Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SOCKET - receive timeout?

[es] :: C/C++ programiranje :: SOCKET - receive timeout?

[ Pregleda: 3008 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.rvkds.net

ICQ: 147120023


Profil

icon SOCKET - receive timeout?30.08.2004. u 13:58 - pre 215 meseci
Kako da podesim receive timeout socketa.

Ovako sam probao.

Code:
int timeout=10;
    setsockopt(conn,IPPROTO_TCP,SO_RCVTIMEO,(char*)(&timeout),sizeof(int));



WSAGetLastError(); vraca 10042 tj. Bad protocol option.
An unknown, invalid or unsupported option or level was specified in a getsockopt or setsockopt call.


 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.178.54.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: SOCKET - receive timeout?30.08.2004. u 14:24 - pre 215 meseci
Umesto IPPROTO_TCP stavi SOL_SOCKET.
Osim toga vreme je u milisekundama, ako zelis timeout 10 sekundi, treba da bude 10000, a ne 10 (osim ako stvarno neces timeout od 10 milisekundi). Znaci:

Code:

int timeout = 10000;
setsockopt(conn, SOL_SOCKET, SO_RCVTIMEO, (char *)&timeout , sizeof(timeout));

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: SOCKET - receive timeout?30.08.2004. u 17:39 - pre 215 meseci
Hvala.

Idijot sam jer nisam video natpis iznad tabele iz koje sam uzeo naziv varijable.

Video sam sad kad sam trazio SOL_SOCKET.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: SOCKET - receive timeout?

[ Pregleda: 3008 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.