u 23:36 - pre 195 meseci
a da se taj .tpl preimenuje u .php ? onda bi mozda radilo...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS26.02.2005. u 15:28 - pre 194 meseci
ne bi radilo.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

cartmanlee
cartmanlee
FLEX/PHP specijalist, Adobe UG Manager
Zagreb

Član broj: 50997
Poruke: 436
*.xnet.hr.

Sajt: www.zgflex.org


+1 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS13.03.2005. u 09:32 - pre 194 meseci
A zašto ne staviš čitav style CSS blok unutar {literal}{/literal} tagova? Na taj način, Smarty ne parsira taj dio koda, već ga samo prepisuje.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS13.03.2005. u 18:29 - pre 194 meseci
Zato što bi me to teralo da razmišljam o nekim stvarima na koje ne bi trebalo da gubim svoje dragoceno vreme :) Ovako "po defaultu" sve prolazi i ne moram da se cimam ni zbog čega. A čovek se navikne za dva dana...

Kad malo bolje razmislim, mislim da bi mi trebalo par nedelja da se u potpunosti naviknem na stare delimitere...

Doduše, sve je stvar ličnog izbora i navike. Ja mislim da imam dovoljno razloga da nastavim "po svom" ;)
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

bugsu
Vojvodina - Subotica

Član broj: 40006
Poruke: 381
212.200.221.*



+3 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS26.06.2009. u 17:38 - pre 142 meseci
ajde ppl treba mi pomoc

situacija je sledeca

<a href="{$relative}/media/photos/{$video.VID}.jpg" class="highslide" onclick="return hs.htmlExpand(this, {swfObject:so} )" class="highslide">


i naravno smarty kaze unrecognized tag: swfObject:so

kako bi ja samo swfobject mogao da izolujem?
literal nece da radi, delimeter isto .....

a bas mi treba da swf bude.....
neka ideja?
Say NO to pop culture!!!
Crno je uvek u modi....
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 867
93.86.84.*

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: Smarty + Java Script + CSS26.06.2009. u 19:36 - pre 142 meseci
Ubaci sve u {literal} {/literal} tagove

znaci kod bi ti izgledao ovako

Code:
{literal}
<a href="{$relative}/media/photos/{$video.VID}.jpg" class="highslide" onclick="return hs.htmlExpand(this, {swfObject:so} )" class="highslide">
{/literal}


Mada bi sve ovo radilo ok jedino on click ti pravi problem pa mozda mozes da uradis i ovako
Code:

<a href="{$relative}/media/photos/{$video.VID}.jpg" class="highslide" {literal}onclick="return hs.htmlExpand(this, {swfObject:so} )"{/literal} class="highslide">



A isto tako mozes i da izolujes sve sem smarty varijabli, njih obavijes sa {/literal} {$varijabla} {literal}. Naravno literal opet stavis i negdje ispred i na kraj. ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Smarty + Java Script + CSS

[ Pregleda: 8654 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.